REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Volkswagen ID3 (gamintojo nuotr.)

Vienoje didžiausių pasaulyje Frankfurto tarptautinėje automobilių parodoje šiemet, kaip ir ankstesniais metais, nedalyvaus kai kurie svarbiausi rinkos žaidėjai, tačiau ir be jų automobilių gerbėjų laukia nemažai intriguojančių naujienų. Sekant pasaulinėmis tendencijomis, renginyje bene daugiausia dėmesio sulauks nauji elektromobiliai ir hibridiniai automobiliai.

8

Vienoje didžiausių pasaulyje Frankfurto tarptautinėje automobilių parodoje šiemet, kaip ir ankstesniais metais, nedalyvaus kai kurie svarbiausi rinkos žaidėjai, tačiau ir be jų automobilių gerbėjų laukia nemažai intriguojančių naujienų. Sekant pasaulinėmis tendencijomis, renginyje bene daugiausia dėmesio sulauks nauji elektromobiliai ir hibridiniai automobiliai.

REKLAMA

Tokie automobilių gamintojai, kaip „Kia“, „Mazda“, „Renault-Nissan“, „Peugeot“, „Suzuki“, „Subaru“, „Toyota“, „Volvo“ ir kai kurios kitos pasaulinės kompanijos šiemet nedalyvaus Frankfurto parodoje.

Tačiau tikimasi, kad ir be jų, žiniasklaidos ir pirkėjų dėmesio sulauks kai kurios ilgai lauktos naujų modelių premjeros.

„Audi“

Daugiausia parodos lankytojų dėmesio vokiečių gamintojas tikisi koncepciniam elektriniam visureigiui „AI: Trail“.

REKLAMA
REKLAMA

Frankfurte taip pat debiutuos naujasis „RS 7 Sportback“.

Parodoje bus pristatyti ir kiek atnaujinti modeliai A4, Q7, A1, „Q3 Sportback“ ir „RS 6 Avant“.

REKLAMA

BMW

Lietuvoje populiarių automobilių gamintojai Frankfurto šou pristato koncepcinį sportinį kupė „Concept 4“.

Be to, pasaulinės premjeros laukia ir ypatingas modelis X5, kuris bus gaminamas su vandeniliu varomu varikliu.

„Ford“

Amerikiečiai Europos pirkėjams pristatys bene didžiausią iki šiol elektrifikuotų modelių liniją.

Daugiausia tikimasi iš naujo vidutinio dydžio miesto visureigis „Kuga“. Jis siūlomas su „mild-hybrid“, savaime įsikraunančia „full-hybrid“ ir įkraunama hibridine „plug-in hybrid“ jėgainėmis.

Taip pat bus prostatytas septynvietis visureigis „Explorer Plug-In Hybrid“ ir aštuonvietis komercinis keleivių gabenimui skirtas „Tourneo Custom Plug-In Hybrid“.

REKLAMA
REKLAMA

„Honda“

Kaip ir daugelis kitų kompanijų, šis Japonijos automobilių gamintojas žada per kelerius metu savo gamą gerokai išplėsti elektromobiliais. Frankfurte laukiamas gamyklinio modelio „e“ debiutas.

Gamintojas praneša, kad naujas nedidukas miesto automobilis bus gaminamas su 100 kW arba 113 kW galios varikliais. Palyginti nedidelės talpos 35,5 kWh baterija vienu įkrovimu jam leis nuvažiuoti iki 220 km. Iki 80 proc. baterijos iš naujo bus galima įkrauti per pusvalandį.

„Hyundai“

Korėjos koncernas Frankfurto parodoje ketina pristatyti atnaujintą miesto mažylį „i10“, taip pat kiek didesnį „i30 N“.

Be serijinių modelių korėjiečiai Vokietijoje žada atskleisti ir kaip atrodys koncepcinis sportinis elektromobilis „45“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Land Rover“

Frankfurte debiutuoja arba tiksliau atgimsta legendinis angliškas visureigis „Land Rover Defender“.

Jis pasirodys dviejų modifikacijų. Kiek mažesnis „Defender 90“ kaina prasidės nuo 48 950 eurų, o „Defender 110“ kainuos nuo 55 100 eurų. Žadama, kad Į Lietuvą pirmieji nauji „Defender“ atvyks 2020 m. balandžio mėn.

„Opel“

Kita Vokietijos bendrovė Frankfurto parodoje taip pat pristatys kelis atnaujintus modelius – „Corsa“, „Grandland X Hybrid“, „Astra“ ir „Zafira“.

Mažylę „Corsą“ nuo šiol taip pat bus galima įsigyti su visiškai elektriniu varikliu. Gamintojas nurodo, kad su 50 kWh baterija vienu įkrovimu maksimaliai bus galima nuvažiuoti 330 km. Pranešama, kad Vokietijoje šio modelio pradinė kaina neviršys 30 tūkst. eurų.

REKLAMA

Naujas hibridinis visureigis „Grandland“ bus gaminamas su varikliais, kurių vidutinės kuro sąnaudos, priklausomai nuo modifikacijos, sieks 1,3–1,5 l/100 km, o CO2 dujų emisija neviršys 29–35 g/km.

„Škoda“

Čekai parodoje pristatys pirmą visiškai elektrinį miesto automobilį „Citigoe“. Jame bus montuojamas 61 kW galios variklis, o su vienu baterijos įkrovimu, kaip pranešama, bus galima nuvažiuoti iki 260 km.

Be to, parodos lankytojai galės susipažinti ir elektriniu varikliu papildytą Lietuvoje gana populiarų Čekijos gamintojo modelį „Superb“.

„Volkswagen“

Prieš kelerius metus išgyvenęs „dyzelgeito“ skandalą didžiausias pasaulyje automobilių gamintojas Vokietijos koncernas „Volskwagen“ šiemet parodoje pristato ne tik atnaujintą savo prekės ženklą, bet ir pirmąjį visiškai elektrinį naują automobilį ID3.

REKLAMA

Trumpiniu ID trumpiniu bus žymima ir visa naujų modelių gama, kurioje žadamas tiek miesto visureigis, tiek minivenas.

Bendrovė praneša, kad Vokietijoje elektromobilio ID3 pradinė kaina nesieks 30 tūkst. eurų. Juo tikimasi pradėti prekiauti kitais metais.

Pirkėjai galės rinktis automobilius su trimis skirtingomis baterijomis, kurių talpa bus 45 kWh, 58 kWh ir 77 kWh. Vienu įkrovimu bus galima nuvažiuoti atitinkamai iki 330 km, 420 km arba 550 km.

Frankfurto parodoje „Volkswagen“ taip pat pristato atnaujintą modelį „e-up!“, kurio kaina Vokietijoje prasidės nuo mažiau nei 22 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų