REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lyderiaujanti žiniasklaidos planavimo agentūra Lietuvoje OPEN Agency kartu su kūrybiniais partneriais reklamos agentūra „New!“ pradėjo reklamos kampaniją, kuria nori atkreipti rinkodaros bendruomenės dėmesį į faktų ir duomenų svarbą reklamai bei priimamų sprendimų efektyvumui. „Faktų žinojimas leidžia tinkamai įvertinti situaciją, žmonių poreikius, elgesį, nuostatas. Priimant svarbius sprendimus, kurie gali lemti tolimesnę prekės ženklų ateitį, žinoti faktus yra kritiškai svarbu“, - teigia OPEN Agency partneris, verslo vystymo vadovas Darius Budzinauskas. 

Lyderiaujanti žiniasklaidos planavimo agentūra Lietuvoje OPEN Agency kartu su kūrybiniais partneriais reklamos agentūra „New!“ pradėjo reklamos kampaniją, kuria nori atkreipti rinkodaros bendruomenės dėmesį į faktų ir duomenų svarbą reklamai bei priimamų sprendimų efektyvumui. „Faktų žinojimas leidžia tinkamai įvertinti situaciją, žmonių poreikius, elgesį, nuostatas. Priimant svarbius sprendimus, kurie gali lemti tolimesnę prekės ženklų ateitį, žinoti faktus yra kritiškai svarbu“, - teigia OPEN Agency partneris, verslo vystymo vadovas Darius Budzinauskas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot OPEN Agency rinkos tyrimų ir analitikos skyriaus vadovės Rūtos Baubinienės, kampanijos iniciatoriai suteikia unikalią galimybę užduoti rūpimus klausimus, o aktualiausius, pasikartojančius žada įtraukti į visuomenės nuomonės kiekybinį tyrimą, kurį atliks kartu su patikima duomenų rinkimo agentūra Norstat. „Šiuo metu situacija keičiasi itin greitai, todėl turime sugebėti prisitaikyti ir nuolat matuoti visuomenės temperatūrą“, – teigia R. Baubinienė. 

REKLAMA

“Prieš dešimtmetį kurdami “New!” matėme, kad kūrybinės agentūros nesąžiningai nuomojamos kaip gražių paveiksliukų piešėjai, klipų filmuotojai. Todėl visuomet akcentavome kūrybos efektyvumo pusę — komunikacijoje ji gyvybiškai svarbi. Kuriame ne sau, kuriame su aiškiai iškeltais kliento rinkodariniais tikslais. Siūlyti adekvačius sprendimus galime tik turėdami duomenis, faktus, analizę apie auditorijos įpročius, pomėgius, lūkesčius. Tai yra pamatinė rezultatyvaus komunikacinio proceso sąlyga. Be abejo, norėdami užaštrinti, paryškinti atradimus pasitelkiame dideles idėjas, tačiau jų atsiradimą smarkiai paskatina informacijos turėjimas ir krypčių bei galimybių pamatymas duomenyse. Todėl apsidžiaugėme, kai OPEN Agency pasiūlė būti šio projekto bendrininkais. Esame tikri, kad atviresnė prieiga prie duomenų augina visą rinką, leidžia keistis patirtimis, mokytis“, - sako“New!” partneris ir strategas Tomas Ramanauskas. 

REKLAMA
REKLAMA

VARTOTOJŲ PAŽINIMAS YRA EFEKTYVIŲ SPRENDIMŲ PAGRINDAS 

„Žmogaus elgesys, jo požiūris į įvairius dalykus iš esmės lemia prekinių ženklų sėkmę ir nesėkmes. Norėdami nesuklysti, turime juos pažinti. Kiekvieno mūsų elgesį, lūkesčius, vertinimus įtakoja įvairūs išoriniai veiksniai. Dar prieš kelis mėnesius kažkas galvojo tik apie kelionę į šiltus kraštus, o šiandien prioritetai ir planai gali būti visai kitokie. Panašiai, kaip pradėjus vairuoti automobilį. Mokomės, praktikuojamės, įgyjam patirties ir pradedam mėgautis. Tačiau staiga užvažiavus ant ledo pasijuntam bejėgiais. Tada vėl mokomės arba tikimės, kad taip daugiau nenutiks. O kas, jei nutiks?“ – klausia D. Budzinauskas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot kampanijos iniciatorių, šiandien dauguma jaučiasi panašiai, kai reikia adaptuotis prie naujos realybės, planuoti tai, ko nežino ir priiminėti sprendimus, kurie gali būti lemtingi. Ir susigaudyti gali padėti tinkamas situacijos vertinimas. Pasikliauti viešojoje erdvėje sklandančia informacija ar konkurentų veiksmais gali būti klaidinga. 

NEPAKANKAMAS DĖMESYS PASIRUOŠIMUI 

“Albertas Einšteinas yra pasakęs – jei turėtų valandą išpręsti problemai, 55 minutes skirtų problemos pažinimui ir 5 minutes sprendimui. Jeigu atvirai turėtumėte atsakyti į klausimą, kiek laiko skiriate vartotojų pažinimui, vystydami paslaugą ar reklaminę kampaniją, matyt, tektų pripažinti, kad nepakankamai. Todėl komunikacijos efektyvumas buvo ir bus svarbiausias mūsų prioritetas,” - teigia OPEN Agency partneris, verslo vystymo vadovas D. Budzinauskas. Pasak jo, geriausi ir efektyviausi komunikacijos sprendimai sukuriami tik esant visų pusių lygiaverčiam įsitraukimui ir partnerystei. 

REKLAMA

Didesnė 9 iš 10 naujų produktų (priklausomai nuo kategorijos šis santykis gali skirtis) dalis taip ir nesulaukia pasisekimo. Viena pagrindinių priežasčių – nešališkų duomenų trūkumas ar faktų ignoravimas. 

NEIGNORUOKIME FAKTŲ 

Pasak OPEN Agency rinkos tyrimų ir analitikos skyriaus vadovės R. Baubinienės, reikia pasidžiaugti, jog vis daugiau prekinių ženklų skiria didelį dėmesį duomenims, jų svarbai. Tačiau neretai nutinka taip, kad net ir žinant faktus, vis tiek yra pasikliaujama įvairiomis nuomonėmis. Galima rasti daugybę paaiškinimų kodėl taip nutinka. Troy Campbell, Oregono universiteto profesorius, atlikęs išsamias studijas konstatavo, jog žmonės linkę priimti faktus, kai jie sutampa su jų nuomone, tačiau, jei nuomonės skiriasi, žmonės faktus linkę ignoruoti. 

REKLAMA

Kampanijos inciatoriai kviečia atsakyti sau į klausimus - ar nutrauktumėte reklamą, jei žinotumėte, kaip neigiamai tai paveiks prekės ženklą ilgalaikėje perspektyvoje ir vien atsatymui reikės daug kartų didesnių investicijų? 

Ar skirtumėte papildomą savaitę pasiruošti kampanijai, jei prieš investuodami į reklamą, galėtumėte sužinoti kaip vartotojai priims sukurtą reklamos žinutę? 

“Dažnai į tokius klausimus visi atsakytume panašiai, tačiau realybėje elgiamės kitaip”, - sako D. Baubinienė. 

SITUACIJA KEIČIASI GREITAI, TODĖL IR ATSAKYMŲ REIKIA GREITAI 

“Technologijos ir mūsų industrijai pritaikyti įrankiai suteikia galimybes labai operatyviai matuoti ir vertinti reklamos poveikį bei efektyvumą. Šiandien nesudėtingai galime stebėti pvz. TV klipų įtaką elektroninės parduotuvės pardavimams realiuoju laiku ir daryti atitinkamus pakeitimus, siekdami maksimizuoti investicijų gražą”, - teigia OPEN Agency skaitmeninių sprendimų ir turinio vadovas Arnoldas Rogoznyj. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Vos savaitės reikia įvertinti planuojamos kampanijos kūrybinę medžiagą, norint įvertinti kaip ją priims tiksinė auditorija”, - papildo R.Baubinienė. 

DOVANOJAME TYRIMĄ 

„Dabar kiekvieno investuojamo euro į reklamą grąža tampa svarbi kaip niekada, nes tai gali užtikrinti verslo saugumą, darbo vietas ir visuomenės gerovę. Tai, kas veikė vakar - šiandien gali nepasiteisinti. 

Jeigu Jums įdomi visuomenės nuomonė konkrečia tema ar turite abejonių dėl savo įžvalgų, kviečiame užduokite klausimą www.remkisfaktais.lt, o aktualiausius ir pasikartojančius klausimus įtrauksime į visuomenės nuomonės tyrimą, kurio rezultatais pasidalinsime viešai“, - rašoma reklamos kampanijos iniciatorių pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų