REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui antradienį grįžtant prie kitų metų biudžeto projekto, finansų ministras mano, kad kompromisas bus surastas, o projektas sulauks ir Seimo, ir prezidento pritarimo. 

Seimui antradienį grįžtant prie kitų metų biudžeto projekto, finansų ministras mano, kad kompromisas bus surastas, o projektas sulauks ir Seimo, ir prezidento pritarimo. 

REKLAMA

„Nepaisant tų įvairių diskusijų ir skirtingų nuomonių (Seimo – BNS) komitetuose, aš manau, kad bendrą vardiklį tikrai surasime ir tiek Seimas pritars Vyriausybės nuomonei, tiek prezidentas. Kadangi visos trys pagrindinės valdžios institucijos aktyviai dalyvavo formuojant šį biudžetą, tai tas biudžetas nėra tiktai Vyriausybės reikalas ir tikrai tuos kompromisus rasime“, – Žinių radijui sakė Vilius Šapoka. 

Jo teigimu, Vyriausybė dėl biudžeto sulaukė daug Seimo narių siūlymų, formuojant kitų metų šalies finansus aktyviai dalyvavo ir Prezidentūra. Pasak ministro, „galbūt jautresnės diskusijos“ yra dėl to, kad šiemet vyko keleri rinkimai, o ir kitąmet dar laukia Seimo rinkimai. 

REKLAMA
REKLAMA

„Lyginant su ankstesniais metais daugelis dalykų yra labai panašūs, tikrai yra daug siūlymų iš Seimo narių – jau pateiktam Vyriausybės projektui gavome iš Seimo pasiūlymų už daugiau 1,8 mlrd. eurų papildomai. Taip pat, kas sakyčiau nauja, kad Prezidentūra labai aktyvi ir teikia savo siūlymus – tiek dėl išlaidų, tiek dėl pajamų“, – kalbėjo ministras. 

REKLAMA

V. Šapoka teigia, kad perskirstymas per biudžetą Lietuvoje auga. 

„Apžvelgus dinamiką, tas perskirstymo lygis 2017 metais sudarė 29,5 proc. (BVP – BNS), tai 2020 metais tas perskirstymo lygis, pagal Vyriausybės projektą, jau sudarytų 31,6 procento. Tas šuolis tikrai yra didelis, nemanau, kad kažkuri kita ES šalis galėtų pasigirti tokiu sparčiu perskirstymo kilimu. Dėl to tikrai ta kryptis atitinka prezidento išsakytas idėjas, tiktai galbūt kartais skiriasi nuomonės dėl priemonių“, – sakė V. Šapoka. 

Ministras pastebėjo, kad perskirstymo rodikliai svyruoja, pavyzdžiui, 2018 metais buvo 30,2 proc. BVP, šiemet planuojamas 30,3 proc., tačiau matyti augimo tendencija.  

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant tų svyravimų matome, kad tendencija yra akivaizdi, tas perskirstymas auga ir ne tik dėl mokesčių tarifų didinimo, bet atsisakant nepagrįstų lengvatų ir, žinoma, atsižvelgiant į tai, jog šešėlis Lietuvoje traukiasi – tai taip pat didina mokestines pajamas“, – pridūrė ministras. 

Seimui antradienį teikiamas Vyriausybės patobulintas 2020 metų valstybės biudžeto projektas. Biudžeto priėmimas turėtų vykti viename iš artimiausių posėdžių – gruodžio 12 arba 17-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų