REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centrai reaguodami į susiklosčiusią situaciją ir Vyriausybės nurodymus imtis koronaviruso riziką mažinančių veiksmų keičia darbo laiką. Saugant darbuotojų ir lankytojų sveikatą prekybos centrai taiko dar griežtesnės, nei reikalauja oficialūs institucijų nurodymai, priemones.

Prekybos centrai reaguodami į susiklosčiusią situaciją ir Vyriausybės nurodymus imtis koronaviruso riziką mažinančių veiksmų keičia darbo laiką. Saugant darbuotojų ir lankytojų sveikatą prekybos centrai taiko dar griežtesnės, nei reikalauja oficialūs institucijų nurodymai, priemones.

REKLAMA

Jau kurį laiką pastebima, kad prekybos centrai darbuotojų ir lankytojų saugumui skiria daugiau dėmesio – prie įėjimų bei tualetų pakabinti rankų dezinfekavimo priemonių laikikliai. Dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai, padidintas maitinimo zonų ir sanitarinių mazgų valymo dažnumas, padidintas oro tiekimas iš lauko į pastato vidų. Tačiau dabar imamasi dar griežtesnių priemonių – keičiamas ir prekybos centų darbo laikas.

Reaguojant į susiklosčiusią padėtį, bendrovės „Akropolis Group“ valdomi prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose laikinai trumpina darbo laiką 2 valandomis. Nuo kovo 14 iki kovo 27 d. parduotuvės Vilniaus „Akropolyje“ dirbs nuo 11 iki 21 val., Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ parduotuvės dirbs nuo 11 iki 20 val. „Maxima“ ir  „Eurovaistinė“ dirbs įprastu darbo laiku, „Ermitažas“ Vilniuje dirbs nuo 9 iki 21 val.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į LR Vyriausybės nurodymus ir rekomendacijas, nuo šiandien Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ laikinai nedirba kino teatrai „Forum Cinemas“, ledo arenos „Akropolio ledas“. Vilniaus „Akropolyje“ taip pat laikinai neveikia pramogų erdvė vaikams „Kakės Makės pasaulis“, sporto baras „O'Learys“, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ – vaikų kambariai ir „Apollo boulingas“.

REKLAMA

Visos kitos prekybos vietos (parduotuvės, kavinės ir restoranai, paslaugų centrai) veikia pagal naujai nustatytą darbo laiką.

Dėl šalyje galiojančios nepaprastosios padėties nuo kovo 14 d. darbo laiką keičia ir Kauno „Akropolis“. Dauguma prekybos centro nuomininkų darbą pradės vėliau ir baigs anksčiau. Kol kas planuojama, kad darbo laiko pakeitimai galios iki kovo 27 dienos.

„Palaikome visas atsakingų institucijų priemones ir nurodymus kovoje prieš koronaviruso plitimą. Taip pat matome galimybę ir savo iniciatyva imtis papildomų veiksmų. Tikime, kad bendros verslų pastangos, greitas sprendimų priėmimas ir nuolat atnaujinamas veiksmų planas šiuo metu yra itin svarbūs veiksniai valdant grėsmes“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Akropolyje“ esanti „Maxima“ ir „Eurovaistinė“ dirbs įprastu laiku nuo 8 iki 22 valandos. Kavinės ir restoranai nuo 11 iki 21 val. Parduotuves ir paslaugu centrai – nuo 11 iki 20 val. Darbo laikas gali būti koreguojamas pasikeitus aplinkybėms. Apie visus pokyčius bus pranešta viešai.

Taip pat primenama, kad laikantis šalyje galiojančių nurodymų iki kovo 27 dienos neveiks „Kakės Makės pasaulis“, „X pramogos“ ir kino teatras „Forum Cinemas“.

Vilniuje neveiks ir daugiau prekybos centrų

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“, reaguodamas į susiklosčiusią situaciją, laikina trumpina darbo laiką nuo kovo 16 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maxima XXX“ ir vaistinės „Apotheka“ bei „BENU vaistinė“ nuo kovo 16 d. kasdien dirbs nuo 10 iki 20 val. Visos kitos prekybos ir pramogų centre veikiančios parduotuvės, kavinės ir restoranai bus atviri tik aštuonias valandas – nuo 12 val. iki 20 val.

„Darbuotojų ir lankytojų saugumas mums labai svarbus. Stebime situaciją ir aktyviai reaguojame į visus Vyriausybės reikalavimus, skirtus sumažinti viruso plitimo riziką. Nuo šio penktadienio, laikydamiesi institucijų nurodymų, laikinai sustabdėme pramogų erdvių veiklą. Savo iniciatyva nusprendėme priimti sprendimą ir dėl laikino sutrumpinto darbo grafiko, kuris ateityje bus koreguojamas atsižvelgiant į būsimą situaciją“, – teigia „Ozą“ valdančios bendrovės „NEPI Rockcastle Lithuania“ mažmeninės prekybos turto valdytojas Antanas Kemėšis.

REKLAMA

Nuo kovo 13 d. iki kovo 27 d. prekybos ir pramogų centre „Ozas“ laikinai neveikia kino teatras „Multikino“, sporto klubas „VS-Fitness“, pramogų erdvė „Atrakcionai.lt“, baleto studija „Evolution“, „Karate akademija“, šokių studijos „Todes“ ir „šok/šok“.

Prekybos centras „Panorama“ nutarė trumpinti darbo laiką nuo kovo 17 d.

„PLC „Panorama“ griežtai laikosi visų LR Vyriausybės nurodymų, taip pat atsižvelgiame į svarbiausias rekomendacijas. Situaciją stengiamės vertinti racionaliai, pagrindinį dėmesį esame sutelkę į tai, kaip užtikrinti lankytojų ir darbuotojų saugumą dezinfekcinėmis ir kitomis priemonėmis.

REKLAMA

Priėmėme sprendimą ir dėl darbo laiko – nuo sekmadienio, kovo 17 d., sutrumpėja parduotuvių, kavinių, restoranų ir kitų paslaugų darbo laikas“, – komentuoja „Panoramos“ vadovė Birutė Kalanovaitė.

Nuo kovo 15 iki 27 d. „Panoramoje“ esanti „Rimi“ ir „Benu“ vaistinė dirbs nuo 8 iki 22 val. Restoranai, Gourmet, kavinės, esančios pirmame aukšte dirbs 11–21 val., o parduotuvės, paslaugos nuo 11 iki 20 val.

Į COVID-19 diktuojamus pokyčius sureagavo ir Vilniaus centre įsikūręs prekybos centras CUP. Nuo kovo 14 iki 27 d. dviem valandomis vakare trumpinamas šiame prekybos centre veikiančių parduotuvių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų darbo laikas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pastarosiomis dienomis matome išaugusį visuomenės nerimą – suprantame tokią žmonių savijautą bei reakcijas. Atidžiai stebime situaciją ir reaguojame į Vyriausybės nurodymus – šios krizės akivaizdoje prekybos centro darbuotojų ir klientų saugumo užtikrinimas išlieka CUP prioritetu.

Trumpesnis darbo laikas šiuo metu yra tik viena iš mūsų pasitelktų priemonių. Taip pat šiuo laikotarpiu atsisakome visų, ir akcijinių, renginių“, – aiškina CUP generalinė direktorė Ona Nevinskienė.

Nuo kovo 14 d. prekybos centras CUP tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais dirbs nuo 8 val. iki 22 val. Prekybos centre esanti „Maxima“ ir „Eurovaistinės“ bei kavinės dirbs 8–20 val. Parduotuvės ir paslaugos nuo 10 iki 20 val. Restoranai dirbs ilgiausiai – 10–20 val.

Prekybos centrai ketina ir toliau stebėti situaciją ir aktyviai komunikuoti apie naujas priemones, reaguojant į pasikeitusias aplinkybes. Informaciją apie prekybos centrų darbo laiko pokyčius klientai gali rasti prekybos centrų internetiniuose puslapiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų