REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Facebook“ kilo pasipiktinimo banga dėl to, už kokią kainą prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvėse dabar pardavinėjamos veido kaukės, kurias rekomenduojama dėvėti viešose vietose.

Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė, pasidalijusi nuotrauka su kaina, pasipiktino:

„Štai tokia nuotrauka su pasibaisėjimu dalijasi Kinijos lietuviai. Labai norėčiau iš „Norfos“ savininkų sužinoti, kodėl jie drįsta pardavinėti tokiomis kainomis. Mes kainas tikrai žinom gerai. Su mokesčiais ir pristatymu.“

Toks įrašas sulaukė gausybės reakcijų ir pasidalijimų.

Daugelis komentatorių piktinosi tokia kaina, priminė, kad Prancūzijoje jau baudžiama už kaukių pardavinėjimą padidintomis kainomis. Vis dėlto kiti teigė, kad kai kuriose Lietuvos vaistinėse kaukės dar brangesnės, be to, esą užsisakius internetu iš Kinijos taip pat tektų mokėti nemažai.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis informavo, kad gamintojai Kinijoje krizės metu gerokai pakėlė kainas ir kelia jas toliau.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaukės, kuriomis prekiaujama, yra medicininių kaukių partijos, kurios didžioji dalis buvo skirta Lietuvos medikams (kaip parama) ir „Norfos“ darbuotojams, likučiai. Buvo svarstoma, ar iš viso tomis likusiomis kaukėmis prekiauti. Tik kelios „Norfos“ šiuo metu prekiauja šiomis pasilikusiomis medicininėmis kaukėmis (nes jų fiziškai daugiau nėra), kurios skirtos tiems, kuriems jų labiausiai reikia“, – komentavo D. Ryliškis.

Jau kuris laikas Lietuvoje rekomenduojama viešoje vietoje dėvėti kaukę ar kitomis priemonėmis prisidengti nosį ir burną, kad būtų stabdomas koronavirusas. Anksčiau tokių rekomendacijų nebuvo. Dėl to jas įvedus, daugelis gyventojų niekur neranda nusipirkti kaukių mažesnėmis kainomis, kurios galiojo anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų