REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas didžiausių šalyje SEB bankas pranešė klientams nuo kitų metų vasario 17 d. keičiantis kai kurių paslaugų teikimo sąlygas ir jų kainas. Dalis jų atpigs, tačiau kai kurios brangs ir 30 proc.

Vienas didžiausių šalyje SEB bankas pranešė klientams nuo kitų metų vasario 17 d. keičiantis kai kurių paslaugų teikimo sąlygas ir jų kainas. Dalis jų atpigs, tačiau kai kurios brangs ir 30 proc.

REKLAMA

Pavyzdžiui, naujos ar atnaujintos debeto kortelės išdavimas banko skyriuje kainuos 5 eurus (dabar – 2 eurai). Tiesa, siunčiant kortelę Lietuvoje paštu, ši paslauga bus nemokama.

Nepriklausomai nuo to, ar gausite pastovias pajamas (pvz., atlyginimą ar pensijas) į SEB kortelę, ar negausite, bus taikomas vienodas 1 arba 2,5 euro mėnesinis mokestis už planus „Sumanu“ ir „Sumanu Plius“. Dabar šie planai brangesni tiems, kas pastovių pajamų į sąskaitą negauna.

Lizingo sutarties mokestis pildant paraišką internetu bus nuo 1 proc. turto vertės, bet ne mažiau kaip 200 eurų (dabar – 150 eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Lizingo skolos perkėlimo sutarties arba lizingo sutarties termino keitimo mokestis bus 1 proc. neišmokėto turto vertės, bet ne mažiau kaip 200 eurų (dabar – 150 eurų).

REKLAMA

Labai skubus europinis pinigų pervedimas brangs iki 45 eurų (dabar – 40 eurų) atliekant jį internetu ir iki 65 eurų (dabar – 55 eurai), atliekant pavedimą banko skyriuje.

Taip pat numatyta pokyčių apmokestinant banko teikiamas taupymo ir investavimo paslaugas.

Galės keisti kintamas palūkanas

Nuo kitų metų vasario keisis kai kurios bendrosios sutarties sąlygos, nuo kurių gali priklausyti, kiek bankui mokėsite už kai kurias paslaugas.

SEB bendrąją sutartį papildys nuostatomis dėl kintamųjų palūkanų nustatymo. Pavyzdžiui, jeigu už naudojimąsi paslauga taikomos palūkanos, kurių dalį sudaro periodiškai kintantis dydis (indeksas), paprastai vadinamas kintama palūkanų dalimi (pvz., Euribor ar Libor), bankas jį galės pakeisti esant tam tikroms sąlygoms.

REKLAMA
REKLAMA

Bankas taip pat numato, kada nevykdys mokėjimo pavedimų, jeigu jų vykdymas galėtų pažeisti nustatytas tarptautines sankcijas.

SEB kortelių turėtojams taip pat gali pasikeisti apsipirkimas elektroninėse parduotuvėse. Bankas sutartyje įveda naują sąvoką „3D apsauga“.

Tai yra papildomas kliento autentifikavimo būdas, kai kortelės turėtojas atlieka mokėjimo operaciją kortele elektroninėje parduotuvėje. Papildomas kliento autentifikavimas reikalauja kliento mokėjimo operaciją patvirtinti prisijungimu prie asmeninės internetinės bankininkystės paskyros.

Kita vertus, bankas įves ir vieną naujovę – laikiną kortelę, kuri bus skirta tik grynųjų pinigų įnešimui ir išėmimui SEB banko bankomatuose, kai dėl svarbių priežasčių negalite naudotis savo mokėjimo priemone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokyčiai susiję su IT

SEB Baltijos šalių kasdienės bankininkystės paslaugų vadovas ir Kasdienės bankininkystės paslaugų skyriaus vadovas Gintautas Giržadas paaiškino, kad numatomi pasikeitimai yra susiję su tuo, kad bankas Lietuvoje 2020 metų vasario 17 d. įdiegs naują IT platformą, kuria valdoma dauguma banko teikiamų paslaugų ir verslo procesų.

„Kadangi dėl IT platformos diegimo keičiasi dalies paslaugų teikimo sąlygos, bankas atitinkamai peržiūri kai kuriuos paslaugų teikimo įkainius.

Nauja IT platforma ilgainiui bankui padės sparčiau kurti modernius skaitmeninius sprendimus ir greičiau rinkai pristatyti naujas paslaugas. Be to, įdiegę naują IT platformą, atnaujinsime dalį  interneto banko funkcijų, taip pat klientams suteiksime daugiau savitarnos galimybių“, – aiškino banko atstovas.

REKLAMA

Jo teigimu, svarbiausi įkainių pokyčiai privatiems klientams yra šie: bankas taikys vieną mažesnį mokestį paslaugų planų „Sumanu“  ir „Sumanu plius“; pagal paslaugų planą priklausančiu nemokamu grynųjų pinigų limitu klientas galės naudotis imdamas grynųjų pinigų iš bankomato bet kuria turima SEB banko debeto kortele. 

Be to, praradęs kortelę klientas galės bet kuriame banko skyriuje tą pačią dieną pasiimti laikiną kortelę. Naudojantis ja, iš bankomato klientas galės pasiimti grynųjų pinigų arba įmokėti juos į savo sąskaitą. 2020 metais tokia kortelė bus išduodama nemokamai, vėliau bus taikomas 5 eurų išdavimo mokestis.

REKLAMA

G. Giržadas taip pat informavo, kad vienodinant IT platformą ir paslaugų teikimo sąlygas Baltijos šalyse, nuo 2020 metų vasario 17 dienos nebebus taikomas paslaugų plano „Standartas“ mėnesio mokestis socialiai remtiniems asmenims, t.y. planas bus suteikiamas nemokamai.

Pašnekovas paaiškino, kad atnaujintą kortelę nemokamai bus galima gauti paštu. Brangs tik jos išdavimas banko skyriuje: „Šis įkainis nustatytas atsižvelgiant į paslaugos teikimo sąnaudas, taip pat klientams suteikus nemokamą alternatyvą – gauti kortelę paprastai ir patogiai tiesiai į savo pašto dėžutę.“

Išsamiai su visais būsimais pakeitimais galima susipažinti banko interneto puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų