REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesutarimai tarp Kauno stadiono rekonstrukciją vykdančių statybininkų ir juos pasamdžiusios bendrovės „Kayi Construction“ turėtų būti išspręsti artimiausiu metu, sako Turkijos ambasados atstovai.

Nesutarimai tarp Kauno stadiono rekonstrukciją vykdančių statybininkų ir juos pasamdžiusios bendrovės „Kayi Construction“ turėtų būti išspręsti artimiausiu metu, sako Turkijos ambasados atstovai.

REKLAMA

„Kalbamės su darbuotojais, jų atstovais, taip pat kalbėjome su statybos bendrovės valdyba ir tikime, kad labai greitai bus rastas sprendimas“, – BNS sakė Turkijos ambasados patarėjas prekybai Umitas Atesagaoglu.

Su darbuotojais bei bendrovės atstovais susitikęs ambasados patarėjas sakė, kad susitarimų tikimasi kitos savaitės pradžioje.

Pasak jo, pusės suinteresuotos išspręsti problemą, o jų argumentai yra reikšmingi: darbuotojai turi teisę atgauti pinigus, o bendrovė jų sumokėti negalėjo dėl vėluojančių kitų atsiskaitymų.

„Bendrovė nori sumokėti ir nori baigti statybos darbus, nes jokių problemų su Kauno savivaldybe ar Lietuvos valdžia nebuvo. Viskas sekasi puikiai. Jiems tik reikia suorganizuoti lėšas ir jie sumokės“, – sakė U. Atesagaoglu.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, taikiu sprendimu suinteresuoti ir protestuojantys statybininkai.

„Kalbėjau su darbuotojų atstovais, jie taip pat stengiasi išspręsti situaciją, nes niekas nenori būti tokioje padėtyje“, – kalbėjo ambasados atstovas.

REKLAMA

Protestuoti stadione dirbantys darbuotojai iš Turkijos pradėjo gruodžio pabaigoje, o paskutinę metų dieną jie pradėjo bado streiką priešais Kauno miesto savivaldybę.

Juos palaikanti Gegužės 1–osios profesinė sąjunga anksčiau pranešė, kad streikuoja 53 atlyginimų negaunantys turkai.

Anot profsąjungos, bendrovė kiekvienam darbuotojui skolinga nuo 7 iki 12 tūkst. eurų.

„Kayi Construction“ atstovų teigimu, vėluoja pagal Turkijoje pasirašytas darbo sutartis jiems priklausantys atlyginimai, tuo metu pagal lietuviškas sutartis, jiems mokama laiku, todėl problemas dėl atlyginimų jie turėtų spręsti ne Lietuvoje, o Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Streikuojančius statybininkus palaikančios profesinės sąjungos teigia, kad pažeidimų yra ir Lietuvoje, nes turkai dirba viršvalandžius, jie neturi savo darbo sutarčių kopijų, nėra tinkamai apdrausti.

Ketvirtadienį patikrinimą dėl Turkijos bendrovės Lietuvos filialo veiklos pradėjo Darbo inspekcija.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrove Kauno savivaldybė pasirašė 2018 metų birželį. 

Savivaldybė teigia, jog jei dėl protestų stadiono rekonstrukcijos darbai vėluos, bus svarstoma galimybė skirti baudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų