REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Restoranų tinklą „Čili Pizza“ valdančios bendrovės „Čili Holdings“ vadovu tapo tinklo įkūrėjo Tado Karoso sūnus Jonas Karosas, ilgamečiam vadovui Donatui Vaitasiui nuo rugpjūčio palikus holdingą.

Restoranų tinklą „Čili Pizza“ valdančios bendrovės „Čili Holdings“ vadovu tapo tinklo įkūrėjo Tado Karoso sūnus Jonas Karosas, ilgamečiam vadovui Donatui Vaitasiui nuo rugpjūčio palikus holdingą.

REKLAMA

Registrų centro duomenimis, laikinai D. Vaitasių buvo pakeitęs Marius Neviera, o J. Karosas holdingo vadovu paskirtas antradienį.

Rugpjūčio 1 dieną vietoje D. Vaitasiaus paskirtos ir naujos holdingo bendrovių „Čili pica“ („Čili Pizza“) bei „Azijos skonių“ („Soya“) vadovės – atitinkamai Sandra Stankevičiūtė ir Jolita Balčienė.

Bendrovė „Čili pica“ ketvirtadienį išplatintame pranešime teigia, kad D. Vaitasius atleistas dėl aptiktų pažeidimų Latvijoje. Pats D. Vaitasius komentare BNS tokius kaltinimus vadino melagingais.

„Esame priversti skelbti šią informaciją, nes jau prasidėjo viešos spekuliacijos. Gaila, kad taip atsitiko, bet iki šiol holdingui vadovavusį D. Vaitasių buvo būtina atleisti po to, kai „Ernst & Young Baltic“, atlikdami metinį auditą, kreipėsi tiesiogiai į akcininką ir informavo apie nustatytus pažeidimus Latvijoje“, – pranešime cituojamas T. Karosas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie pažeidimai tiesioginei holdingo veiklai įtakos neturi. Auditas dar tęsiamas, todėl vadovaudamiesi profesionalumu ir konfidencialumu nuo vertinimų susilaikome“, – pridūrė jis.

REKLAMA

D. Vaitasius ketvirtadienį teigė, kad jam vadovaujant įmonės rezultatai tapo geriausiais per jos istoriją, o anksčiau vykę auditai neparodė jokių pažeidimų. Pasak jo, šiuo metu įmonių Latvijoje auditas nebaigtas.

„Jeigu Latvijoje nebaigtas auditas, tegul jie tiesiog pasibaigia auditą, bet ne kaltina kažkokiais nebūtais dalykais. Nes šešerius metus įmonės buvo audituojamos (...) Visada viskas būdavo idealiai tvarkinga be jokių pastebėjimų (...). Ir visos įmonės Lietuvoje jau yra išaudituotos ir švarios audito nuomonės“, – BNS sakė D. Vaitasius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad akcininkai nesilaiko įsipareigojimų išmokėti jam šalių susitarimu sutartą išeitinę kompensaciją.

„Akcininkas, norėdamas pastatyti sūnų ir atleisdamas vadovą be išeitinių, sugalvoja, kad kažkokie pažeidimai, – ieško kažkokių nebūtų, tariamų pažeidimų. Nėra net apie ką kalbėti (...) Mes sutarėme šalių susitarimu, buvo sutarta išeitinė kompensacija, ir dėl šitos kompensacijos nemokėjimo dabar yra keliamos visokios tokios versijos – būtos nebūtos. Įmonei niekada žalos nepadariau. Net jie patys sako, kad holdingui jokios įtakos nėra, tai jie patys sau prieštarauja“, – sakė D. Vaitasius.

Jis patvirtino, kad šiuo metu klausimas nagrinėjamas Darbo ginčų komisijoje, artimiausiu metu numatytas svarstymas. Priklausomai nuo komisijos sprendimo, jis spręsiąs, ar kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čili pica“ informuoja, kad jos pajamos 2018 metais, palyginti su 2017-aisiais, augo 12,5 proc. iki 17,8 mln. eurų, o šių metų pirmą ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, – dar 23 proc.

Bendrovė „Čili Pica“ Lietuvoje turi 39 „Čili Pizza“ restoranus (31 nuosavų ir 8 pagal franšizę), ji yra „Čili Holdings“ dalis. „Čili Holdings“ taip pat valdo antrines įmones „Gamtos virtuvė“, „Azijos skoniai“ ir Latvijos „Čilija Pizza“. Šiuo metu Latvijoje yra 21 restoranas (12 nuosavų ir 9 pagal franšizę).

„Čili Holdings“ vienintelė akcininkė yra T. Karoso valdoma bendrovė „LTk Capital“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų