REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiabučių aikštelėse rasti vietą automobiliui – nelengva užduotis. Tačiau tai yra ne vienintelė problema su kuria susiduria daugiabučių gyventojai. Vakare pastatę automobilius ryte juos randa apgadintus.

Daugiabučių aikštelėse rasti vietą automobiliui – nelengva užduotis. Tačiau tai yra ne vienintelė problema su kuria susiduria daugiabučių gyventojai. Vakare pastatę automobilius ryte juos randa apgadintus.

REKLAMA

Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje Vilniaus, Fabijoniškių mikrorajono gyventojai ėmė dalintis nuotraukomis, kuriose automobiliai išdaužtais stiklais, nuimtais veidrodėliais, valytuvais ar lempomis. Vieno automobilio savininkas prarado netgi kapotą.

Po nuotraukomis pasipylė komentarai, kad su šia problema susiduria daugelis, tačiau kaip ją spręsti, neaišku.

Anot gyventojų, saugiausia automobilius palikti aikštelėse šalia namų, kurios yra apšviestos ir stebimos vaizdo kameromis.

Tačiau tuojau pat pasirodė prieštaravimai, kad tokių aikštelių, o ypač vietų jose pastatyti automobilį ne visiems užtenka, tad automobilius tenka palikti atokesnėse aikštelėse, kurios nei apšviestos, nei filmuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat gyventojai apie bet kokį nusikaltimą ragino vieni kitus netylėti, bet pranešti policijai, nes automobilių niokojimai vyksta jau nebe pirmą kartą, jie kartojasi.

REKLAMA

„Tačiau ko gero saugiausia automobilius laikyti saugomose aikštelėse, tačiau tai kainuoja, ne visi galime leisti sau mokėti už automobilio stovėjimą“, – rašė Fabijoniškių mikrorajono gyventoja.

Automobilio laikymas saugomoje aikštelėje Vilniuje parai kainuotų nuo 3 iki 5 eurų, o mėnesiui atsieitų nuo 35 iki 60 eurų.

Pataria imtis saugumo priemonių

Lietuvos policijos atsiųstame komentare teigiama, kad vagysčių iš automobilių mažėja.

„Sausio mėnesį buvo užregistruotos 67 vagystės iš automobilių. Iš viso per praėjusius metus tokių vagysčių buvo įvykdyta 906, 2018 metais – 1366. Bendrai, šalies mastu, tokių vagysčių užregistruojama mažiau“, – teigiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gyventojus policija visada ragina imtis papildomų apsaugos priemonių.

„Gerai, jeigu yra galimybė patariame laikyti savo automobilį saugomoje aikštelėje, tačiau yra ir kitų metodų, kaip pavyzdžiui pasirūpinti modernia signalizacija. Taip pat galima apdrausti savo automobilį nuo vagystės“, – pataria policija.

Anot jos, nederėtų palikti atrakintų durų ar atidarytų langų bei stoglangių net ir labai trumpam.

„Jei automobilis laikomas kieme, jį reikėtų statyti gerai apšviestame kiemo plote, arčiau savo buto langų, įsitikinti, kad automobilis užrakintas, uždaryti langai ir stoglangis. Net palikus automobilį savo garaže, nereikėtų palikti užvedimo raktelių ir, žinoma, nepamiršti užrakinti paties garažo“, – teigiama atsiųstame komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar policijos teigimu, nereikėtų palikti savo asmeninių net ir nevertingų daiktų automobilyje. Vagis negali žinoti, kad rankinėje ar švarko kišenėje nėra nieko vertingo. Jis laušis į automobilį. Jeigu daiktai paliekami automobilyje, juos reikėtų paslėpti, kad nebūtų akivaizdžiai matomi.

Taip pat policija ragina gyventojus pažymėti automobilyje esančią muzikinę įrangą nuo vagystės www.pazymetas.lt sistemoje. Tačiau jeigu įrangą įmanoma išimti, saugiausia būtų ją pasiimti kartu su savimi.

„Verta pasikalbėti ir su kaimynais saugumo tema. Galima susitarti, kad pamatę ką nors įtartinai vaikščiojantį apie automobilius, iš karto paskambintų automobilio savininkui arba į policijai“, – patariama atsiųstame komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų