REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netoli Vingio parko esančios buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje (14 ha) jau seniausiai svarstyta statyti naują kompleksą. Kaip jis galėtų atrodyti, jau žino Vilniaus meras ir jo komanda.

Netoli Vingio parko esančios buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje (14 ha) jau seniausiai svarstyta statyti naują kompleksą. Kaip jis galėtų atrodyti, jau žino Vilniaus meras ir jo komanda.

REKLAMA

Savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad teritorijos laukia grandiozinis atnaujinimas, prisidėsiantis prie tvaraus miesto strategijos įgyvendinimo.

Šiame sklype nekilnojamojo turto projektų plėtros įmonė „Akropolis Group“ ir nekilnojamo turto plėtotojas  „M.M.M. projektai“ planuoja pastatyti naujų statinių kompleksą, apimsiantį prekybos centrą, butus bei administracines patalpas. Penktadienį susitikimo su vystytojais metu Vilniaus savivaldybėje pristatyta projekto koncepcija. 

Vienas svarbiausių miesto savivaldybės išsakytų lūkesčių projekto įgyvendintojams – kad kompleksas būtų plėtojamas kaip organiška Naujamiesčio rajono tąsa.  Taip pat paraginta kuo greičiau parengti visos teritorijos plėtojimo projektinius pasiūlymus ir pristatyti juos miestiečiams. Siekiama sutarimo, kad būtų užtikrintas šios teritorijos daugiafunkciškumas, būtų numatyta miesto centrinei daliai proporcinga viešųjų erdvių sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad apleista Vilniaus teritorija bus tvarkoma ir atnaujinama, taip pat kad pavyko sumažinti ambiciją kiekybei, sumažinant pradinį prekybos centro plotą, ir daugiau orientuotis į kokybę. Mano, kaip mero, ambicija, kad miesto plėtra ir infrastruktūriniai pokyčiai vyktų ne chaotiškai, kaip vyko ankstesniais dešimtmečiais, o projektuojant rezultatą į ateitį, kad šiandienos pokyčiai užtikrintų pirmiausia gyventojams patogų, saugų, sklandų judėjimą mieste, kokybišką laiko leidimą pamėgtose žaliosiose miesto erdvėse, tokiose kaip Vingio parkas ar Neries krantinė. Svarbu, kad nauji statiniai užtikrintų darnią sąveiką su senąja Vilniaus dalimi“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. 

REKLAMA

Susitikimo metu projekto vystytojams išsakyti pagrindiniai iššūkiai, kuriems reikalingi sprendimai, orientuoti į darnų miesto vystymą. Vilniaus miesto meras pažymėjo, kad statiniai turėtų sklandžiai integruotis į miesto šios dalies teritoriją aiškiai atribojant Vingio parko ir planuojamų objektų funkcijas ir fizines struktūras, kitaip tariant, naujo statinio atsiradimas neturėtų sukelti papildomų apkrovų Vingio parko prieigoms.

„Šioje apleistoje teritorijoje numatome vystyti multifunkcį kultūros, laisvalaikio, prekybos ir verslo kompleksą „Akropolis“, bendrovė „M.M.M. Projektai“ planuoja statyti gyvenamųjų namų kompleksą. Šiandien Merui ir jo komandai pristatėme konversijos projekto viziją, dėkojame  už vertingas įžvalgas ir kooperaciją. Mums rūpi mūsų miestas ir vilniečių lūkesčiai, todėl , kad kartu su miestu atgaivinsime šiuo metu apleistą teritoriją, kuri ateityje išsiskirs viešųjų ir kultūros erdvių gausa, tvarumu, draugiškumu aplinkai ir sinergija su kaimynystėje esančiu parku. Artimiausiu metu ketiname viešai pristatyti teritorijos konversijos, „Akropolio“ ir susijusios transporto bei kitos infrastruktūros statybos projektus, aktyviai bendradarbiauti ir tartis su Vilniaus gyventojų bendruomene“, – teigia „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

REKLAMA
REKLAMA

Aptarti ir su komplekso atsiradimu susiję infrastruktūriniai pokyčiai. Reikalingi eismo pakeitimai, kurie užtikrins nepertraukiamą eismą Geležinio vilko gatve, įrengiant reikiamą įvažiavimų į teritoriją iš aplinkinių gatvių tinklo kiekį, sudarant sąlygas į planuojamą objektą atvykti ir viešuoju transportu.

Komplekso projekto rengėjai ieškos sprendinių, kaip užtikrinti patogų ir saugų pėsčiųjų bei dviratininkų susisiekimą tarp Vingio parko ir Naujamiesčio, įrengiant pėsčiųjų ir dviratininkų viaduką per Geležinio vilko gatvę, taip pat numatant kokybišką pėsčiųjų ir dviratininkų patekimą į parką nuo Gerosios Vilties gatvės. 

Taip pat komplekso teritorija turėtų būti pritaikyta gyventojų rekreacijos reikmėms, sukuriant ir žaliąsias erdves, pasodinant numatytą želdynų kiekį. Turi būti didelis dėmesys ir Neries upės krantinei. Išsakytas miesto lūkestis, kad ties objektu turėtų būti sutvarkyta Neries krantinė, kuri turi darniai susisieti su Vingio parko takų sistema ir planuojamu Užvingio tiltu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų