REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centrų dovanų korteles turintys tautiečiai ėmė nerimauti. Nežinia, kiek tęsis karantinas, daugelis parduotuvių nedirba o dovanų kortelių galiojimas vieniems jau pasibaigė, o kitiems – baigsis netrukus. Tad portalas tv3.lt pasidomėjo, ką tokiu atveju siūlo daryti prekybos centrai.

Prekybos centrų dovanų korteles turintys tautiečiai ėmė nerimauti. Nežinia, kiek tęsis karantinas, daugelis parduotuvių nedirba o dovanų kortelių galiojimas vieniems jau pasibaigė, o kitiems – baigsis netrukus. Tad portalas tv3.lt pasidomėjo, ką tokiu atveju siūlo daryti prekybos centrai.

REKLAMA

Prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas tvirtina, kad dovanų kortelių, kurios buvo nupirktos nuo 2019 metų rugsėjo 1 dienos iki šių metų kovo 16 dienos, galiojimas yra automatiškai ir nemokamai pratęsiamas iki šių metų spalio 31 dienos.

„Karantino metu įsigytos visų miestų prekybos ir pramogų centrų dovanų kortelės galios tiek kiek ant jų nurodyta, bet ne trumpiau nei iki spalio 31 dienos. Tos dovanų kortelės, kurių galiojimas baigsis anksčiau, automatiškai bus pratęstos.

Todėl klientams nereikės atlikti jokių papildomų veiksmų, pavyzdžiui atvykti pratęsti fiziškai ar pildyti ir pateikti prašymus“, – teigia prekybos centro atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat D. Mertinas primena, kad karantino metu dovanų korteles galima įsigyti ir panaudoti veikiančiose parduotuvėse. Pastarųjų sąrašą klientai gali rasti internetinėje svetainėje.

REKLAMA

Kito prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ atstovė Vilma Banienė taip pat tikina, kad dovanų kortelės, galiojančios iki kovo 16 dienos ir ilgiau, bus automatiškai ir nemokamai pratęsiamos tokiam laikotarpiui, kiek truks karantinas.

„Šiuo metu klientai negali atsiskaityti dovanų kortele, todėl pasibaigus karantinui kortelė galios tiek, kiek truks karantinas. O jeigu kortelės galiojimo laikas nepasibaigs, jis vis tiek bus prailgintas pridedant karantino laikotarpį“, – aiškina prekybos ir laisvalaikio centro atstovė.

Taip pat pasak jos, jeigu žmogus nori šiuo metu kam nors padovanoti dovanų kortelę, gali ją saugiai įsigyti internetu.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu įsigytą dovanų kortelę klientas gautų per kurjerių tarnybą, paštu arba elektroniniu paštu. O pasibaigus karantinui gali ją pasikeisti į plastikinę kortelę prekybos centro informacijos centre, „Geros dovanos“ saloje ar biure, adresu J. Jasinskio g. 16A“, – pasakoja V. Banienė.

Dar vieno prekybos ir pramogų centro „Ozas“ atstovė Elzė Rudienė teigia, kad pasibaigus šalyje karantinui dovanų kortelės bus automatiškai ir nemokamai pratęstos dar 2 mėnesiams, jei kortelė dar galiojo kovo 14 dieną ir ilgiau.

„Visuomet stengiamės atsižvelgti į klientų norus ir pageidavimus, todėl esant tam tikroms aplinkybėms, pratęsiamas gali būti ir ilgesnis. Nagrinėjame kiekvieną atvejį atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovanų kortelę ir šiandien galima užsisakyti internetu, ją pristato kurjeris. Dovanų kortelės naudojimas veikiančiose parduotuvėse prekybos centre nėra apribotas, išskyrus dovanų kortelių ir čekių taisyklėse numatytus atvejus. Pastaruosius klientai gali rasti prekybos centro internetinėje svetainėje“, – sako E. Rudienė.

Terminas turėtų būti pratęstas

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos atsiųstame komentare teigiama, kad galimybė pasinaudoti dovanų kuponu ar kortele karantino laikotarpiu turėtų būti užtikrinama įprastai, jei tai yra įmanoma.

„Tačiau jeigu dovanų kortelės panaudojimo terminas pasibaigė karantino laikotarpiu, kuriuo pardavėjas arba paslaugos teikėjas veiklos nevykdo, šis terminas gali būti pratęstas.

REKLAMA

Svarbu pažymėti, kad vartotojui išlieka pareiga prieinamomis ryšio priemonėmis nepraleidžiant nustatyto termino informuoti pardavėją arba paslaugos teikėją apie pageidavimą pasinaudoti dovanų kortele, pratęsti kortelės galiojimo terminą ar tartis dėl kitų dovanų kortelės panaudojimo galimybių.

Pavyzdžiui, įsigyjant prekes elektroninėje parduotuvėje su pristatymu į namus, suteikiant paslaugas nuotoliniu būdu ar kitaip.

Pažymėtina, kad šioje neeilinėje situacijoje kiekvienas atvejis būtų vertinamas individualiai pagal konkrečias aplinkybes bei sąmoningumo kriterijus. Atsižvelgiant į tai, kad karantino laikotarpiu vengtinas bet koks nebūtinas asmenų kontaktas“, – rašoma komentare.

REKLAMA

Dirba ne visos parduotuvės

Portalas tv3.lt primena, kad reaguojant į vyriausybės nurodymus, „Akropolis Group“ valdomuose prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose laikinai, nuo kovo 16 dienos veikia tik „Maxima“ ir „Eurovaistinė“. Pirkėjus jos aptarnauja nuo 9 iki 20 valandos.

Taip pat pagal individualiai nustatomą darbo grafiką, klientus aptarnauja dalis kitų maisto, veterinarijos ir optikos prekių pardavimo vietų, kurioms vyriausybės nutarimu tai leidžiama daryti. Likusios parduotuvės ir paslaugų teikėjai laikinai klientų nepriima.

Prekybos centre „Panorama“ taip pat veikia tik dalis nuomininkų: maisto prekių parduotuvės, vaistinės ir optikos bei išsinešimui maistą ir gėrimus gaminančios kavinės ir restoranai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos parduotuvės ar paslaugų teikimo vietos, bankai, sporto klubas, vaikų žaidimų kambarys laikinai nedirbs, kol šalyje nebus atšauktas karantinas.

Prekybos centre „Ozas“ šiuo metu dirba „Maxima XXX“ ir vaistinės.  Visos kitos prekybos ir pramogų centre galinčios veikti parduotuvės, kavinės ir restoranai bus atviri tik aštuonias valandas – nuo 12 iki 20 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų