REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau netrukus į kiekvieno namus pasibels gražiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Kol vieni rūpinasi dovanomis ir šventinio stalo vaišėmis, kita dalis tautiečių kraunasi lagaminus ir šventes rengiasi sutikti svetur. Kiek kainuoja toks šventinis „pabėgimas“ ir ar dar galima rasti laisvų vietų?

Jau netrukus į kiekvieno namus pasibels gražiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Kol vieni rūpinasi dovanomis ir šventinio stalo vaišėmis, kita dalis tautiečių kraunasi lagaminus ir šventes rengiasi sutikti svetur. Kiek kainuoja toks šventinis „pabėgimas“ ir ar dar galima rasti laisvų vietų?

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt kalbintos kelionių organizatorių atstovės pastebi tendenciją, kad vis daugiau žmonių renkasi pasitikti didžiąsias metų šventes kitose šalyse.

Gruodžio mėnesį lietuviai jau būna pasiilgę saulės ir šilumos, tad jos ieško šiltuose kraštuose. Populiariausia atostogų kryptis – Egiptas, kuriame tuo metu vyrauja itin malonus bei šiltas klimatas.

Atostogos šioje šalyje vienam asmeniui vidutiniškai kainuoja nuo 600 iki 1200 eurų. Kaina priklauso nuo pasirinkto viešbučio, pramogų siūlomų kelionės metu bei atostogų trukmės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kelionių organizatoriaus „Tez tour” viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovės Ingos Aukštuolytės, rinkos tyrimai rodo, kad pastaraisiais metais lietuviai apskritai keliauja gerokai dažniau, o keliaujančiųjų skaičius ir kelionių pardavimai nuolat kryptingai auga. Šiltieji kraštai šaltuoju periodu paklausūs tarp lietuvių jau ne vienerius metus, tad savo populiarumo neužleidžia ir šiemet.

REKLAMA

Anot kito kelionių organizatoriaus „Novaturas“ komunikacijos vadovės Dovilės Zapkutės, šventiniu laikotarpiu populiarėja ir egzotinės keliones į Vietnamą, Seišelius, Tailandą, Kubą, Meksiką, Jungtinius Arabų Emyratus.

„Tačiau tautiečiai renkasi ne tik tolimus skrydžius, bet ir netolimas keliones autobusu. Jau ne vienerius metus pati populiariausia pažintinė kelionė autobusu yra į snieguotąją Laplandiją. Taip pat dėl šventinių mugių išvykoms autobusu labai mėgstama yra Vokietija“, – teigia D. Zapkutė.

Keliones užsisako iš anksto

Pasak D. Zapkutės ir I. Aukštuolytės, šventinio periodo keliones žmonės užsisakinėja iš anksto – dar per žiemos atostogų sezono išankstinius pardavimus. Daugiausia tokių kelionių nuperkama kovo – gegužės mėnesiais. Egzotines keliones taip pat įprasta intensyviau pirkti anksčiau – pavasario, vasaros mėnesiais.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpesnės kelionės ar savaitgalio išvykos dažnai užsakomos likus vos porai savaičių iki švenčių, bet, žinoma, pasirinkimų tokiu metu jau būna nedaug.

Kito kelionių organizatoriaus „Itaka” vidinio tinklo pardavimų vadovė Aistė Svinkūnaitė atkreipia dėmesį, kad keliautojai suskubę kelionę užsisakyti iš anksto galės pasirinkti ir kryptį, ir viešbutį atitinkantį jų lūkesčius bei poreikius, o pavėlavę turės mažiau pasirinkimų ir mokės didesnę kainą.

Kalėdos namuose, Naujieji metai svetur

Kelionių organizatorių atstovės pastebi, kad lietuviai atostogų periodą renkasi labai įvairiai: didžiajai daliai lietuvių Kalėdos yra šeimos šventė ir daugelis švenčia jas su artimaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad atostogas kitose šalyse renkasi Naujų metų sutikimui. Kiti išvyksta visam šventiniam periodui ir visas didžiąsias metų šventes sutinka svetur.

„Kadangi šventinis periodas sutampa su moksleivių atostogomis, keliones labai dažnai planuoja šeimos su mokyklinio amžiaus vaikais. Tuo metu jiems yra atostogos, tad yra puiki galimybė šiuo laikotarpiu visai šeimai atostogauti kartu. Dažniausiai šie keliautojai ir renkasi atostogas visam šventiniam laikotarpiui”, – pastebi A. Svinkūnaitė.

Anot I. Aukštuolytės, kelionių datos, kurios sutampa su moksleivių atostogomis išperkamos anksčiausiai, daugiau nei prieš pusę metų.

Pigiausios kelionės į Egiptą šiandien

Nors anot kelionių organizatorių atstovių, geriausios šventinio laikotarpio kelionės jau išpirktos, tačiau jų interneto svetainėse, dar galima rasti nusipirkti kelionių šventiniam laikotarpiui į populiarųjį Egiptą.

REKLAMA

Taigi iš „Novaturo” kelionę į populiarųjį Egiptą, Šarm aš Šeicho kurortą 7 nakvynėms nuo gruodžio 25 d. iki sausio 1 d. su „viskas įskaičiuota“ maitinimu galima įsigyti už 659 eurų vienam asmeniui. Tiesa, reikėtų suskubti įsigyti, nes svetainėje rašoma, kad liko tik trys kelialapiai už tokią kainą.

„Tez Tour” internetinėje svetainėje tame pačiame Egipto kurorte pigiausia 7 nakvynių kelionė su „viskas įskaičiuota“ maitinimu tam pačiam laikotarpiui – nuo Kalėdų iki Naujųjų metų kainuoja 684 eurų asmeniui. Tiesa šis kelionių organizatorius turi tik du kelialapius šiam pasiūlymui.

„Itakoje” pigiausias pasiūlymas Egipte, Tabos kurorte 7 nakvynėms su „viskas įskaičiuota“ maitinimu, tam pačiam šventiniam laikotarpiui vienam asmeniui kainuoja 729 eurų. Informacija apie likusias laisvas vietas pas šį kelionių organizatorių nepateikta.

REKLAMA

Ministerijos įspėja apie pavojus

Susiruošusiems į Egiptą žinotina, kad Užsienio reikalų ministerija (URM) šią valstybę priskiria prie šalių, į kurias vykstant rekomenduojama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąraše.

Ministerijos interneto puslapyje gyventojams rekomenduojama nevykti į Šiaurės Sinajaus provinciją, kur dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis yra ypač sudėtinga, taip pat į Vakarų (Libijos) dykumą ir Sivos oazę, susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pietų Sinajaus provinciją, išskyrus kurortus provincijos pietuose. 

URM atkreipia dėmesį, kad išlieka padidinta rizika civilinei aviacijai.

Ministerija taip pat informuoja, kad pastaruoju metu teroristinių išpuolių prieš krikščionių (koptų) religinę bendruomenę tikimybė nemažėja, todėl rekomenduoja nesilankyti šios religinės mažumos bažnyčiose ar vienuolynuose bei kitose koptams svarbiose vietose švenčių dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, esą visoje šalies teritorijoje išlieka teroristinių išpuolių, improvizuotų sprogstamųjų užtaisų panaudojimo pavojus, dideliuose miestuose yra demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Vykstantiems į Egipto kurortus rekomenduojama apsistoti viešbučiuose, kurių visa teritorija (taip pat ir paplūdimio) yra nuolat stebima ir saugoma apsaugos darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų