REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjęs karantinas sujaukė daugelio tautiečių kelionių planus. Tačiau šiuo metu jau ima daugėti skrydžių ir populiarios oro linijų bendrovės vasaros atostogas jau siūlo praleisti svetur. Pardavinėjami bilietai į lietuvių pamėgtas atostogų šalis – Turkiją, Italiją, Graikiją, Ispaniją, Prancūziją. Bet čia esantys karantino ribojimai atostogas gali prailginti iki 2 savaičių.

Prasidėjęs karantinas sujaukė daugelio tautiečių kelionių planus. Tačiau šiuo metu jau ima daugėti skrydžių ir populiarios oro linijų bendrovės vasaros atostogas jau siūlo praleisti svetur. Pardavinėjami bilietai į lietuvių pamėgtas atostogų šalis – Turkiją, Italiją, Graikiją, Ispaniją, Prancūziją. Bet čia esantys karantino ribojimai atostogas gali prailginti iki 2 savaičių.

REKLAMA

Švelninant karantino sąlygas tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse jau pradedama leisti vykdyti skrydžius. Tačiau daugelis šalių įvedė privalomą 14 dienų karantiną atvykusiems į šalį svetimšaliams.

Todėl portalas tv3.lt pasidomėjo, kokios karantino sąlygos galioja užsienyje.

Turkija

Turkijos oro linijų bendrovė „Turkish Airlines“ ir šios šalies ambasada skelbia valstybių sąrašą, kurių piliečiams privalomas 14 dienų karantinas atvykus į Turkiją. Lietuvos sąraše nėra. Tačiau į jį pateko mūsų kaimynės – Latvija ir Lenkija. Taip pat sąraše šalys, kuriose buvo koronaviruso židiniai – Italija, Ispanija, Prancūzija, Iranas ir kt.

Taip pat skelbiama, kad parduotuvės, grožio paslaugas teikiančios įstaigos jau dirba. Tačiau tokios pramogų vietos, kaip muziejai, kino teatrai, sporto klubai vis dar yra uždaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio mėnesį jau galima nusipirkti lėktuvo bilietus iš Vilniaus į Stambulą.

Italija

Ambasada skelbia, kad visi atvykusieji į Italiją privalo karantine praleisti 14 dienų. Tačiau šis reikalavimas netaikomas tiems, kurie į Italiją keliauja darbo reikalais ir šalyje planuoja praleisti mažiau negu 72 valandas, kurios gali būti pratęstos dar 48 valandoms.

REKLAMA

Tačiau Italijoje draudžiami vieši renginiai ir susibūrimai. Taip pat ribojamas judėjimas tarp miestų, keliauti tame pačiame regione leidžiama tik darbo tikslais, taip pat turint sveikatos problemų. Galima aplankyti ir kitame mieste gyvenančius artimus giminaičius, tačiau būtina paisyti saugaus atstumo reikalavimų.

Bilietus iš Lietuvos oro uostų jau galima nusipirkti vasaros skrydžiams į Romą.

Ispanija

Visi atvykę į Ispaniją taip pat privalo praleisti karantine 14 dienų, rašo ispanų dienraštis „El País“. Šis reikalavimas galioja iki gegužės 24 dienos, tačiau neatmetama tikimybė, kad terminas bus pratęstas.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario ir kovo mėnesiais didžioji dalis koronaviruso atvejų Ispanijoje buvo įvežtiniai. Todėl baiminamasi, kad atvėrus sienas susirgimų gali daugėti. Tad Ispanijos valdžia stebi situaciją tiek savo, tiek kitose šalyse.

Karantino laikotarpiu kiekvienas, atvykstantis į Ispanijos teritoriją privalės likti savo namuose arba nuomojame būste. Tačiau bus galima išeiti nusipirkti maisto ar vaistų. Išeinant iš namų veido kaukes dėvėti būtina.

Graikija

Ambasada informuoja, kad iki birželio 15 dienos į Graikija gali atvykti tik Europos sąjungos arba Šengeno erdvės piliečiai, jų sutuoktiniai ir vaikai.

Visi atvykusieji privalės pasidaryti koronaviruso testą, jeigu nesutiks jo darytis asmenys į šalį nebus įleidžiami. Gavę patvirtinimą, kad testo rezultatas neigiamas atvykusieji vis tiek privalės karantine praleisti 14 dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzija

Atvykusieji į Prancūziją taip pat privalės karantine praleisti 14 dienų. Siekdama sustabdyti koronaviruso plitimą Prancūzija pasienio kontrolę žada vykdyti dar 7 mėnesius. 

Karantinas bus taikomas žmonėms, nepaisant to, ar jie turi koronaviruso simptomų, ar ne. Tiems, kurie nepaisys karantino taisyklių grės baudos.

Parskrendantiems į Lietuvą – privaloma izoliuotis

Grįžusieji į Lietuvą taip pat turės izoliacijoje praleisti 14 dienų. Šis reikalavimas netaikomas grįžtantiems iš Latvijos arba Estijos.

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad oro uosto terminale grįžusiems žmonėms dezinfekuojamos rankos, patikrinama temperatūra, pateikiama anketa arba nuskaitomi užpildytų anketų QR kodai ir apklausta dėl 19 koronaviruso infekcijai (COVID-19) būdingų simptomų.

REKLAMA

Jei bus įtariamas užsikrėtimas – žmogus nedelsiant bus izoliuotas atskiroje patalpoje, kur jam bus iškviesta greitoji medicinos pagalba. Visi kiti atvykę asmenys bus įpareigoti per 24 valandas užsiregistruoti į mobilųjį punktą tepinėlio paėmimui.

Neturintiems savo transporto nuvykti į izoliacijos vietą arba galimybės izoliuotis savo namuose, patariama dar prieš atvykstant į Lietuvą kreiptis į savivaldybės, kurioje yra priregistruotas arba į kurią atvyko, administraciją, kad jiems būtų suteikta reikalinga paslauga ir netektų ilgai lūkuriuoti oro uoste.

Neturintys simptomų žmonės, kuriems nereikalinga izoliacijos vieta, transportas, galės vykti namo nuosavu transportu arba juos pavežti galės artimieji.

REKLAMA

Siūlo vykti tik neatidėliotinais tikslais

Užsienio reikalų ministerija (URM) atsižvelgdama į Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtą koronaviruso pandemiją, užsienio valstybių taikomus judėjimo ir sienų kirtimo suvaržymus, taip pat į Lietuvoje paskelbtą karantiną, rekomenduoja atidėti keliones ir karantino laikotarpiu nevykti į užsienio valstybes.

Tačiau jeigu dėl tam tikrų priežasčių yra būtina keliauti URM primygtinai rekomenduoja teirautis informacijos dėl kelionės į konkrečią užsienio šalį oficialiuose tos šalies institucijų puslapiuose arba kreiptis į užsienio šalyje esančią Lietuvos diplomatinę atstovybę elektroniniu paštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų