REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji šiukšlių surinkimo tvarka piktina ne tik miestų, bet ir regionų gyventojus. Pastarieji kartais netgi patenka į kurioziškas situacijas, kai gauna sąskaitą už šiukšles, tačiau neturi, kur jų pilti.

Naujoji šiukšlių surinkimo tvarka piktina ne tik miestų, bet ir regionų gyventojus. Pastarieji kartais netgi patenka į kurioziškas situacijas, kai gauna sąskaitą už šiukšles, tačiau neturi, kur jų pilti.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi Anykščių rajone gyvenanti pensininkė Genovaitė. Moteris pasakoja, kad konteinerio ji neturi, bet 26 eurų sąskaitą už šiukšlių išvežimą gavo.

„Aš net nežinojau, kad pasikeitė šiukšlių išvežimo tvarka, nes iki 2018 metų vasaros buvo bendras konteineris visam kaimui, jis stovėjo šalia kelio. Tačiau kažkas konteinerį sudaužė. Buvo atvykusi policija ir klausinėjo, ar mes, gyventojai nematėme, kas galėjo tai padaryti. Sudaužytą konteinerį išsivežė komunalinio ūkio darbuotojai, tačiau kaip toliau vyks šiukšlių surinkimas niekas mūsų neinformavo“, – tikina skaitytoja.

Genovaitė pasakoja, kad savo namuose gyvena tik šiltuoju metų laiku, žiemas ji leidžia pas dukrą.

„Gali būti, kad kai vežė konteinerius manęs nebuvo namuose, nes kiti gyventojai juos turi. Tačiau keista, kad manęs daugiau neieškojo, nebandė susisiekti, bet sąskaitos nepamiršo atsiųsti“, – sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikina nežinojusi ką jai daryti, todėl sąskaitą apmokėjo.

„Pavasarį aš vėl grįšiu vasaroti į savo sodybą ir aiškinsiuosi, prašysiu man atvežti konteinerį. Tačiau ar tikrai man reikia susimokėti už pernykščius metus, kai neturėjau konteinerio“, – klausia moteris.

REKLAMA

Konteinerį pavasarį atveš

Anykščių komunalinio ūkio Atliekų tvarkymo padalinio vadovas Valdas Zablockis atsiprašo ir teigia, kad šią situaciją jau išsiaiškino.

„Kai senasis konteineris buvęs kaimo gale buvo sudaužytas, mes pakeitėme šiukšlių surinkimo tvarką, visiems gyventojams išdalinome konteinerius ir pasirašėme su jais naujas šiukšlių išvežimo sutartis.

Ko gero, tuo metu kai, dalinome konteinerius Genovaitės nebuvo namuose. Tačiau mes su ja jau susisiekėme ir pavasarį, kai ji grįš į savo namus konteinerį atvešime“, – žada specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar moteris privalo apmokėti pernai atsiųsta sąskaitą už šiukšles, nors neturi nei konteinerio, nei sutarties, Valdas Zablockis tvirtina, kad susimokėti moteris vis tiek privalo.

„Savivaldybės priimtu sprendimu visiems Anykščių rajone registruotiems gyventojams mokestis privalomas. Yra nustatyta pastovi ir kintamoji įmokos dalis mėnesiui, kuri siekia apie 2 eurus. Tad moteriai ir susidarė 26 eurų metinė sąskaitą“, – teigia Valdas Zablockis.

Sumokėtus pinigus grąžins

Anykščių rajono savivaldybės atsiųstame komentare teigiama, kad įmonėje „Anykščių komunalinis ūkis“ įsivėlė klaida pateikiant minėtą sąskaitą gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Komunalinių atliekų tvarkymą Anykščių mieste ir rajone reglamentuoja Anykščių rajono savivaldybės tarybos sprendimas. Pagal nustatytas taisykles Anykščių rajono savivaldybės administracija organizuoja ir plėtoja atliekų tvarkymo sistemą taip, kad visas atliekų tvarkymo išlaidas sumokėtų atliekų turėtojai pagal principą „teršėjas moka“.

Savivaldybės taryba tvirtina tarifus ir komunalinių atliekų susidarymo normas, o administratorius – „Anykščių komunalinis ūkis“ – šiuos sprendimus vykdo ir įgyvendina“, – teigiama komentare.

Anot savivaldybės, šiuo konkrečiu atveju gyventoja asmeninio šiukšlių konteinerio sodyboje neturėjo ir nebuvo pasirašiusi naujos šiukšlių išvežimo sutarties, todėl ji už praėjusius metus mokesčio mokėti neprivalo.

REKLAMA

„Mūsų turimomis žiniomis pinigai jau yra sumokėti, tačiau bus grąžinti gyventojai“, – tikina savivaldybė.

Ginčus dėl atliekų sprendžia savivaldybės

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos atsiųstame komentare teigiama, kad Atliekų tvarkymo įstatyme nustatyta, kad savivaldybės privalo užtikrinti, kad visiems jos teritorijoje esantiems atliekų turėtojams būtų sudarytos sąlygos naudotis komunalinių atliekų tvarkymo paslauga.

Komunalinių atliekų tvarkymo paslaugos kokybę pagal nustatytus teisės aktų ir sudarytas sutartis užtikrina atliekų tvarkytojas, teikiantis šią paslaugą. O už atliekų tvarkytojo teikiamų paslaugų kokybę yra atsakinga savivaldybės vykdomoji institucija.

„Gyventojų ir atliekų tvarkytojo ginčus dėl komunalinių atliekų tvarkymo paslaugos netinkamo teikimo ar apskritai neteikimo, nagrinėja savivaldybė. Tad gyventojai turintys skundų turi kreiptis į savo miesto ar rajono savivaldybes“, – teigiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų