REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ pranešė pradedantis pinigų už neįvykusias keliones grąžinimą.

Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ pranešė pradedantis pinigų už neįvykusias keliones grąžinimą.

REKLAMA

Bendrovės teigimu, pirmiausia bus susisiekta su keliautojais, kurie raštiškai kreipėsi dėl pinigų grąžinimo ir kurių kelionės turėjo vykti kovo mėnesį.  

„Pastarąjį mėnesį aktyviai bendradarbiavome su tiekėjais ir partneriais ir sulaukę teigiamų rezultatų, pradedame pinigų grąžinimo procesą. Greitu metu susisieksime su turistais, kurių kelionės turėjo vykti kovo mėnesį dėl pinigų grąžinimo“, – pranešime sakė „Kidy Tour“ vadovas Gvidas Aukštuolis.

Parlamentarai po svarstymo yra pritarę projektui, kad kelionių agentūros lėšas turėtų grąžinti per 90 dienų nuo karantino apribojimų atšaukimo, jei turistas ir kelionių organizatorius nesusitaria kitaip.

Teisingumo ministerija įspėja, kad tokia pataisa pažeis Europos Sąjungos reikalavimus už neįvykdytas keliones su turistais atsiskaityti per dvi savaites, tačiau įstatymo iniciatoriai sako, kad kai kurios kitos šalys jau nustatė gerokai ilgesnius terminus pinigų grąžinimui, nebijodamos Briuselio sankcijų, nes tai vienintelis būdas išgelbėti kelionių organizatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas anksčiau buvo numatęs pusmečio terminą grąžinti keliautojams sumokėtus pinigus, bet prezidentas Gitanas Nausėda įstatymą vetavo, o parlamentarai veto neatmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų