REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų vengti uždarose patalpose vykstančių viešų susibūrimo vietų tautiečiai paiso itin uoliai. Štai kino salės pastaruoju metu pustuštės.

Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų vengti uždarose patalpose vykstančių viešų susibūrimo vietų tautiečiai paiso itin uoliai. Štai kino salės pastaruoju metu pustuštės.

REKLAMA

Kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas juokauja, kad šiuo metu visi norintys pamatyti įdomų filmą uždarame kino seanse turi unikalią galimybę.

„Iš tiesų prasidėjus šiai koronosviruso panikai žiūrovų srautai krito 3-4 kartus. Taip pat vis mažiau žiūrovų perka bilietus iš anksto, todėl galime teigti, kad sveikatos apsaugos ministro raginimai, nesilankyti viešų renginių vietose, taip pat ir kino teatruose, jau duoda tam tikrų vaisių“, – pasakojo kino centro atstovas.

Tačiau, anot R. Bilinsko, kino centras kaip ir visos kitos viešos vietos ėmėsi papildomų prevencinių priemonių.

„Turime papildomų higienos priemonių. Reguliariai dezinfekuojame visus paviršius, durų rankenas daugiau nei 3 kartus per dieną. Taip pat vėdiname patalpas. Rankų dezinfekavimo priemonių lankytojai ras tiek tualete, tiek kino centro fojė.

REKLAMA
REKLAMA

Ši susiklosčiusi situacija kino centro atstovą ir džiugina, ir liūdina tuo pačiu metu.

„Džiaugiuosi, kad lietuviai yra sąmoningi ir stengiasi laikytis visų rekomendacijų, kurios stabdo viruso plitimą. Tačiau liūdna dėl sumažėjusių žiūrovų srautų ir atšauktos filmo „007 Mirtis palauks“ premjeros. Kino studija nusprendė premjerą nukelti į lapkričio mėnesį.

REKLAMA

Be to, Estijos ir Latvijos kino centruose žiūrovų sumažėjo kur kas mažiau nei Lietuvoje. O Lenkijoje dėl tos panikos beveik visai nėra“, – teigė R. Bilinskas.

Skatina nepasiduoti panikai

Kino centro „Forum Cinemas“ direktorius Gintaras Plytnikas nepastebėjo, kad kino salėse būtų sumažėję žiūrovų.

Tačiau kino centro vadovo teigimu, šiuo metu Lietuvoje kilęs koronaviruso panikos burbulas yra išpūstas.

„Užtikriname visus kino gerbėjus, kad jie nebijotų planuoti pirkti bilietus į ateinančias premjeras, nes kilus realiam pavojui mes reaguosime greitai ir adekvačiai“, – tikina G.Plytnikas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas kokių priemonių kino centras ėmėsi norėdamas apsisaugoti nuo virusą. kino centro vadovas teigia, kad kino teatrai reaguoja į visas kompetentingų institucijų rekomendacijas.

„Kino salės yra vėdinamos, dezinfekuojami turėklai, rankenos ir kiti paviršiai“, – tvirtina G. Plytnikas.

Kino centro vadovas pataria, bet kokiomis virusinėmis ligomis sergantiems žmonėms gydytis namuose. Tačiau tikisi, kad sveikieji nepasiduos panikai ir nevengs renginių.

Rekomenduoja riboti masinius renginius

Portalas tv3.lt primena, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kovo 2 dieną pasirašė sprendimą, kuriuo renginių organizatoriams, atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką, rekomenduojama atšaukti arba vėlesniam laikui nukelti masinius, ypač uždarose erdvėse vykstančius, renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tais atvejais, jei bus nuspręsta renginį visgi organizuoti, žmonės turi būti įspėti nevykti į jį, jei jiems pasireikš bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

O renginių lankytojams turi būti sudarytos sąlygos tinkamai rankų higienai – užtikrintos galimybės plauti rankas vandeniu, muilu ir įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu.

„Masiniai renginiai yra puiki terpė sklisti infekcijoms – ne tik koronavirusui, bet ir gripo ar kitiems virusams. Todėl renginių organizatoriai privalo įvertinti, kiek jų renginys galėtų prisidėti prie epidemiologinės situacijos Lietuvoje pablogėjimo, o lankytojai – ar jiems tikrai būtina, ar jų sveikata leidžia būti dideliuose žmonių sambūriuose. Mes rekomenduojame kol kas tokių susibūrimų vengti“, – sako ministras A. Veryga.

Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją, Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro gaires dėl koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos ir įrodymus, kad masinių renginių atšaukimas gali sulėtinti viruso plitimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų