REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant šventėmis vis daugiau įmonių ir įstaigų rengia nuosavus vakarėlius. Kaip ir kasmet, šiemet jį organizuoja ir Lietuvos bankas. Šįkart darbuotojų gėrimams, maistui ir pramogoms jis išleis beveik 30 tūkst. eurų.

Artėjant šventėmis vis daugiau įmonių ir įstaigų rengia nuosavus vakarėlius. Kaip ir kasmet, šiemet jį organizuoja ir Lietuvos bankas. Šįkart darbuotojų gėrimams, maistui ir pramogoms jis išleis beveik 30 tūkst. eurų.

REKLAMA

Sprendžiant iš Viešųjų pirkimų tarnybos skelbiamų dokumentų, centrinis bankas dar rugsėjo 3 d. sudarė sutartį su bendrove „Digralis“, kad kalėdiniame vakarėlyje gruodžio 6 d. pasirodys atlikėjas Jurgis Didžiulis.

Už 1 val. trukmės pasirodymą tarp 20 ir 22 val. jam bus sumokėta 3,6 tūkst. eurų. Planuojama, kad koncertą stebės apie 350 žiūrovų.

Tiesa, pagal kitą sutartį, kuri spalio 30 d. sudaryta su įmone „Galley Group“, Lietuvos banko šventiniame vakarėlyje turėtų dalyvauti iki 400 žmonių.

Dokumente nurodoma, kad penktadienį renginys „Latino“ turėtų trukti nuo 18 val. iki 1 val. nakties.

Už paties renginio organizavimą, gėrimus ir maitinimą Lietuvos bankas planuoja sumokėti daugiau kaip 24 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Sutarties priede numatytas toks perkamų paslaugų tikslas: 

„Sudaryti galimybes Lietuvos banko tarnautojams neformaliai praleisti laiką drauge ne darbinėje aplinkoje kartu pasitinkant gražiausias metų šventes ir pasidžiaugiant per metus nuveiktais darbais, stiprinti bendravimą, užmegzti ir palaikyti santykius tarp skirtingų padalinių tarnautojų, kurti bendruomeniškumą ir tęsti organizacijos tradicijas.“

REKLAMA

Vakarėlyje numatytas ne tik J. Didžiulio koncertas bet ir pasitikimo vaišės, pasitikimo pramogos, kalėdinė loterija, interaktyvios pramogos, apšildančios grupės ar atlikėjo pasirodymas, vakarienė ir didžėjaus pasirodymas viso renginio metu, diskoteka.

Sutartyje su tiekėju numatytas toks maitinimo planas: pasitikimo gėrimas (taurė putojančio ar paprasto vyno), skirtingi gaivieji gėrimai viso renginio metu, pasitikimo užkandžiai, vakarienė švediško stalo principu iš ne mažiau kaip 8 patiekalų (tarp jų – vegetariškas ir veganiškas), vakarienės metu – taurė vyno ar kokteilis.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat numatyta, kad kiekvienas vakarėlio dalyvis gautų su juo susijusios atributikos. Be to, kiekvienam bus galima ir nusifotografuoti, nes vakarėlyje turėtų būti fotografavimosi būdelė arba foto veidrodis.

Lietuvos bankas informavo, kad šventinis vakarėlis penktadienį vyks Vilniaus centre esančiame „Pramogų banke“.

Į klausimą, kas ir kodėl sugalvojo būtent tokį vakarėlį, ar darbuotojams numatytos ir kalėdinės premijos, Lietuvos banko Personalo skyriaus viršininkė Renata Radavičienė atsakė trumpai:

„Lietuvos bankas kasmet organizuoja tradicinį kalėdinį renginį darbuotojams, kaip tai numato kolektyvinė sutartis. Lietuvos banko darbuotojams nei kalėdinės, nei metinės premijos nenumatytos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt paklausė Valstybės kontrolės, kaip ši vertina valstybės įstaigų šventinius vakarėlius, už kuriuos netiesiogiai sumoka visi mokesčių mokėtojai.

Valstybės kontrolė atsiuntė tokį komentarą: 

„Šiais konkurencingais laikais motyvuota ir stipri darbuotojų komanda yra ypač svarbus veiksnys siekiant organizacijos tikslų. Kompetencijų, lyderystės ir komandiškumo ugdymo svarba viešajame sektoriuje minima ir Valstybės pažangos strategijoje „Lietuva 2030“ skyriuje „Sumanus valdymas“.

Tradicijų laikymasis, organizacijų renginiai, kurie yra viena iš komandos motyvavimo priemonių, patys savaime nėra blogis, svarbu, jog priemonės ir lėšos tam būtų naudojamos atsakingai, atsižvelgiant į galimybes ir keliamus tikslus.“

REKLAMA

Valstybės kontrolė taip pat priminė auditų ataskaitose nuolat pabrėžianti, kad visų viešojo sektoriaus institucijų išlaidos turi būti naudojamos efektyviai ir pagal nustatytus tikslus:

„Taip pat esame ne kartą akcentavę ir pačių institucijų efektyvios vidaus kontrolės svarbą, kadangi tai vienas svarbiausių įrankių, padedančių vadovams ir darbuotojams priimtinomis sąnaudomis valdyti rizikas, nuosekliai ir strategiškai siekti rezultatų ir racionaliai naudoti lėšas.“

Apie Lietuvos banko išlaidas vakarėliui Valstybės kontrolė nieko negalėjo pasakyti, nes „dėl išlaidų konkrečiais atvejais plačiau komentuoti galime tik atlikę vertinimus pagal nustatytas procedūras.“

„Sodros“ duomenimis, Lietuvos bankas turi 644 darbuotojus. Vidutinis jų darbo užmokestis neatskaičius mokesčių yra daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų