REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkui Jurijui Borisovui iš verslo partnerio Sergejaus Rumiancevo nepavyko prisiteisti daugiau nei 6 mln. eurų žalos, neva patirtos kartu investavus į nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovę „BRP Invest“.

Verslininkui Jurijui Borisovui iš verslo partnerio Sergejaus Rumiancevo nepavyko prisiteisti daugiau nei 6 mln. eurų žalos, neva patirtos kartu investavus į nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovę „BRP Invest“.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas gruodžio 6 dieną atmetė J. Borisovo skundą. Anot teismo, J. Borisovas neįrodė S. Rumiancevo neteisėtų veiksmų, žalos fakto ir jos dydžio, be to, ieškinys pateiktas praleidus senaties terminą.

J. Borisovas iš S. Rumiancevo reikalavo atlyginti 6,012 mln. eurų žalos pagal 2010 metų  sutartį dėl investicijų į „BRP Invest“ – pagal ją į įmonę investavęs jos vadovas S. Rumiancevas įsipareigojo iki 2013-ųjų liepos pastatyti gyvenamuosius, komercinius ar kitus namus, kurių garantuotas metinis pelnas siektų 10 proc. kiekvienam investuotojui, tačiau šie įsipareigojimai nebuvo vykdomi.

Be to, anot J. Borisovo, S. Rumiancevas yra dar dviejų NT įmonių „Detarna“ ir „Ruskata“, konkuruojančių su „BRP Invest“, vadovas ir akcininkas, yra perkėlęs NT objektus iš „BRP Invest“ į kitas savo įmones arba įsigijęs, o po to padovanojęs sūnui. 

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas pažymėjo, kad S. Rumiancevas kartu su J. Borisovu investavo į „BRP Invest“ ir savo kaip investuotojo įsipareigojimus atliko, todėl negali būti laikomas šios įmonės skolininku. Anot teismo, tai, kad S. Rumianciavas tuo pačiu metu vadovavo dar dviem bendrovėms, savaime nėra neteisėta veikla. 

REKLAMA

„Investicinės veiklos sutartimi S. Rumiancevas nebuvo įsipareigojęs nutraukti ar kitaip apriboti savo darbines teises su nurodytomis bendrovėmis“, – rašoma teismo nutartyje.

Faktai, kad S. Rumiancevas pats ir per savo įmones iš „BRP Invest“ įsigijo butų, patys savaime taip pat nėra neteisėta veika, o įrodymų, kad dėl šių sandorių J. Borisovas patyrė žalos, nebuvo pateikta, nurodė teismas.

Jis taip pat pažymėjo, kad „BRP Invest“ NT projektą turėjo įgyvendinti iki 2013-ųjų liepos, todėl J. Borisovas iki šios datos turėjo sužinoti apie pažeistas jo teises, tačiau į teismą kreipėsi tik 2018-ųjų pabaigoje, jau praleidęs trejų metų ieškinio senaties terminą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškinio senaties termino pabaiga iki ieškinio pateikimo yra pagrindas ieškinį atmesti“, – rašoma teismo nutartyje. 

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Registrų centro duomenimis, šių metų pradžioje J. Borisovas valdė 75 proc., S. Rumiancevas – 25 proc. „BRP Invest“ akcijų. Sausio 11 dieną įmonės akcininkai atleido S. Rumiancevą ir įmonės vadovu paskyrė Viktoriją Markiną. Už tai balsavo abu „BRP Invest“ akcininkai.

„BRP Invest“ 2018 metais gavo 871,2 tūkst. eurų pajamų – 2,3 karto mažiau nei 2017 metais, įmonės nuostoliai padidėjo 40,4 proc. iki 235,5 tūkst. eurų. 

J. Borisovas yra buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas ir vienas didžiausių rinkiminės kampanijos rėmėjų, kompanijos „Aviabaltika“ savininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų