REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus karantinui visi sporto klubai buvo priversti sustabdyti savo veiklą, visgi kai kurie klientai gavo pranešimus, kuriuose prašoma sumokėti sąskaitas, nors paslaugos ir nebuvo suteiktos. Sporto klubo vadovas aiškina, kad dabar susimokėję klientai po karantino sportuos nemokamai.

Prasidėjus karantinui visi sporto klubai buvo priversti sustabdyti savo veiklą, visgi kai kurie klientai gavo pranešimus, kuriuose prašoma sumokėti sąskaitas, nors paslaugos ir nebuvo suteiktos. Sporto klubo vadovas aiškina, kad dabar susimokėję klientai po karantino sportuos nemokamai.

REKLAMA

Neseniai sporto klubų „Impuls“ klientai gavo žinutę, skatinančią sumokėti visą sąskaitą už suteiktas paslaugas, nors karantino metu jos nėra teikiamos. Kai kuriems kilo klausimų, ar toks reikalavimas yra teisėtas.

„Sveiki, atsižvelgiant į susidariusią situaciją, norime informuoti, jog už Jūsų narystės sustabdytą laikotarpį įmokos bus mažinamos nuo to mėnesio, kai tik atsidarysime. Taip pat labai Jūsų prašome apmokėti „Impuls“ sąskaitą per tris dienas, jei to dar nepadarėte. Ačiū už supratingumą ir palaikymą. Jūsų „Impuls“, – rašoma trumpojoje žinutėje.

„Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis aiškina, kad kiekvieno mėnesio 3–5 dienomis „Impuls“ klientams siunčia einamojo mėnesio e-sąskaitas, kurios apmokamos iki mėnesio 10 dienos, vėliau ir priminimus SMS žinutėmis su prašymais jas apmokėti. Analogiška procedūra įvykdyta ir kovo mėnesį, tik SMS žinutės papildytos paaiškinimu, kad laikotarpis, kai klubai nedirbs, bus nemokamas ir perkeliamas į pirmą veiklos mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi visi mūsų sporto klubai, vadovaujantis LR Vyriausybės nurodymais, buvo uždaryti nuo kovo 13 dienos, likusios 18 mėnesio dienų niekur nedings – apmokėta suma bus užskaityta tą mėnesį, kai vėl atversime duris savo klientams. Tai reiškia, kad vėl pradėję pas mus sportuoti, „Impuls“ klientai 18 dienų tą darys nemokamai, kadangi gaus atitinkamai šiam laikotarpiui mažesnes einamojo mėnesio sąskaitas“, – sako V. Šiugždinis.

REKLAMA

Jis pabrėžia, kad „Impuls“ yra patvirtinęs kritinių ligų sąrašą, kuriomis sergantys klientai gali stabdyti savo narystes nemokamai. Nuo kovo mėnesio šis sąrašas buvo praplėstas ir į jį įtrauktas „Covid-19“.

„Jei klientas susirgtų ir po karantino laikotarpio, tai jam narystė ligos laikotarpiu nekainuos“, – paaiškino „Impuls“ vadovas.

Siūlo ieškoti kompromiso

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) informuoja, kad susiklosčiusi situacija visame pasaulyje yra neįprasta tiek vartotojams, tiek paslaugų teikėjams, todėl vartotojams pataria ieškoti kompromiso su paslaugų teikėju, įvertinti galimybes, iki pasibaigs karantino ribojimai, laikinai stabdyti paslaugų teikimą bei mokėjimą už jas ar priimti kitokį kompensacijos pasiūlymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Atkreipiame dėmesį, kad vartotojui ir paslaugų teikėjui nepavykus rasti bendro sprendimo, arba paslaugų teikėjui nepagrįstai reikalaujant sumokėti už nesuteiktas paslaugas, vadovaujantis Vartotojų teisių apsaugos įstatymo nuostatomis, vartotojas pirmiausia turėtų raštu kreiptis į paslaugos teikėją ir išdėstyti savo keliamą reikalavimą.

Paslaugų teikėjas privalo neatlygintinai išnagrinėti vartotojo kreipimąsi ir, kai nesutinka su vartotojo reikalavimais, privalo ne vėliau kaip per 14 dienų nuo vartotojo kreipimosi gavimo dienos pateikti vartotojui išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą, pagrįstą dokumentais. Prašome vartotojų supratingumo, jei dėl šiuo metu susiklosčiusių aplinkybių paslaugų teikėjo atsakymas šiek tiek užtruktų“, – sako VVTAT atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VVTAT aiškina, kad vartotojui negavus paslaugos teikėjo atsakymo arba gavus atsakymą, kuris vartotojo netenkina, vartotojas turi teisę kreiptis į VVTAT dėl ginčo nagrinėjimo Vartotojų teisių apsaugos įstatyme įtvirtinta vartotojų ir pardavėjų, paslaugų teikėjų ginčų sprendimo alternatyvia (ne teismo) tvarka.

Kartu su prašymu VVTAT turėtų būti pateikiamos prašyme išdėstytas aplinkybes patvirtinančių dokumentų kopijos, pavyzdžiui, pinigų sumokėjimą už paslaugą patvirtinančio dokumento kopija, kreipimosi į paslaugos teikėją kopija, paslaugos teikėjo atsakymo kopija, sutarties kopija, raginimo sumokėti už paslaugas kopija ir kitų turimų dokumentų kopijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų