REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovą iš pareigų pašalinti siekiantis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika taip dangsto savo paties neveiksnumą ir ieško kaltųjų, teigia aplinkosaugininkų profsąjunga.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovą iš pareigų pašalinti siekiantis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika taip dangsto savo paties neveiksnumą ir ieško kaltųjų, teigia aplinkosaugininkų profsąjunga.

REKLAMA

„Atrodo, kad ministras supanikavo ir vietoj to, kad vyktų konstruktyvus darbų tęstinumas, jis ėmėsi destrukcijos, kaltųjų paieškos“, – penktadienį išplatintame pranešime cituojamas Lietuvos Aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas, Utenos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Eimantas Puodžiukas.

Trečiadienį LRT radijui ministras K. Mažeika teigė, kad Aplinkos apaugos departamento vadovo Vaido Laukio veiklos vertinimas yra neigiamas. Jis sakė siūlantis V. Laukiui pasitraukti į žemesnes pareigas. Departamento vadovui siūlomos vyriausiojo specialisto pareigos.

„Tokį ministro žingsnį reikia vertinti kaip požymį, kad aplinkos ministerija ir jos vadovas yra neveiksnūs spręsti šiuo metu aplinkos apsaugos sistemoje susidariusių problemų“, – teigia aplinkosaugininkų profsąjungos vadovas.  

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tokiu elgesiu ministras „tik griauna AAD pradėtą aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės sistemos pertvarką, kurią, beje, pradėjo ir sėkmingai įgyvendina dabartinis AAD vadovas“.

REKLAMA

Profsąjungos pirmininkas pažymi, kad V. Laukys ėmėsi pertvarkų neturėdamas jokio politikų ir ministerijos palaikymo.

„(...) Už dabartinę situaciją aplinkos apsaugos srityje visų pirma yra atsakingas ministras, o visi dabar vykstantys procesai yra jo ir jo komandos neveiklumo pasekmė“, – sakė E. Puodžiukas.

Profesinė sąjunga teigia nesitaikysianti su tokiu ministro elgesiu ir bandymais ministerijos neveikimo pasekmes permesti žemesnio rango vadovo atsakomybei.

Taip pat žada teikti rezoliuciją Prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei, kuria reikalaus suteikti AAD vadovybei reikiamus įrankius ir išteklius, galimybę tęsti jau pradėtą pertvarką. 

REKLAMA
REKLAMA

Anot profsąjungos, ministerija taip pat privalo nustatyti savo pavaldžioms įstaigoms aiškius prioritetus ir užduotis, išgryninti jų funkcijas.

„Dokumente kalbama ir apie būtinybę sukurti vieningą aplinkos apsaugos valstybės kontrolę duomenų bazę, kuri aplinkosaugininkų darbą padarytų žymiai efektyvesniu“, – teigia profsąjunga.

Anot profesinės sąjungos, jei į jos nuomonę nebus atsižvelgta, žadama rengti protesto akcijas prie Aplinkos ministerijos, Seimo ir Vyriausybės.

Pats V. Laukys, atsakydamas į ministro kritiką, šią savaitę pareiškė neketinantis užsiimti politikavimu. 

„Noriu aiškiai ir tvirtai pasakyti, kad neketinu užsiimti politikavimu, nes esu valstybės tarnautojas. Ėjau į šias pareigas per patį pokyčių aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės sistemoje įkarštį“, – BNS ketvirtadienį atsiųstame komentare teigė V. Laukys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kritikos Aplinkos apsaugos departamentas ir jo vadovas susilaukė po „Ekologistikos“ gaisro Alytuje ir „Grigeo Klaipėda“ galimos taršos į Kuršių marias skandalų.

„Ekologistikos“ byloje šiuo metu įtariamai pareikšti dviem Alytaus aplinkosaugininkėms. 

Be kita ko, šiuo metu Panevėžio apskrities policija pradėjusi tyrimą dėl galimo pareigų neatlikimo dėl sausio pradžioje sumedžiotos stumbrės.

Policija ketina vertinti aplinkosaugininkų veiksmus, gavus Aplinkos apsaugos departamento duomenų, kad Panevėžio aplinkosaugininkai galėjo aplaidžiai atlikti tyrimą dėl nušautos stumbrės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų