REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje plintant koronavirusui, visuomenė su nerimu laukia Velykų. Neabejojant, kad šventinį savaitgalį tautiečiai važiuos lankyti giminių ir tokiu būdu galimai platins virusą. Būtent dėl to Vyriausybė Velykų savaitgalį apribojo atvykimą į Lietuvos miestus ir miestelius, o nuo penktadienio visi viešose vietose privalo dėvėti apsaugines kaukes. Neabejojama, kad šventinį savaitgalį didelio klientų antplūdžio sulauks ir didieji prekybos centrai. Tad kaip jie tam ruošiasi? 

Lietuvoje plintant koronavirusui, visuomenė su nerimu laukia Velykų. Neabejojant, kad šventinį savaitgalį tautiečiai važiuos lankyti giminių ir tokiu būdu galimai platins virusą. Būtent dėl to Vyriausybė Velykų savaitgalį apribojo atvykimą į Lietuvos miestus ir miestelius, o nuo penktadienio visi viešose vietose privalo dėvėti apsaugines kaukes. Neabejojama, kad šventinį savaitgalį didelio klientų antplūdžio sulauks ir didieji prekybos centrai. Tad kaip jie tam ruošiasi? 

REKLAMA

Keičiasi parduotuvių darbo laikas 

Šventinį savaitgalį Lietuvos didžiųjų prekybos tinklų parduotuvės dirbs kitokiu režimu. Per Velykų sekmadienį, balandžio 12-ąją, nedirbs nei vieno didžiojo prekybos tinklo parduotuvės. 

Antrąją Velykų dieną prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės dirbs įprastu karantino laikotarpiui režimu – nuo 9 iki 20 val.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutrumpintai dirbs ir trys didžiosios „Rimi“ – Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, kurios karantino metu, kaip budinčios parduotuvės, dirba ilgiau“, – atsakyme tv3.lt rašo „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė. 

REKLAMA

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigia, kad antrąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 8 iki 22 valandos.

„Taip pat prieš Velykų savaitgalį, nuo ketvirtadienio, balandžio 9 dienos, ilginamas „Lidl“ parduotuvių darbo laikas – visos Lietuvoje veikiančios parduotuvės dirbs nuo 8 iki 22 valandos“, – teigia Lina Skersytė.

Prekybos centrai „Maxima“ antrąją Velykų dieną dirbs nuo 9 iki 20 valandos. Antrąją Velykų dieną tokiu pačiu laiku dirbs ir prekybos centrai „Iki“.  

„Kelios dienos iki švenčių laukiame didesnio pirkėjų srauto, planuojame daugiau dėmesio skirti srautams valdyti, dvi dienas parduotuvės veiks ne iki 20, o iki 21 val.“, – teigia „Iki“ Komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė. 

REKLAMA
REKLAMA

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis informuoja, kad dieną prieš Velykas, balandžio 11-ąją, prekybos centrai dirbs iki 20 valandos, o antrąją Velykų dieną prekybos centrai atsidarys 8 valandą. 

Didžiausią pirkėjų antplūdį numato kelios dienos prieš Velykas

Prekybos tinklo „Iki“ Komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė teigia, kad jau dabar jaučiamas klientų pagausėjimas.

„Matome, kad jau balandžio 7-ąją, lyginant su praėjusios savaitės antradieniu, pirkėjų parduotuvėse padaugėjo. Populiariausia Velykų prekė, kiaušiniai, jau perkami smarkiau nei įprastai nuo praėjusios savaitės antros pusės. Mūsų pirkėjai vis labiau įsiklauso į rekomendacijas apsipirkti eiti suplanavus savo pirkinius ir kartą per savaitę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad didžiausio srauto laukiame ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį. <...> Šiomis dienomis didžiosios parduotuvės veiks ilgiau – iki 21 val., o Minsko „Iki” – iki 22 val. vakaro“, – atsakyme tv3.lt rašo I. Baltrušaitienė.

Ruošiasi išaugusiam klientų srautui

Prieššventinį savaitgalį parduotuvės ruošiasi didesniam klientų srautui ir, tuo pačiu, didina saugumo priemones. 

Prekybos tinklo „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigia, kad prieš Velykas prekybos centruose ruošiamasi atidaryti po papildomą kasą, o, esant poreikiui, prekybos centro ir apsaugos darbuotojai reguliuos pirkėjų srautą.

„Visuose hyper formato „Rimi“ prekybos centruose dirbs papildomi žmonės, kurie, prireikus, reguliuos pirkėjų srautus prie kasų – paskirstys bei ragins pirkėjus laikytis saugaus atstumo. <...> Tam, kad nesusidarytų grūstys sveriamos produkcijos skyriuose, juose nuo vitrinų, kiek tik leis galimybės, atitrauksime papildomus prekių išstatymus, taip suteikiant daugiau erdvės pirkėjams. Taip pat šiuose skyriuose, matant susidarant eiles, jų priežiūrai bus paskirtas parduotuvės darbuotojas. Dalyje „Rimi“ prekybos centrų prekių krovimą ir jų išdėstymą lentynose perkėlėme į naktį, kad būtini darbai netrukdytų pirkėjams ir neskatintų grūsčių susidarymo. Taip pat dar dažniau nei iki šiol per parduotuvių radiją informuosime ir priminsime pirkėjams apie saugaus apsipirkimo rekomendacijas – raginsime laikytis saugaus atstumo, atsiskaityti banko kortele.

REKLAMA

„Lidl Lietuva“ tiek prieš Velykas, tiek apskritai skatina pirkėjus planuoti savo pirkinius ir nesilankyti parduotuvėse be reikalo. 

„Velykų savaitgalį, kaip ir dabartiniu karantino metu, pirkėjų srautus tiek prie parduotuvės, tiek parduotuvės viduje, reguliuos apsaugos darbuotojai“, – priduria L. Skersytė. 

Panašių veiksmų imsis ir prekybos centrai „Iki“ – čia, kaip ir iki šiol, klientų srautus ribos parduotuvės ir apsaugos darbuotojai.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė sako, kad ir per Velykas, kaip ir kitomis dienomis, taikys saugų apsipirkimą ir atstumą užtikrinančias griežtesnes taisykles. 

REKLAMA

„Mūsų apsaugos darbuotojai ir toliau reguliuos klientų srautus pagal parduotuvių plotą: vienas žmogus 20-čiai kv. metrų. Primename, kad šeimos nariai turėtų apsipirkti po vieną, parduotuvėje laikytis didesnio atstumo, kurį nurodo parduotuvėse sužymėtos specialios linijos. Klientų prašome, jei įmanoma, naudotis savitarnos kasomis ir atsiskaityti banko kortelėmis. Siekdami didesnio saugumo, lentynose pateikiame tik supakuotus sveriamus sausainius, riešutus, šviežiai keptas bandeles ir duoną“, – priduria E. Dapkienė. 

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryšliškis sako, kad prekybos centras ne pirmą kartą prekiauja prieššventiniu laikotarpiu, tad visuomet pasiruošia, kai nusimato didesnis pirkėjų antplūdis, ar didesnė skirtingų kategorijų prekių paklausa. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Krizė privertė dar labiau mobilizuotis, todėl didesnių problemų neturėtų būti“, – priduria D. Ryliškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų