REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 16 d., kovo 11 d. ir liepos 6 d. ant kiekvieno pastato turi būti iškelta valstybės vėliava. Kaip tai reikia padaryti ir kas gresia, jeigu vėliavos nebus?

Vasario 16 d., kovo 11 d. ir liepos 6 d. ant kiekvieno pastato turi būti iškelta valstybės vėliava. Kaip tai reikia padaryti ir kas gresia, jeigu vėliavos nebus?

REKLAMA

Pagal įstatymą valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava keliama prie, virš ar ant šių pastatų: prie kitų valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, taip pat gyvenamųjų namų.

Trispalvė visada turi atitikti šių vėliavų spalvų etaloninį atvaizdą ir matmenis. Lietuvos valstybės vėliavos ir Lietuvos valstybės istorinės vėliavos (su Vyčiu) audeklo pločio ir ilgio santykis turi būti 3:5.

Paprastai prie, virš ar ant pastatų keliamos Lietuvos valstybės vėliava yra 1 metro pločio ir 1,7 metro ilgio, Lietuvos valstybės istorinė vėliava – 1 metro pločio ir 1,7 metro ilgio.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava prie, virš ar ant pastatų iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, gyvenamųjų namų savininkams arba už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą atsakingiems asmenims nuo 10 iki 12 eurų ir baudą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 10 iki 16 eurų. Už pakartotinus pažeidimus maksimali bauda – 30 eurų.

REKLAMA

Lietuvos piliečiai, kiti asmenys privalo gerbti vėliavas. Jos turi atitikti įstatymo reikalavimus, būti tvarkingos ir nenublukusios.

Šiuo metu daugelis prekybininkų taiko 30–50 proc. nuolaidas vėliavoms (sprendžiant iš jų aprašymų, visos yra pagamintos mūsų šalyje).

Pvz., pigu.lt skirtingos vėliavos (1x1,7 m) kainuoja nuo 9,99 iki 17,81 euro, „Senukuose“ – nuo 9,99 iki 22,19 euro, „Barboroje“ – 9,99 euro, „Ermitaže“ – 12,99 euro. Istorinės vėliavos su Vyčiu yra kiek brangesnės.

Vėliavų kotai ir laikikliai papildomai kainuos dar nuo keliolikos iki kelių dešimčių eurų.

Užsisakant prekes internetu papildomai teks mokėti už jų pristatymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų