REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais šiukšlių išvežimo kainos kauniečiams augs 16 proc., ketvirtadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Kitais metais šiukšlių išvežimo kainos kauniečiams augs 16 proc., ketvirtadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

REKLAMA

Pasak savivaldybės pranešimo, tikimasi, jog visoje Lietuvoje nuo 5 iki 27,5 euro padidinus taršos mokestį už atliekų šalinimą sąvartynuose, kauniečiams kainos kilimas bus vienas mažiausių šalyje.

„Nuo kitų metų visoje šalyje padidės taršos mokestis už atliekų šalinimą sąvartynuose, kuriuo siekiama paskatinti gyventojus daugiau rūšiuoti. Taip pat įtakos turi ir kylanti atliekų deginimo kaina bei augantys jų kiekiai. Dėl to kauniečiams, kaip ir visos Lietuvos gyventojams, atliekų tvarkymas taip pat kainuos šiek tiek daugiau“, – pranešime teigia Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Pasak savivaldybės, gyventojai sutaupyti gali atliekas labiau rūšiuodami.

Kainos keisis nuo kitų metų kovo 1 dienos, tam dar turės pritarti kitą savaitę posėdžiausianti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu didžiausius kiekius nerūšiuotų ir netvarkingai laikomų atliekų sugeneruoja įvairaus profilio įmonės, todėl, siekiant paskatinti jas būti labiau socialiai atsakingomis ir kuo daugiau atliekų rūšiuoti, mokestis už nerūšiuotų atliekų išvežimą joms brangs perpus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų