REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius Seime nesugebėjo paaiškinti, dėl kokių konkrečiai priežasčių netikėtai atleido Lietuvos pašto valdybą. Nors ministras atleidimo įsakyme tvirtino, kad valdybos nariai atleisti, nes nepasiekė jiems iškeltų tikslų, J. Narkevičius taip ir nepasakė, kokie tie tikslai buvo.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius Seime nesugebėjo paaiškinti, dėl kokių konkrečiai priežasčių netikėtai atleido Lietuvos pašto valdybą. Nors ministras atleidimo įsakyme tvirtino, kad valdybos nariai atleisti, nes nepasiekė jiems iškeltų tikslų, J. Narkevičius taip ir nepasakė, kokie tie tikslai buvo.

REKLAMA

Spalio pabaigoje susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius atleido visą ministerijos valdomos įmonės Lietuvos paštas valdybą ir suformavo naują. Tądien ministerijos puslapyje skelbta, kad taip siekiama glaudesnio bendradarbiavimo ir didesnio Lietuvos pašto įsiklausymo į visuomenės poreikius bei valstybės interesus pertvarkant įmonę.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad ministras turės pasiaiškinti dėl tokio savo sprendimo. Ketvirtadienį Seimo Ekonomikos komitetas surengė neeilinį posėdį, kur nagrinėjo ministro sprendimo motyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo komentarų susilaikė

Paprašytas paaiškinti valdybos atleidimo motyvus, J. Narkevičius žodis žodin pakartojo Susisiekimo ministerijos platinto laiško turinį, sakydamas „siekiame glaudesnio bendradarbiavimo ir didesnio Lietuvos pašto įsiklausymo į visuomenės poreikius bei valstybės interesus pertvarkant įmonę“.

REKLAMA

„Susisiekimo ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininkų teisėmis, priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės Lietuvos paštas valdybą“, – vėliau posėdyje pridūrė ministras.

J. Narkevičius atsisakė išsamiau paaiškinti, kodėl valdybos nariai atleisti, nors atleidimo įsakyme teigė, kad valdyba atleista dėl „tikslų nepasiekimo“. Ministras nekomentavo, kokių tikslų nepasiekė valdyba.

„Valdybos nariai, kurie dabar dirba, atsakingai ir profesionaliai vykdė savo pareigas. Vykdė misiją, kokia jiems buvo numatyta. Būtent dėl tos misijos ir yra siekis ją papildyti. <...> Nenorėčiau dabar konkretizuoti vien dėl tos priežasties, kad aš dabar paminėjau valdybos darbą, įgyvendinant jiems iškeltus lūkesčius. Visi kiti konkretumai galėtų būti susiję su lūkesčių pakeitimu. Ties kuo ir dirbame“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto narys konservatorius Dainius Kreivys teigė, kad J. Narkevičius pažeidė Lietuvos valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymą, kuriame numatoma, kad pusę valdybos narių turi sudaryti nepriklausomi nariai. Visi naujieji Lietuvos pašto valdybos nariai esą yra susiję su Susisiekimo ministerija. Tuo metu, ministras tvirtina, kad įstatymo nepažeidė.

J. Narkevičiaus teigimu, atleisti valdybos nariai nėra įkalbinėjami pasilikti, tačiau su jais „dialogo keliu“ susitarta, kad jie savo darbus tęs iki gruodžio 31 dienos. Tačiau ministras neturi buvusių valdybos narių sutikimų raštu dirbti iki metų pabaigos.

Komiteto narys Bronislovas Matelis teigė turintis informacijos, kad ministras ketina atleisti ir Kelių priežiūros ir Lietuvos geležinkelių valdybas. J. Narkevičius sakė tokios informacijos negalintis nei patvirtinti, nei paneigti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaustukas dėl pensijų išnešiojimo

Portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus sprendimo atleisti visą Lietuvos pašto valdybą kyla rizika, kad bendrovė negalės dalyvauti gruodį vyksiančiame „Sodros“ pensijų išnešiojimo konkurse. 

Vienas reikalavimų jo dalyviams yra turėti mokėjimo ar elektroninių pinigų įstaigos licenciją. Portalo teigimu, valdybos nebuvimas yra pagrindas neišduoti licencijos, todėl Susisiekimo ministerija siekia, kad buvusios Lietuvos pašto valdybos nariai sutiktų dirbti iki gruodžio 31 dienos.

Tačiau Lietuvos bankas praneša, kad pašto valdybos pasikeitimas neturės įtakos tam, kad Lietuvos paštas nori pakeisti bendrovės statusą iš elektroninių pinigų įstaigos į mokėjimo įstaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų