REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas sako, kad Vyriausybė kitų metų valstybės biudžeto projekte nenumatė lėšų naujam teismų pastatui Vilniuje.

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas sako, kad Vyriausybė kitų metų valstybės biudžeto projekte nenumatė lėšų naujam teismų pastatui Vilniuje.

REKLAMA

Negavus pinigų, teisėjų bendruomenė žvalgosi į Turto banką, perimantį valstybės pastatų statybas.

„Mes prašėme apie 9 mln. eurų, kad jau galėtume startuoti su projektu. Biudžete lėšos nebuvo numatytos“, – BNS sakė A. Valantinas.

Preliminariais duomenimis, pastato statybos iš viso gali kainuoti apie 30 mln. eurų.

Pagal projektą, naujos patalpos Šeimyniškių gatvėje būtų septynių aukštų, turėtų požeminę automobilių aikštelę. Čia turėtų įsikurti Vilniaus regiono apylinkės, Vilniaus apygardos teismas ir Nacionalinė teismų administracija.

A. Valantinas sakė besitikintis, kad Turto bankas ras lėšų naujam pastatui, nors tvirtino kol kas iš valstybės įmonės atstovų gavęs atsakymą, jog pinigų pradėti statybas nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet aš nelaidoju dar vilties, gal dar situacija pasikeis, nes jei Turto bankas perims visas valstybės statybas, tai nebus blogai“, – kalbėjo Teisėjų tarybos vadovas.

REKLAMA

„Tikimės, kad Turto bankas susidėlios, perims tuos dalykus ir atras savo biudžetuose tam tikrą pinigų sumą, kad galėtume startuoti su šiuo projektu“, – pridūrė jis.

„Tas procesas jau per daug pasistūmėjęs. Jo laidojimas reikštų, kad valstybė neefektyviai leidžia savo pinigus“, – kalbėjo A. Valantinas.

Spalį įsigaliojo įstatymas, numatantis, kad Turto bankas kaip centralizuotas valstybės turto valdytojas yra atsakingas už administracinės paskirties valstybės turto atnaujinimą.

Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas BNS sakė, kad teismams tapus valstybės įmonės klientais, ši vertintų teismų atnaujinimo projektų poreikį ir įgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertinant konkretų projektą, daroma kaštų ir naudos analizė, taip pat vertinamas finansinis tokio projekto pagrįstumas bei finansavimo šaltiniai. Galutinį sprendimą, kai projektas yra iki 10 mln. eurų vertės, priima Turto banko valdyba, o jei projekto vertė didesnė nei 10 mln. eurų – Vyriausybė“, – teigė T. Bagdonas.

Teismų pastato projektas visuomenei buvo pristatytas pernai rugpjūtį. Projekto parengimas valstybei kainavo beveik 362 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų