REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

LSMUL Kauno klinikos patalpas, kuriose susiduriama su sterilumo problemomis, pradėjo dezinfekuoti moderniais aplinkos dezinfekavimo įrenginiais, kurie ozono pagalba išvalo patalpų orą ir paviršius nuo virusų ir bakterijų. Tai tik viena medicinos įstaigų, kurią modernia dezinfekcijos įranga aprūpino Kauno verslininkai. 

LSMUL Kauno klinikos patalpas, kuriose susiduriama su sterilumo problemomis, pradėjo dezinfekuoti moderniais aplinkos dezinfekavimo įrenginiais, kurie ozono pagalba išvalo patalpų orą ir paviršius nuo virusų ir bakterijų. Tai tik viena medicinos įstaigų, kurią modernia dezinfekcijos įranga aprūpino Kauno verslininkai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai labai reikšminga privataus verslo pagalba, kurios dėka galėsime sukurti saugesnę aplinką tuose skyriuose, kur sterilumas yra ypatingai svarbus. Ozonas itin aktyviai, panašiai kaip vandenilio peroksidas, naikina mikroorganizmus, o dabartinėje situacijoje tai labai svarbu“, - sako Kauno klinikų atstovė Birutė Varanavičienė. 

REKLAMA

PLC „Mega“, viešbutį ir SPA kompleksą „Harmony Park“ bei „Žinių radiją“ valdanti bendrovė „Litvalda“ iš viso Lietuvos medikams padovanojo 1000 vnt. mobilių oro dezinfekavimo ozonu aparatų. 

Kauno klinikoms padovanota 200 vnt. modernių mobilių ozonavimo aparatų dezinfekcijai. Jie bus naudojami suaugusiųjų ir vaikų priėmimo skyriuose, taip pat oras šių įrenginių pagalba bus dezinfekuojamas akušerijos-ginekologijos skyriuje, kur bus vežamos nėščiosios, kurioms įtariama COVID-19, kituose skyriuose. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar 300 vnt. įrangos pirmadienį perduota VŠĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties automobilių dezinfekavimui, aparatais aprūpintos Kauno ir Vilniaus klinikinės, Šiaulių respublikinė bei Klaipėdos universitetinė ligoninės, kitos medicinos įstaigos. Iš viso moderniais mobiliais dezinfekavimo ozonu įrenginiais aprūpinta apie 20 visos šalies gydymo įstaigų. 

Įranga pagaminta Lietuvos bendrovėje „AirPlus1 Lituanica”, ji yra mobili, nereikalauja lokalaus montavimo, gydymo įstaigų atstovams bus perduodama su lietuviška naudojimo instrukcija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Suprantame, kad šios situacijos niekas negalėjo numatyti. Pasaulyje nėra nei vienos COVID-19 protrūkiui pasiruošusios šalies, tad turime mobilizuotis ir kaip galime prisidėti prie viruso sutramdymo. Kviečiu visus verslo atstovus prisijungti pagal savo galimybes, šioje situacijoje nei vienas negalime likti abejingas. Medicinos įstaigos garsiai deklaruoja, jog šiuo metu jiems nereikia pinigų, reikia realios pagalbos. Žinodami apie apsaugos priemonių stygių medicinos įstaigose, nutarėme aprūpinti didžiausią grėsmę šiuo metu patiriančius medikus ir prisidėti prie jų darbo aplinkos gerinimo – padovanoti itin veiksmingų mobilių oro dezinfekavimo ozonu aparatų, kuriuos gydymo įstaigos galės naudoti pagal nuolat besikeičiančią situaciją“, - sako bandrovės „Litvalda“ vadovas Artūras Pitkauskas. 

REKLAMA

Kaip pasakoja „AirPlus1 Lituanica“ įmonės generalinis direktorius Vaidotas Girdvainis, ozonas yra efektyvesnė dezinfekcinė priemonė nei chloras, gebantis beveik 100 proc. sunaikinti aplinkoje esančius virusus, bakterijas ir grybelius. 

„Ozonas naikina besiveisiančias bakterijas ir virusus tokiose aplinkose, kurios dažnai nematomos ir sunkiai pasiekiamos kitomis priemonėmis. Ozono generatorius gamina dujinį ozoną (O3) – vieną iš stipriausių oksidatorių. Šios dujos reaguoja su įvairiomis biologinės kilmės medžiagomis, esančiomis ore, nusėdusiomis ant sienų, prietaisų ir jas sunaikina. Ozono dujų molekulės suskaido biologiškai aktyvių medžiagų (pvz.: bakterijų, virusų, grybelių, pelėsio) ląstelių sieneles, suskildamos į deguonį ir nepalikdamos jokių toksinių pėdsakų.“ – teigia „AirPlus1 Lituanica“ atstovas, chemijos mokslų daktaras Arvydas Stončius. 

REKLAMA

Paskelbus sezoninio gripo epidemiją Kauno mieste, pramoninę viešųjų prekybos centro erdvių dezinfekavimo ozonu įrangą savo patalpose nuolatiniam naudojimui įsirengė ir prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“. 

Nors, pagal Vyriausybės potvarkį, iki kovo 30 d. PLC „Mega“ uždarytos ne maisto prekėmis prekiaujančios parduotuvės, pramogų ir laisvalaikio vietos, dezinfekavimo ozonu įranga vis tiek veikia, kad klientai, kurie lankosi čia būtinosioms prekėms įsigyti, darytų tai kuo saugesnėje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų