REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nausėda tikisi, kad nauja gamykla prikels Visaginą

Visagine penktadienį simboliniu kapsulės įkasimu oficialiai pradėtos tarptautinės medicinos priemonių gamintojos „Intersurgical“ gamyklos statybos.

Visagine penktadienį simboliniu kapsulės įkasimu oficialiai pradėtos tarptautinės medicinos priemonių gamintojos „Intersurgical“ gamyklos statybos.

REKLAMA

„Neabejoju, kad čia netrukus įkasime kapsulę, kuri vėliau virs gamybos cechais tokios įmonės, kuria mes galime pagrįstai didžiuotis, įmonės, kuri jau šiandien prikėlė kitokiam gyvenimui Pabradę ir manau, kad netrukus prikels ir Visaginą“, – renginyje sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pabradėje gamyklą jau turinti „Intersurgical“ į naują gamyklą planuoja investuoti 7 mln. eurų, o pirmajame etape bus sukurta apie 200 naujų darbo vietų.

Prezidentas pabrėžė, kad Visaginas yra išskirtinis ir įdomus miestas, atsidūręs savotiškoje kryžkelėje uždarius atominę elektrinę. 

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien, ieškant identiteto ir ieškant savo kelio į ateitį, šiam miestui labai svarbu rasti tokius puikius investuotojus, kokiais yra „Intersurgical“, – kalbėjo prezidentas.

REKLAMA

Visaginas žalią šviesą „Intersurgical“ plėtrai uždegė dar 2018 metais, įmonei suteikdamas sklypą. Tuometinė Visagino merė Dalia Štraupaitė teigė, kad „Intersurgical“ ateityje gali sukurti iki 1,5 tūkst. darbo vietų.

Dabartinis miesto meras Erlandas Galaguzas sakė, jog šis gamykla yra labai svarbi visam regionui.

„Šis objektas mums, visaginiečiams, ir ne tik, ir visam regionui, tai yra ir savotiška viltis, ir mūsų ateities dalis“, – kalbėjo meras.

Jis žadėjo paramą investuotojams, kad pavyktų šią investiciją Visagine plėsti.

„Intersurgical“ direktorius Sigitas Žvirblis yra sakęs, kad dabartinis gamyklos Pabradėje pajėgumas visiškai išnaudotas, todėl naujose patalpose vyks kur kas efektyvesnė gamyba.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas renginyje jis sakė, kad Visagine besikūrusi bendrovė sulaukė tiek vietos, tiek centrinės valdžios pagalbos.

„Pavyko šį sklypą paruošti mūsų investicijoms ir kai mūsų akcininkai atvažiavo, jie buvo tikrai nustebinti, kad viskas taip vyksta ir mes judame į priekį“, – kalbėjo S. Žvirblis.

Jis sakė, kad didelis privalumas yra tai, jog Visagine yra žmogiškieji resursai – reikiami specialistai, tapę svarbu argumentu čia kurtis.

„Vienas iš traukos taškų buvo Visagino Technologijų ir verslo mokymo centras. Kai atvykau, kalbėjau su jaunimu, buvau labai nustebęs, kiek tas jaunimas yra progresyvus, matantis save ne kažkur užsienyje, bet matantis savo ateitį būtent čia, Visagine“, – kalbėjo bendrovės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dalis šio regiono darbuotojų jau dirba bendrovėje Pabradėje, todėl dabar jiems nebereikės važinėti į darbą. 

S. Žvirblis sakė, jog bendrovė ir toliau sieks plėstis Lietuvoje.

Šiuo metu įmonėje Pabradėje dirba apie 2,3 tūkst. darbuotojų. Įmonė gamina produkciją, skirtą kvėpavimo takų priežiūrai, anestezijai, reanimacijai, deguonies terapijai. Apie 99 proc. jos yra eksportuojama į daugiau kaip 100 pasaulio šalių – į Europos Sąjungos šalis, JAV, Japoniją, Aziją, Afriką.

„Intersurgical“ turi antrinę įmonę Rusijoje ir atstovybę Lenkijoje. 100 proc. jos akcijų valdo Lichtenšteine registruota bendrovė „Intersurgical“.

Įmonė įkurta 1982 metais Jungtinėje Karalystėje, o jos padalinys Lietuvoje, Pabradėje, – 1994-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų