REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kreditinės kortelės gali ne tik padėti planuoti savo biudžetą ar sutaupyti. Jos taip pat gali jus priversti įsiskolinti. Šiame straipsnyje bus pateikta keletas gudrybių, kurios padės jums teisingai elgtis su pinigais ir planuoti išlaidas, rašoma „The New York Times“.

Kreditinės kortelės gali ne tik padėti planuoti savo biudžetą ar sutaupyti. Jos taip pat gali jus priversti įsiskolinti. Šiame straipsnyje bus pateikta keletas gudrybių, kurios padės jums teisingai elgtis su pinigais ir planuoti išlaidas, rašoma „The New York Times“.

REKLAMA

Pastaruoju metu vis mažiau žmonių, nei kada nors anksčiau, naudoja grynuosius pinigus. Vis dažniau naudojamasi kreditinėmis kortelėmis. Gyvenimas gali atrodyti net pakankamai nuobodus, kai jums nereikia rūpintis ar nepamiršote piniginės su grynaisiais namuose, ar nepalikote jos darbe, kavinėje ar viešajame transporte.

Nepaisant to, naudojimasis kreditinėmis kortelėmis, o ne grynaisiais pinigais gali pridaryti ir nemažai problemų. Naujausi tyrimai įrodė, kad žmonės, kurie atsiskaitydami už sąskaitas naudojasi bankinėmis kortelėmis išleidžia daugiau, nei tie, kurie renkasi grynuosius pinigus.

„Naudodami kreditines korteles žmonės praranda saiką ir nuovoką. Žmonės, kurie kasdien netikrina sąskaitos likučio, kartais net nežino, kiek pinigų ar skolų turi“, – teigė elgesio pokyčių stebėjimo specialist Amy Bucher.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jei kredito kortelės naudojamos atsakingai, jos gali padėti sutaupyti pinigų, paprastai. Kreditinės kortelės suteikia galimybę nusipirkti daiktus šiek tiek pigiau.

REKLAMA

Gera naujiena: patarimai, mobiliosios programėlės gali padėti kreditinėje kortelėje esančius pinigus naudoti taip, kaip ir grynuosius.

Nuspręskite, kada ir kaip naudosite kortelę

Grynieji pinigai jus verčia apsipirkinėti apsilankant pačioje parduotuvėje. Perkate už 18 eurų? Duodate 20-ies eurų banknote ir grąžos gauante dar 2 eurus.

Mokant kreditine kortele kartais net neaišku, kiek išleidote. Apsipirkinėjant internetu visai galite pamiršti apie tai, kada ir kiek pinigų gaunate, todėl palaikyti balansą gali būti saugu.

Rinkite pirkinių čekius

„Tai vienas iš būdų, kaip neatitrūkti nuo realybės. Kai jūsų klausia, ar reikės čekio – sakykite taip ir tai padės susiprasti, jog katik išleidote nemažai pinigų“, – sako kreditinių kortelių ekspertė ir klientų finansų analitikė.

REKLAMA
REKLAMA

Nesaugokite kortelės duomenų kompiuteryje

Tai gali būti pakankamai veiksmingas būdas, kaip išvengti besaikio apsipirkinėjimo internetu.

„Sėdite ant sofos ir telefone pastebime, kad jūsų mėgstamiems batams – nuolaida. Jums užtenka vos keletos mygtukų paspaudimo ir apsipirkimas bus įvykdytas. Tačiau jeigu turėsite atsistoti nuo sofos, susirasti kreditinę kortelę ir suvesti jos duomenis – tai privers jus susimąstyti, ar tų batelių jums tikrai reikia

Nusistatykite, kiek galite išleisti

Negalite pirkti ausinių už 300 eurų, jei piniginėje turite vos šimtą, tačiau tai padaryti galite, jei turite kreditinę kortelę, kurioje nustatytas apsipirkimo limitas – 300 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leiskite programoms skaičiuoti jūsų pinigus

Egzistuoja keletas mobiliųjų programėlių, kurios jums gali padėti tvarkyti sąskaitas. Galima susieti net kelias korteles iš skirtingų bankų ir matyti, kiek likusių pinigų dar turite.

Taip pat galite registruoti savo apsipirkimus ir aiškiai matyti, kiek jau išleidote. Užtenka tik pasitikrinti savo sąskaitų balansą, kad galėtumėte nuspręsti ar jūsų biudžetas leidžia įsigyti naują prekę.

Atsisakykite suplanuotų atsiskaitymų

Neretai, įvairioms paslaugoms galite nustatyti automatinį mokėjimą. Tokiu būdu, atėjus nustatytam laikui, nuo jūsų banko sąskaitos automatiškai nuskaičiuojami pinigai.

REKLAMA

Pasirūpinkite priminimais

Užsirašykite sąsiuvinyje ar nusistatykite telefone priminimus apie artėjančius sąskaitų apmokėjimus. Artėjant apmokėjimo terminui pasitikrinkite ar banko sąskaitoje turite reikiamą pinigų kiekį ir planuokite savo finansus.

Sąskaitas apmokėkite tuo pačiu metu

Sąskaitų apmokėjimą paverskite savo gyvenimo rutina. Nusistatykite tam tikrą laiką, mėnesio dieną, kada jūs apmokate savo sąskaitas. Tai padės išvengti vėlavimų ir leis lengviau planuoti savo biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų