REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nuo krizės nukentėjusio verslo bei savarankiškai dirbančių žmonių skatinimo priemonės pradės veikti jau netrukus.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad nuo krizės nukentėjusio verslo bei savarankiškai dirbančių žmonių skatinimo priemonės pradės veikti jau netrukus.

REKLAMA

„Tiek verslo įmonėms, tiek savarankiškai dirbantiems asmenims svarbi kiekviena diena. Todėl Vyriausybės patvirtintos priemonės turi pradėti veikti kuo greičiau. Tai bendras mūsų visų interesas“, – pranešime sakė S. Skvernelis, komentuodamas pirmadienį įvykusį koronaviruso sukeltos krizės valdymo komiteto posėdį. 

Vyriausybė skelbia, kad iš 5 mlrd. eurų verslui skatinti ir ekonomikai gaivinti skirtų priemonių beveik ketvirtadalis – 1,3 mlrd. eurų – yra Ekonomikos ir inovacijų ministerijos žinioje.

Nuo sekmadienio savarankiškai dirbantys asmenys ir darbdaviai, dėl karantino išleidžiantys darbuotojus į prastovas, jau gali kreiptis dėl išmokų ir subsidijų į Užimtumo tarnybą. Iki pirmadienio vidurdienio jau kreipėsi 5548 savarankiškai dirbantys asmenys ir 38 darbdaviai.

REKLAMA
REKLAMA

Savarankiškai dirbantiesiems, neturintiems darbo pajamų, bus skiriama 257 eurų mėnesio išmoka. 

Tuo metu subsidijos atlyginimams, priklausomai nuo Seimo sprendimo, sieks 70 arba 90 proc.  darbuotojo darbo užmokesčio, bet ne mažiau nei minimali alga.

REKLAMA

Nuo kitos savaitės smulkios ir vidutinės įmonės galės kreiptis dėl paskolų likvidumui palaikyti. Finansavimas, anot Vyriausybės, bus skiriamas per vieną dieną.

Balandžio 15 dieną pradės veikti fondas vidutinėms ir didelėms įmonėms, o balandžio 16 dieną numatyta pradėti teikti portfelines garantijas palankesnėmis sąlygomis. 

Vyriausybė prieš porą savaičių patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą. Jame ekonomikos skatinimui buvo numatyta 1 mlrd. eurų, po pusę milijardo – sveikatos apsaugai, darbo vietų išsaugojimui ir įmonių likvidumo išsaugojimui. Praėjusią savaitę pranešta, kad parama verslo likvidumui didinama dukart – iki 1 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų