REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė prasidėjus karantinui patvirtino milijardų eurų vertės ekonomikos gelbėjimo planą koronaviruso pandemijos sukeltoms pasekmėms mažinti. Jau aišku, kad 150 mln. eurų iš šios sumos bus skiriama Lietuvos keliams taisyti ir tiesti.

Vyriausybė prasidėjus karantinui patvirtino milijardų eurų vertės ekonomikos gelbėjimo planą koronaviruso pandemijos sukeltoms pasekmėms mažinti. Jau aišku, kad 150 mln. eurų iš šios sumos bus skiriama Lietuvos keliams taisyti ir tiesti.

REKLAMA

Susisiekimo ministerija tikisi, kad šios lėšos leis intensyviau vykdyti kelių remonto ir rekonstravimo darbus, sudarys sąlygas kelių sektoriaus bendrovėms tęsti veiklą, išlaikyti darbuotojus. Esą jeigu ne Vyriausybės patvirtintas ekonomikos gelbėjimo planas, papildomų pinigų keliams nebūtų skirta.

Todėl dabar Susisiekimo ministerija kviečia šalies savivaldybes ir Lietuvos automobilių kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos skubėti teikti prašymus dėl lėšų skyrimo konkretiems kelių objektams finansuoti. Prašymų laukiama per 5 darbo dienas, nes finansuojami projektai turės būti įgyvendinti iki šių metų lapkričio 30 dienos.

„Lietuvos keliams skirtos papildomos lėšos leis stipriai pagerinti šalies kelių būklę, susisiekimo sąlygas ir eismo saugą. Panaudojant šias lėšas bus atlikta daug valstybei svarbių darbų. Tuo pačiu tai labai svarbus sprendimas ekonominiu aspektu, nes intensyviai dirbdamos kelių sektoriaus įmonės išlaikys darbuotojus ir mokės mokesčius valstybei, papildydamos dėl ekstremalios situacijos sumenkusį biudžetą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujantis Vyriausybės nustatyta tvarka, už šias lėšas galės būti remontuojami valstybinės ir vietinės reikšmės keliai, asfaltuojami gyvenvietėse esantys ir jas jungiantys žvyrkeliai, tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengiamos kitos kelių saugumo priemonės.

REKLAMA

Numatoma finansuoti remonto ir rekonstrukcijos darbus keliuose, esančiuose pasienio vietovėse, nutolusiose iki 30 km nuo valstybės sienos. Lėšos taip pat galės būti panaudotos remontuoti ir rekonstruoti kelius į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, ir tvarkyti kelius, vedančius į lankytinas ir rekreacines vietoves, kurortines teritorijas.

Kelių remonto ir rekonstrukcijos darbai už skiriamas lėšas turės būti atlikti dar šiais metais, todėl numatoma finansuoti tik tuos projektus, kurių įgyvendinimui yra tinkamai pasirengta.

Pagal nustatytą tvarką iki teikiant prašymą dėl finansavimo turi būti parengta kelių objektui įgyvendinti reikiama dokumentacija, pavyzdžiui, patvirtintas statinio projektas, gautas statybą leidžiantis dokumentas. Iki finansavimo sutarties pasirašymo dienos turės būti baigtos viešųjų pirkimų procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

Gautus prašymus dėl finansavimo vertins komisija, sudaryta iš Susisiekimo ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vyriausybės kanceliarijos atstovų. Šios komisijos teikimu lėšos kelių objektams, atrinktiems pagal nustatytus reikalavimus, bus skiriamos susisiekimo ministro įsakymu.

Jei vėliau bus sutaupytų ar nepanaudotų lėšų, susisiekimo ministro įsakymu jos galės būti perskirstomos kitiems kelių objektams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų