REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikai artimiausiomis naktimis jau prognozuoja šalnas. Tad vairuoti darosi vis sudėtingesnės sąlygos. Išgirdę apie šalčius, vairuotojai masiškai suskubo keistis padangas. Ratų keitimo vietose – didžiulės eilės.

Sinoptikai artimiausiomis naktimis jau prognozuoja šalnas. Tad vairuoti darosi vis sudėtingesnės sąlygos. Išgirdę apie šalčius, vairuotojai masiškai suskubo keistis padangas. Ratų keitimo vietose – didžiulės eilės.

REKLAMA

Automobilių ratų keityklose – vairuotojų antplūdis. Mat iki lapkričio dešimtosios, kai bus draudžiama važinėti vasarinėmis padangomis, liko mažiau nei dvi savaitės.

Klientus į automobilių servisus gena ir sinoptikai, jau artimiausiomis naktimis pranašaujantys šalnas.

„Pagal dabartines tendencijas ir prognozes, pirmoji lapkričio pusė numatoma vėsesnė už daugiametes normas, o antroji artima daugiametėms. Lapkritis – šaltojo laikotarpio mėnuo. Mėnesio vidutinė temperatūra 1,9 laipsnio. Naktys su minusu, dieną temperatūra gali pakilti iki 5-10“, – sako klimatologas Donatas Valiukas.

Orai atvėso ir tai iš karto jaučiasi automobilių servise. Daug padangų yra paruošta pakeisti. Darbuotojai sukasi neturėdami laisvos nė minutės.

REKLAMA
REKLAMA

„Keitimas prasidėjo po pirmųjų spalio šalnų. Bet vyko ištemptai, kadangi atšilo orai. Šią savaitę jau srautas ženkliai padidėjęs yra nuo pirmadienio. Vairuotojai stebi temperatūras, prognozes. Programėlėse buvo snaigės pasirodžiusios, tai pastūmėjo greičiau pradėti keisti padangas“, – pasakoja „Melga“ padalinio vadovas Andžej Ostrovski.

REKLAMA

Vieni vairuotojai čia atvairuoja automobilį jau su padangų komplektu bagažinėje. Kiti gi dar tik renkasi, kuo šią žiemą aprengti automobilį:

„Vyras parašė jau dvi žinutes, kad pasikeisčiau padangas. Noriu tikėti, kad jis rūpinasi mano saugumu. Dėl to parašė tas žinutes.“

„Jau rytais gali minusas pasitaikyti. Ramiau, kad po to nereiktų į tą bumą pataikyti.“

„Prognozės buvo, kad rytoj gali būti minusas ryte. O aš noriu saugiai važinėti. Kada yra arti, patogu. Ir kai tokia komanda, malonu, kai laiku pakeičia.“

Padangas pakeisti čia užtrunka apie pusvalandį. O kad suspėtų aptarnauti išaugusį klientų srautą, padangų keitimo karštinės metu serviso vadovams tenka samdyti ir papildomų darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuolatinių darbuotojų profesionalumas nulemia operatyvumą ir greitį keitimo. Bet pagalbinių darbuotojų priimame, žinoma. Įprastai apie lapkričio 10-12 dieną veiksmas nurimsta, panašiai kaip reikalauja kelių eismo taisyklės“, – teigia A. Ostrovski.

Padangų keitimo kainos šiuo metu panašios, kokios buvo ir pavasarį. Vilniuje visus keturis ratus permontuoti eiliniame autoservise kainuoja nuo 15 eurų. Tačiau, jei darbus patikėsite garsesnių įmonių darbuotojams, kaina prasideda nuo 40 eurų ir kyla priklausomai nuo to, ar ratlankiai lieti ar skardiniai ir kokio dydžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų