REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neplaninį patikrinimą Grigiškėse veikiančioje „Grigeo“ gamykloje atlikę aplinkosaugininkai nustatė, kad Neries upės bendrovė neteršia, tačiau užfiksavo kitų pažeidimų, antradienį įmonei surašytas neplaninio patikrinimo aktas.

Neplaninį patikrinimą Grigiškėse veikiančioje „Grigeo“ gamykloje atlikę aplinkosaugininkai nustatė, kad Neries upės bendrovė neteršia, tačiau užfiksavo kitų pažeidimų, antradienį įmonei surašytas neplaninio patikrinimo aktas.

REKLAMA

„Į Nerį išleidžiamų paviršinių nuotekų leistinų teršalų koncentracijų viršijimai nenustatyti, tačiau atsižvelgiant į kitus nustatytus pažeidimus, toliau bus sprendžiama dėl poveikio priemonių taikymo“, – BNS sakė Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė.

Aplinkosaugininkų teigimu, bendrovėje užfiksuoti pažeidimai dėl Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo sąlygų bei vandens naudojimo ir nuotekų tvarkymo apskaitos tvarkos aprašo nesilaikymo, taip pat dėl netinkamai vedamos atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos.

Apie tai, kad nebuvo užfiksuota pažeidimų dėl upės taršos gamybinėmis nuotekomis penktadienį pranešė ir „Grigeo“. Bendrovė teigia, kad kitus pažeidimus jau imtasi taisyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad pagaliau paneigti nepagrįsti kaltinimai, kurių kontekste pastarąjį mėnesį minėta „Grigeo“. Įrodėme, kad mūsų veikla atitinka aplinkosauginius reikalavimus, veikiame skaidriai ir neturime ko slėpti. Patikrinimo metu stambių pažeidimų nerasta, o nežymius neatitikimus jau ėmėmės spręsti“, – pranešime teigia „Grigeo“ generalinis direktorius Tomas Jozonis.

REKLAMA

Jo teigimu, bendrovė su aplinkosaugininkais derina gaisro atvejui naudojamo vandens apskaitymo sistemą, taip pat tikslins duomenis apie paimamo, nepanaudojamo ir sunaudojamo techninio vandens kiekį bei, esant poreikiui, imsis reikalingų priemonių lietaus vandeniui nukreipti.

Pranešime taip pat teigiama, kad „Grigeo“ pradės bendradarbiavimą su dar viena atliekų tvarkymo įmone, atliks oro taršos šaltinių inventorizaciją, aiškiau pažymės stacionarių taršos šaltinių taškus, laminuotus lapus pakeisdama plastikinėmis lentelėmis.

Sausio pradžioje kilus skandalui dėl to, kad Klaipėdoje įsikūrusi kartono gamykla „Grigeo Klaipėda“ galėjo į Kuršių marias leisti nevalytas nuotekas, aplinkosaugininkų dėmesys nukrypo ir į Grigiškėse esančią pagrindinę „Grigeo“ gamyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio viduryje Grigiškėse apsilankę Vilniaus valdžios, „Vilniaus vandenų“ atstovai ir aplinkosaugininkai teigė, kad nėra tikri, ar įmonė, turinti daugiau vamzdžių į Nerį nei deklaruoja, neišleidžia per juos nevalytų atliekų. 

Klaipėdos apygardos prokuratūra šiuo metu vykdo ikiteisminį tyrimą dėl galimos „Grigeo Klaipėda“ taršos į Kuršių marias. Tyrime šiuo metu pareikšti įtarimai pačiai įmonei ir septyniems fiziniams asmenims, tarp jų – ir „Grigeo“ vadovui Gintautui Pangoniui.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos gali siekti 60 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų