REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Klaipėdos vanduo“: „Grigeo Klaipėda“ nuo gegužės vidurio negalės veikti

papildyta 12:36 val.

Kuršių marias nevalytomis atliekomis teršusi „Grigeo“ grupės Klaipėdos medžio plaušo plokščių gamintoja „Grigeo Klaipėda“ gegužės viduryje bus priversta stabdyti veiklą.

Kuršių marias nevalytomis atliekomis teršusi „Grigeo“ grupės Klaipėdos medžio plaušo plokščių gamintoja „Grigeo Klaipėda“ gegužės viduryje bus priversta stabdyti veiklą.

REKLAMA

Tai BNS patvirtino įmonės vadovas, bendrovei „Klaipėdos vanduo“ pranešus, kad ji ketina nutraukti sutartį su „Grigeo Klaipėda“, kurios atliekas valo nuo sausio, tačiau įmonė neįvykdė sutartyje numatytų sąlygų.  

„Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas teigė, kad kol sprendžiama nuotekų valymo problema, įmonės veikla bus stabdoma.

„Kol šis klausimas sprendžiamas ir įmonės veikla laikinai stabdoma, skelbsime prastovas, tačiau imsimės visų būtinų priemonių darbo vietų išsaugojimui ir greitesniam veiklos atnaujinimui“, – komentare BNS teigė T. Eikinas.

Anot „Klaipėdos vandens“ vadovo Benito Joniko, nuotekų nepriėmimas iš esmės reiškia, kad „Grigeo Klaipėda“ negalės vykdyti veiklos.

REKLAMA
REKLAMA

„Planuojame nebepratęsti sutarties dėl prisijungimo sąlygų neįvykdymo. Tai reiškia, kad įmonė, ko gero, nelabai galės vykdyti savo veiklą“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė B. Jonikas.

REKLAMA

„Santykiai su šia įmone yra tokie, kad kas mėnesį pratęsdavome sutartį ir ši sutartis baigiasi gegužės 14 dieną“, – pridūrė jis.

Pasak „Klaipėdos vandens“ vadovo, „Grigeo Klaipėdos“ teršalų koncentracija buvo itin didelė, dėl to „Klaipėdos vandens“ valymo įrenginiai buvo priversti dirbti beveik maksimaliais pajėgumais.

„Taršos koncentracija tikrai buvo viršyta ir valykla susitvarko su tuo, bet ta valykla dirba netoli maksimalaus režimo ir toliau nebegalime to tęsti, todėl įmonė („Grigeo Klaipėda“) turi sumažinti taršą“, – teigė B. Jonikas. 

REKLAMA
REKLAMA

T. Eikinas tvirtina, kad „Grigeo Klaipėda“ prisijungimo sąlygų įvykdymui yra užsisakiusi reikiamą įrangą, tačiau jos diegimo darbus apsunkino koronaviruso pandemija.

„Prisijungimo sąlygų įvykdymui esame užsakę reikalingą įrangą, ruošiamės montavimo darbams. Užklupusi pandemija bei paskelbtas karantinas sutrukdė viską įdiegti numatytu laiku, bet planuojame darbus baigti kaip galėdami greičiau“, – sakė įmonės vadovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad „Klaipėdos vanduo“ negali rizikuoti savo valymo įrenginiais.

„Dabartinėje ekonominėje situacijoje labai svarbu, kad visos įmonės dirbtų ir dirbtų maksimaliai, tačiau bet kokiu atveju grėsmė „Klaipėdos vandens“ valymo įrenginiams, galimi jų strigimai, sustojimai yra didžiausias prioritetas ir miesto pozicija yra tokia, kad negalima rizikuoti valymo įrenginių būkle, kokybe ir funkcionavimu“, – kalbėjo G. Neniškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu B. Jonikas pabrėžė, kad „Klaipėdos vandens“ įrenginiai yra pritaikyti nuotekų, o ne gamybos teršalų valymui, todėl pirminį valymą „Grigeo Klaipėda“ turi užtikrinti pati.

„Grigeo Klaipėda“ tą (pirminius valymo įrenginius – BNS) turėjo, bet šiai dienai jie privalo užsitikrinti pirminį valymą. Mūsų nuotekų valykla yra pritaikyta nuotekų valymui, o ne gamybinės taršos valymui, todėl pirminį valymą turėtų padaryti pati“, – aiškino B. Jonikas.

Savo ruožtu G. Neniškis pabrėžė, kad „Grigeo Klaipėda“ pati turi apsispręsti, ar pati gali išvalyti nuotekas tiek, kad jos būtų perduotos įmonei „Klaipėdos vanduo“.

REKLAMA

„Jie realiai tai deklaruoja, kad tą dalyką padaro arba galėtų padaryti, bet realiai situacija yra tokia, kad jiems to padaryti nepavyksta“, – sakė administracijos direktorius.

„Klaipėdos vanduo“ nuo sausio vidurio valo „Grigeo Klaipėdos“ nuotekas paaiškėjus, kad įmonė nevalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų