REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant vasarai ir švelnėjant karantinui vis daugiau tautiečių ima galvoti apie atostogas arba trumpas savaitgalio išvykas. Kol situacija neaiški, dėl koronaviruso pandemijos daugelis, ilgesniam ar trumpesniam atokvėpiui, renkasi Lietuvos pajūrį, kurio verslininkai poilsiautojų jau laukia.

Artėjant vasarai ir švelnėjant karantinui vis daugiau tautiečių ima galvoti apie atostogas arba trumpas savaitgalio išvykas. Kol situacija neaiški, dėl koronaviruso pandemijos daugelis, ilgesniam ar trumpesniam atokvėpiui, renkasi Lietuvos pajūrį, kurio verslininkai poilsiautojų jau laukia.

REKLAMA

Portalo tv3.lt žurnalistė gegužės 21 dieną apsilankė Palangoje, pagrindinėje J. Basanavičiaus gatvėje. Po šį pirmadienį, gegužės 18 dieną, Vyriausybės priimto sprendimo daugelis kavinių ir restoranų jau kvietė atsigerti ir pavalgyti ne tik lauko terasose, bet ir viduje.

Tačiau kurorte daugelio maitinimo vietų staliukai buvo apytuščiai. Nors diena buvo saulėta, tačiau pūtė žvarbus vėjas. Todėl į akis itin krito tušti buvo lauko terasų staliukai, o prie esančių viduje sėdėjo vos vienas kitas lankytojas.

Restoranų ir kavinių darbuotojai, apsiginklavę kaukėmis ir pirštinėmis, sakė, kad daugiau žmonių tikisi sulaukti savaitgalį ir atšilus orams. Dabar, anot jų, daugelis sparčiu žingsniu skuba link jūros ir taip pat greitai grįžta atgal. Nedaugelis užsuka sušilti į kavinę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau restoranai žada ne tik šilumą, bet ir nuolaidas. Pavyzdžiui, dienos pietus J. Basanavičiaus gatvėje galima nusipirkti už 5 eurus. Kitoje vietoje skelbiama, kad užsisakius pusryčius arba desertą iki 18 val. juoda kava kainuos tik 0,01 euro.

REKLAMA

Tačiau populiariausioje Palangos gatvėje vietų pietums ar vakarienei ras ir norintys, plačiau atverti piniginę. Ten mėsos patiekalų kainos prasideda nuo 10 eurų, o žuvies – 15 eurų.

Pramogos gryname ore

Jeigu vietų pavalgyti J. Basanavičiaus gatvėje netrūksta, tai pramogų surasti bus sunkiau. Daugelis atrakcionų kol kas neveikia, nedideli kino teatrai taip pat uždaryti.

Tačiau einant pagrindine gatve, visai netoli tilto, vaikus pramogauti kviečia batutų parkas. Šalia jo esantis skelbimas praneša, kad įėjimas ten nemokamas, o kainuoja tik pramogos, tačiau nemokamai šokinėti ant batutų nepavyks. Viena valandą ant jų kainuoja 8 eurus, o pusvalandis – 6 eurus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat batutų parke galima išbandyti mini golfą, žaisti 1 valandą galima sumokėjus 5 eurus.

Dar šiame parke galima išbandyti ir atrakcionus, tačiau jie brangesni negu kitos pramogos. Pavyzdžiui, 4 minučių pasivažinėjimas mašinėlėmis kainuoja 4 eurus, o suptis karuselėje 5 minutes galima už 3 eurus.

Batutų parko darbuotojas tikino, kad šios pramogos bene vienintelės visoje J. Basanavičiaus gatvėje. Be to, saugios, nes vyksta gryname ore.

Tačiau lankytojų kol kas daug nesulaukia. Parko darbuotojas kaip ir kavinės ar restoranai laukia šiltesnių orų, tada poilsiautojų turėtų būti daugiau.

Taip pat viena populiariausių pramogų Palangoje yra dviračiai. Tačiau jais ir elektriniais paspirtukais važinėti J. Basanavičiaus gatvėje, ant jūros tilto ir Birutės parke draudžiama. Anot Palangos savivaldybės atstovų, šis sprendimas priimtas, norint užtikrinti pėsčiųjų saugumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl dviračių ir paspirtukų išsinuomoti pagrindinėje Palangos gatvėje nėra kur. Tai padaryti poilsiautojai gali jau J. Basanavičiaus gatvės pradžioje. Nuomos kainos prasideda nuo 2 eurų už 1 valandą.

Vis dėlto pramogų verta paieškoti ne tik pagrindinėje Palangos gatvėje. Pasak Palangos turizmo informacijos centro turizmo vadybininkės Almos Slaboševičienės, kurorte jau dirba visi muziejai. Tačiau juose poilsiautojai turėtų nepamiršti laikytis visų saugumo ir higienos reikalavimų.

Taip pat, anot turizmo specialistės, Palangoje galima išbandyti irklentes ir vandenlentes, jodinėti žirgais, aplankyti muzikinį fontaną ar iliuzijų namą „Eureka“.

REKLAMA

„Šiuo metu labai išpopuliarėjo pasivaikščiojimo maršrutai. Jais eidami žmonės ne tik puikiai praleis laiką, bet ir sužinos įdomių dalykų apie miestą. Juos ir kitus lankytinus objektus poilsiautojai gali rasti turizmo informacijos centro internetinėje svetainėje arba paskambinę telefonu“, – pataria A. Slaboševičienė.

Būtina laikytis saugumo reikalavimų

Portalas tv3.lt primena, kad restoranų, kavinių ar barų patalpas gali būti įleidžiami tik nosį ir burną dengiančias priemones dėvintys lankytojai. Valgant ir geriant jų dėvėti neprivaloma.

Be to, siekiant valdyti rizikas, apibrėžta, kad prie vieno stalo galima sėdėti ne didesnėmis nei 5 žmonių grupėmis, išskyrus šeimos narius.

REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad viduje veikiančiose kavinėse, restoranuose, baruose ir kitose pasilinksminimo vietose atstumas tarp stalų turėtų būtų toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu.

Tuo atveju, jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 cm pločio ir 140 cm aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad tarp lankytojų būtų išlaikytas ne mažesnis nei 1 m atstumas.

Taip pat taisyklių nereikėtų pamiršti ir besilankantiems muziejuose. Juose būti užtikrinta, kad lankytojai eilėse prie kasų ar kitų bilietų pardavimo vietų laikytųsi bent dviejų metrų atstumo arba galėtų bilietus įsigyti internetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lankytojai turi būti skatinami už bilietus ar kitas prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais. Taip pat į muziejus turėtų būti įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimas.

Įstaigos turėtų pasirūpinti, kad lankytojai turėtų sąlygas tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai, prie įėjimo į lankomą objektą turi būti pateikiama informaciją apie asmens higienos laikymosi būtinybę, taip pat užtikrinti, kad  tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei 2 metrų atstumai, o vienam lankytojui skirti ne mažesnį nei 5 kvadratinių metrų plotą.

Audiogidams turėtų būti naudojamos vienkartinės arba lankytojo asmeninės ausinės, o dažnai liečiami įrenginiai ir priemonės, pavyzdžiui, 3D akiniai, planšetės, kompiuteriai, audiogidai ir kt., turėtų būti nuvalomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo panaudojimo. Nedezinfekuojamus įrenginius ir priemones naudoti draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų