REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Naujo tilto projektas (Lietuvos architektų sąjungos nuotr.)

Lietuvos architektų sąjunga paskelbė, kokie siūlomi projektai naujam tiltui, kuris būtų statomas prie Seimo.

13

Lietuvos architektų sąjunga paskelbė, kokie siūlomi projektai naujam tiltui, kuris būtų statomas prie Seimo.

REKLAMA

Pėsčiųjų tilto per Neries upę, nuo A. Goštauto g. iki Upės g., Vilniuje, architektūrinio projekto konkursui pateikti 9 projektiniai pasiūlymai.

Darbai eksponuojami Lietuvos architektų sąjungoje (Kalvarijų 1, Vilniuje), antro aukšto atriume. Ekspozicija atvira darbo dienomis, darbo valandomis.

Konkursui pateiktų darbų viešas aptarimas numatytas spalio 21 d., 16 val., architektų sąjungoje. Vertinimo posėdis numatytas spalio 22 d.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius asmeninėje feisbuko paskyroje teigė neabejojantis, kad iš pasiūlytų projektų bus išsirinktas geriausias.

„Bet pradžioje pakalbėkime, kodėl to tilto reikia? Girdėjau argumentų, kad atstumas tarp senojo Žvėryno tilto ir Geležinio vilko tilto yra pakankamai nedidelis, galime naudotis jais. Tačiau ar taip kalbantys kada nors bandėte praktiškai išbandyti maršrutą, pavyzdžiui, tarp „Panoramos” ir Lukiškių aikštės?

REKLAMA
REKLAMA

Eiti per Žvėryno tiltą – mažiausiai kelių šimtų metrų lankas (o kojoms svarbus kiekvienas metras, ypač jei oras prastesnis). Eiti per Geležinio vilko tiltą – na pripažinkim, tas tiltas labai netinka pėstiesiems, pasivaikščiojimas juo kelia tiek pat malonumo, kiek pasivaikščiojimas greta autostrados“, – komentavo meras.

REKLAMA

Jo teigimu, per pastaruosius metus daug kas pasikeitė ir dar pasikeis, tad naujas tiltas esą yra aktualus.

„Dalis pramoninės Žvėryno ir Saltoniškių dalies jau virto spindinčiais naujais biurais. Tūkstančiai darbuotojų po darbo gali sėsti į automobilius, užkišti gatves ir vykti namo, arba galės pėstute per naują tiltą vos per kelias minutes pasiekti miesto centrą ir senamiestį.

Ne taip svarbu, ar jis po darbo eis į teatrą, restoraną ar sporto klubą, o gal tiesiog gulės ant Lukiškių aikštės žolės – bet sutikite, geriau kai miesto gyvenimas verda mieste nei marinuojamas ant sofos prie televizoriaus“, – komentavo R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų