REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujosios JAV sankcijos Iranui padarys didelį neigiamą poveikį Irano ekonomikai, penktadienį pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Naujosios JAV sankcijos Iranui padarys didelį neigiamą poveikį Irano ekonomikai, penktadienį pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

REKLAMA

„Išleidau dekretą, pagal kurį suteikiama teisė taikyti sankcijas bet kokiam fiziniam ar juridiniam asmeniui, kuris turi turto, dirba, prekiauja ir dalyvauja Irano ekonomikos statybos, gamybos, tekstilės pramonės ir kasybos veikloje, taip pat bet kokiam asmeniui, teikiančiam pagalbą dalyvaujantiesiems veikloje, kuri patenka į šių sankcijų taikymo sritį. Šis dekretas padarys didelį poveikį Irano ekonomikai, nes leis įvesti galingas antrines sankcijas užsienio finansų įstaigoms“, – pareiškė JAV valstybės vadovas.

Jo teigimu, Irano režimo veiksmai kelia grėsmę JAV piliečiams, taip pat Vašingtono sąjungininkams ir partneriams.

„Šios baudžiamosios ekonominės priemonės galios tol, kol Irano režimas pakeis savo elgesį. Jungtinės Valstijos yra pasirengusios sudaryti taiką su visais, kurie jos siekia“, – pridūrė D. Trumpas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos plečia Iranui paskelbtas sankcijas ir įveda naujų apribojimų Irano statybos, apdirbamosios pramonės, tekstilės ir kasybos sektoriams, taip pat didžiausiems Irano geležies ir plieno gamintojams.

REKLAMA

Iždo departamento pranešime nurodoma, jog šių priemonių buvo imtasi dėl Irano surengtų raketų atakų prieš karines bazes Irake.

Iranas šią savaitę paleido virtinę balistinių raketų į karines bazes Irake, kuriose laikoma JAV karių. Šie smūgiai buvo atsakas į praeitą savaitę surengtą JAV bepiločio lėktuvo smūgį Bagdade, per kurį žuvo įtakingiausias iraniečių pajėgų vadas – Revoliucinės gvardijos generolas Qasemas Soleimani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų