REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl koronaviruso krizės netekę dalies ar visų pajamų žmonės, turintys didesnės vertės turto, tris mėnesius galėtų gauti socialinę pašalpą.   

Dėl koronaviruso krizės netekę dalies ar visų pajamų žmonės, turintys didesnės vertės turto, tris mėnesius galėtų gauti socialinę pašalpą.   

REKLAMA

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas trečiadienį svarstydamas Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisas, pritarė tokiai dviejų valstiečių Valiaus Ąžuolo ir Tomo Tomilino siūlymui. 

Pasak T. Tomilino, per tris mėnesius gyventojai turėtų apsispręsti, kaip toliau disponuoti savo turtu, jeigu jis brangesnis nei nustatyta norma siekiant gauti pašalpą.

„Piniginės socialinės paramos paskirtis teikti paramą tada, kada jos labiausiai reikia, kai suaugę asmenys yra išnaudoję visas kitų pajamų gavimo galimybes“, – komitete sakė T. Tomilinas. 

Tokia išlyga būtų taikoma, kai žmogus dėl pašalpos kreiptųsi pirmą kartą arba antrą per pastaruosius dvejus metus.  

REKLAMA
REKLAMA

Išimtis būtų taikoma norint gauti ne tik socialinę pašalpą, bet būsto šildymo, vandens išlaidų kompensacijas. 

Iki šiol, jeigu žmogaus turto vertė viršija normatyvą, savivaldybės socialinę paramą gali skirti tik išimties tvarka.  

REKLAMA

„Ekologiškam“ verslui – didesnė parama 

Be atliekų dirbantis, atliekas kaip žaliavą naudojantis, klimato kaita besirūpinantis ar kitoks „ekologiškas“ verslas koronaviruso krizės metu turėtų būti remiamas labiau.  

Šie verslai gali tikėtis didesnių subsidijų prastovose esančių darbuotojų atlyginimams.  

Seimo socialinių reikalų ir darbo komitetas svarstydamas Užimtumo įstatymo projektą trečiadienį pritarė tokioms valstiečių Virginijos Vingrienės ir Tomo Tomilino pataisoms. 

Subsidijos būtų mokamos šešis mėnesius po karantino: pirmus du mėnesius kiekvienam darbuotojui būtų skiriama po 1 214 eurų, jei darbdavys pasirinktų 70 proc. subsidijos variantą, arba 607 eurų (1 MMA iki mokesčių), jei darbdavys pasirinktų 100 proc., trečią ir ketvirtą mėnesius – 50 proc., o per likusius du mėnesius  – 30 proc. prastovoje esančio darbuotojo darbo užmokesčio, bet ne daugiau kaip 303,5 eurų (0,5 MMA). 

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų