REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešai pradedami skelbti aktualiausi duomenys apie ekonomikos skatinimo plano priemonių vykdymą, rašoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai. 

Viešai pradedami skelbti aktualiausi duomenys apie ekonomikos skatinimo plano priemonių vykdymą, rašoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai. 

REKLAMA

Pasak Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo Luko Savicko, tikimasi, kad šis įrankis taps ypač reikšmingu šio plano stebėsenoje ir efektyviai įgyvendinant jame numatytas priemones.

„Tai ypač aktualu ne tik Vyriausybei, siekiančiai lanksčiai ir operatyviai reaguoti į kintančią situaciją, kad priemonės atitiktų lūkesčius ir pasiektų tikslus, tačiau taip pat reikalinga ir visuomenei bei verslo bendruomenei siekiant informuoti apie įgyvendinimo progresą“, - sako L. Savickas.

Verslas pradeda naudotis ekonomikos skatinimo plane numatyta priemone, kuria siekiama suteikti mokestines paskolas atidedant arba dalimis išdėstant mokesčius netaikant palūkanų. 2020 m. balandžio 24 d. duomenimis, pasirašytos 649 sutartys dėl mokestinių paskolų atidėjimo ar išdėstymo dalimis. Iš viso iki šiol mokestinių paskolų suteikta už 12,46 mln. eurų. Taip pat sustabdyti mokestinių nepriemokų išieškojimo veiksmai. Šiuo metu mokestinių nepriemokų suma siekia virš 246 mln. eurų, bendras mokesčių mokėtojų, iš kurių laikinai nevykdomas nepriemokų išieškojimas, skaičius siekia 52 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinant priemones, kuriomis siekiama išsaugoti darbo vietas ir gyventojų pajamas, teikiamos subsidijos darbo užmokesčiui: savarankiškai dirbantiems asmenims (49 tūkst. asmenų) išmokėta 6,4 mln. eurų. Solidariai prisidedama prie darbdavių pastangų išsaugoti darbo vietas: išmokėta per 9 mln. eurų daugiau nei 62 tūkst. asmenų ir 9 tūkst. įmonių.

REKLAMA

Siekiant užtikrinti verslo likvidumą, 500 mln. eurų padidintas Žemės ūkio paskolų garantinio fondo (ŽŪPGF) ir INVEGA garantijų limitas. Įgyvendinant finansines priemones, šios dienos duomenimis, jau išmokėta 114 mln. eurų: 81 mln. eurų iš ŽŪPGF, 33 mln. – iš INVEGA (iš jų 13 mln. su Covid-19 susijusioms priemonėms).

Primintina, kad kovą buvo patvirtintas beprecedentis ekonomikos skatinimo paketas, kuriame didžiausias dėmesys skiriamas ekonomikos, nukentėjusios dėl koronaviruso sukeltų padarinių, skatinimui – darbo vietų ir įmonių likvidumo išsaugojimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų