REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vertybinių popierių kainos pagrindiniuose JAV akcijų biržose jau viršijo visų laikų rekordus arba yra arti jų. Vis garsiau kalbama apie naują pasaulinę finansų krizę. Kas iš tikrųjų vyksta rinkose, kas laukia Lietuvos gyventojų ir verslo?

Vienas iš pagrindinių akcijų indeksų „Standarts&Poors 500“, atspindintis didžiausių ir bene svarbiausių pasaulio kompanijų vertybinių popierių kainą, šiemet jau antrą kartą viršijo visų laikų rekordą. Kitų indeksų vertės taip pat yra netoli rekordų.

Lietuvių kilmės JAV ekonomistas Robertas Shilleris, apdovanotas Nobelio premija akcijų ir kitokio turto kainų svyravimų empirinius tyrimus, taip pat vienas iš nedaugelio gana tiksliai prognozavęs 2007–2008 m. krizę, neseniai vėl prabilo apie naujus pavojingus burbulus akcijų ir nekilnojamojo turto rinkose.

Ar nauja krizė jau artinasi? Kokios įtakos turės pasaulinių rinkų kainų kritimas Lietuvos gyventojams ir verslui? Kam turėtų būti pasiruošę kaupiantys lėšas pensijų fonduose ar savarankiškai investuojantys į akcijas?

Diskusijoje apie tai – audito ir konsultacijų bendrovės „Moore Mackonis“ finansinių konsultacijų skyriaus direktorė Sigita Pranckėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų