REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pirmadienio, kovo 16 d., Lietuvoje prasidėjus dvi savaites truksiančiam karantinui, laikinai keičiami prekybos tinklų parduotuvių darbo laikai. Prekybos tinklų atstovai tikina, kad siekiant užkirsti kelią virusų plitimui, parduotuvėse yra įgyvendintos Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamos prevencinės priemonės.

Nuo pirmadienio, kovo 16 d., Lietuvoje prasidėjus dvi savaites truksiančiam karantinui, laikinai keičiami prekybos tinklų parduotuvių darbo laikai. Prekybos tinklų atstovai tikina, kad siekiant užkirsti kelią virusų plitimui, parduotuvėse yra įgyvendintos Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamos prevencinės priemonės.

REKLAMA

„Maxima“ tinklo parduotuvės visoje Lietuvoje nuo kovo 16 d.  dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Tokia tvarka tęsis iki šiuo metu numatomos karantino pabaigos.

Irtautė Ščerbavičienė, „Maximos“ operacijų vadovė, teigia, kad pastarosiomis dienomis susiduriama su iššūkiu – itin išaugusia kai kurių prekių paklausa.

„Galime dar kartą patikinti – jau prieš kelias savaites gerokai padidinome prekių užsakymų kiekius savo tiekėjams ir kol kas prekių tikrai netrūksta. Svarbiausia, spėti jas, reaguojant į nuolat kintančią paklausą, pristatyti į parduotuves ir papildyti lentynas“, – pabrėžia „Maximos“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Išanalizavęs pastarųjų dienų pirkėjų srautus ir atsižvelgdamas į padidėjusį krūvį parduotuvių darbuotojams, prekybos tinklas „Lidl“ nuo rytojaus, kovo 17 d., dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro.

REKLAMA

„Visos „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje veiks nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Tikime, kad šis sprendimas nesudarys didelių nepatogumų klientams ir sudarys sąlygas darbuotojams dar geriau juos aptarnauti“, – sako „Lidl“ atstovė Lina Skersytė.

Prekybos tinklas „Rimi“, vadovaudamasis šiuo metu prioritetiniais tikslais užtikrinti darbuotojų saugumą ir gyventojų aprūpinimą būtinais maisto produktais darbo laiką trumpina nuo kovo 17 d. „Rimi“ prekybos centrai, kol šalyje įvestas karantino režimas, visomis savaitės dienomis, įskaitant savaitgalius, dirbs nuo 9 iki 20 val. Po vieną parduotuvę Vilniuje (Šiaurės miestelyje), Kaune (pirkinių centre „Savas“) ir Klaipėdoje (prekybos centre „Arena“) dirbs budėjimo režimu – nuo 8 iki 22 val.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekstremalioje situacijoje, su kuria susiduria visas pasaulis ir tuo pačiu Lietuva, puikiai suprantame, kokia atsakomybė gula ant mūsų, prekybininkų pečių. Pastarosiomis savaitėmis ir ypač paskutinėmis dienomis matome, kaip svarbu būti pasiruošusiems ir kiekvieną dieną, net ir susiduriant su pasaulinio masto problemomis, užtikrinti, kad atvykęs į prekybos centrą pirkėjas ras tai, ko jam šiuo metu labiausiai reikia.

Tam, kad galėtume tai padaryti, visų pirma turime pasirūpinti mūsų darbuotojais, jog jie liktų sveiki ir galėtų užtikrinti nenutrūkstamą prekių tiekimą ir pardavimą gyventojams“, –  sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, vadovaujantis šiais prioritetais, nuo pat pirmųjų viruso rizikos padidėjimo ženklų šalyje „Rimi“ parduotuvėse sustiprintu režimu rūpinamasi saugios aplinkos darbuotojams ir pirkėjams užtikrinimu.

„Iki“ parduotuvės taip pat trumpina darbo laiką – jos karantino metu dirbs nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro.

REKLAMA

Pasak Indrės Baltrušaitienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis darbuotojai jaučia padidėjusį darbo krūvį dėl gerokai išaugusių pirkėjų srautų, o siekiant išvengti būtinų prekių stygiaus ir užtikrinti pakankamą jų kiekį, esamai situacijai buvo ruoštasi iš anksto.

„Mūsų darbuotojai atlieka milžinišką darbą, kad pirkėjai galėtų apsipirkti pagal savo poreikius, todėl siekdami palengvinti jų krūvius kuriam laikui trumpiname parduotuvių darbo laiką, taip pat ieškome papildomų rankų. Esame padidinę tam tikrų produktų užsakomus kiekius, bendradarbiaudami su tiekėjais dedame visas pastangas, kad pirkėjai būtų aprūpinti būtiniausiais maisto produktais. Tačiau prašome ir pirkėjų supratingumo, jei ne visada pavyksta operatyviai papildyti lentynas“, – sako I. Baltrušaitienė.

REKLAMA

Parduotuvių tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Dainius Ryliškis patvirtino, kad šių parduotuvių laikas kol kas nesikeičia. Pasak jo, bus stebima kaip keisis ir ar iš viso keisis pirkėjų srautai, priklausomai nuo to, sprendimai bus priimami ateityje.

Siekiant užkirsti kelią virusų plitimui, prekybos tinklai yra įgyvendinę Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamos prevencinės priemonės. Darbuotojai yra supažindinti su prevencija ir atsakingai laikosi higienos reikalavimų, o dezinfekcinėmis priemonėmis sudarytos sąlygos naudotis ne tik jiems, bet ir pirkėjams.

Prekybos tinklų atstovai teigia, kad įvairūs paviršiai parduotuvėse, pavyzdžiui, krepšeliai, vežimėliai, rankenos, kortelių skaitytuvai yra dezinfekuojami keletą kartus per dieną. Kelis kartus per dieną valomi ir parduotuvių tualetai.

Primenama, kad siekiant suvaldyti viruso plitimą, parduotuvėse rekomenduojama nesilankyti žmonėms, kurie jaučia į gripo panašius simptomus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų