REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą dėl galimo neteisėto prisijungimo prie Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB) valdomo donorų bei recipientų registro, antradienį pranešė LRT.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą dėl galimo neteisėto prisijungimo prie Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB) valdomo donorų bei recipientų registro, antradienį pranešė LRT.

REKLAMA

„Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pradės tyrimą dėl pateikto atvejo“, – LRT sakė inspekcijos atstovė Raminta Sinkevičiūtė-Šečkuvienė.

Tuo tarpu NTB atstovai BNS teigė, kad jokio įsilaužimo nebuvo.

Nacionalinis transliuotojas skelbia, kad prieš dvi savaites Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) anonimiškai pranešta, kad pašaliniai asmenys gali turėti neteisėtą prieigą prie NTB valdomo donorų bei recipientų registro, tačiau ministerija apie tai neinformavo nei teisėsaugos pareigūnų, nei Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijos.

Transplantacijos biuro direktorius Artūras Bagotyrius BNS sakė, kad jokio įsilaužimo nebuvo, o duomenys yra saugūs.

„Duomenys yra saugūs, jokių problemų nėra. (...) Kažkokia klaidinga informacija paskleista, kuri neatitinka tikrovės“, – sakė A. Bagotyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, tokią informaciją galėjo paskleisti buvęs darbuotojas.

„Išėjo darbuotojas iš darbo, kur dirbo puse etato – prižiūrėjo informacines sistemas. Tiesiog žmogus, norėdamas neteisingai pasakyti, išgalvoti, parašė anoniminį skundą. (...) Čia mano spėjimas, sutapimai tokie“, – kalbėjo A. Bagotyrius.

REKLAMA

Už NTB Registro administravimą atsakinga įmonė „Telekomunikaciniai projektai“. Jos vadovas Saulius Stanevičius BNS taip pat tvirtino, kad įsilaužimo nebūta.

„Čia kažkokia antis skelbiama. Galiu patvirtinti, kad niekas nesilaužė, būtume žinoję“, – sakė S. Stanevičius.

Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad gavusi anoniminį pranešimą dėl galimo įsilaužimo susisiekė su NTB ir paprašė pateikti informaciją apie galimą asmens duomenų saugumo pažeidimą.

„NTB pateiktame atsakyme minima, kad nebuvo suteikta neteisėtos prieigos prie Registro asmenims, kurie nėra nei Biuro, nei Registro prižiūrinčios įmonės darbuotojai, todėl Registre kaupiami asmens duomenys nebuvo pažeisti“, – sakė SAM patarėja, duomenų apsaugos pareigūnė Neringa Viliūnaitė.

„Taip pat buvo pateikta papildoma informacija, kuri įrodo, kad NTB, kaip pagrindinis Registro tvarkytojas, užtikrina jam pavestas Registro pagrindinio tvarkytojo funkcijas“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų