REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos ambasada sako, kad prezidento Gitano Nausėdos komandai perdavė investuotojų nerimą dėl įstatymo pataisų, ribojančių miško žemės įsigijimą, bet šalies vadovo neragino šio įstatymo vetuoti.

Švedijos ambasada sako, kad prezidento Gitano Nausėdos komandai perdavė investuotojų nerimą dėl įstatymo pataisų, ribojančių miško žemės įsigijimą, bet šalies vadovo neragino šio įstatymo vetuoti.

REKLAMA

Ambasada ketvirtadienį patvirtino šalies vadovo patarėjo Jaroslavo Neverovičiaus pareiškimą, kad prezidentūra iš Švedijos ambasados Lietuvoje sulaukė paklausimų, kaip elgtis Lietuvoje veikiančioms šalies įmonėms, susijusioms su medienos verslu.

„Kadangi Švedijos ambasada turėjo dialogą su Lietuvos institucijomis dėl Švedijos investicijų – įskaitant miškų sektorių – ambasadai buvo logiška kreiptis į prezidento patarėją bei ne tik perduoti žinią apie investuotojų nerimą, bet ir ieškoti paaiškinimo dėl įtakos, kurią šis įstatymas turės esamoms investicijoms“, – komentare BNS teigė Švedijos ambasada.

Tačiau ambasada pabrėžė, kad ji niekada neprašė įstatymo vetuoti, nes tai yra Lietuvos vidaus politikos reikalas.

„Lietuva turi pati spręsti, kaip reguliuoti savo miškų sektorių ir ambasada niekada nesiūlė prezidentui vetuoti siūlomas įstatymo pataisas“, – pabrėžiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ambasados, Seimui priėmus įstatymą dėl miško žemės įsigijimo ribojimo, su ja susisiekė keli smulkūs ir vidutinio dydžio investuotojai, kurie buvo sunerimę dėl nuosavybės ribojimo ir įstatymo įtakos švedų verslui Lietuvoje.

REKLAMA

„Švedijos kompanijos į savo investicijas Lietuvoje žiūri per ilgalaikę perspektyvą ir siūlomi įstatymų pokyčiai sukūrė nežinomybę dėl taisyklių miškų sektoriuje ateityje. Jie (investuotojai – BNS) taip pat išreiškė nerimą dėl įtakos, kurią siūlomos įstatymo pataisos padarys įmonių norui toliau investuoti į Lietuvos miškų sektorių“, – teigė ambasada.

Švedijos baldų pramonės ir prekybos grupė „Ikea“ sako sekanti įvykius, bet teigia, kad ambasados paramos neprašė.

„Mes žinome apie siūlymą apriboti miško žemės įsigijimus ir sekame įvykius. Šiuo klausimu niekaip nebandėme susisiekti su Švedijos ambasada“, – komentare BNS teigė „Ikea“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ikea“ per Rumunijoje registruotą įmonę „IRI Forest Management SRL" Lietuvoje valdo apie 20 tūkst. hektarų miškų.

Seimas liepos 23 dieną priėmė įstatymo pataisas, leidžiančias vienam ar susijusiems savininkams įsigyti ne daugiau kaip 1,5 tūkst. hektarų miško žemės.

G. Nausėda šias pataisas vetavo, tačiau Seimas ketvirtadienį veto atmetė.

Lietuvoje apie 20 tūkst. hektarų miškų per Rumunijoje registruotą įmonę „IRI Forest Management SRL" valdo Švedijos baldų pramonės ir prekybos grupė „Ikea“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų