REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visiškai ant nosies naujasis mokslų sezonas, todėl į didžiuosius Lietuvos miestus suvažiuoja studentai. Būtent su nauja mokslo metų pradžia kasmet antroje vasaros pusėje yra siejamas ir butų nuomos kainų šuolis.

Jau visiškai ant nosies naujasis mokslų sezonas, todėl į didžiuosius Lietuvos miestus suvažiuoja studentai. Būtent su nauja mokslo metų pradžia kasmet antroje vasaros pusėje yra siejamas ir butų nuomos kainų šuolis.

REKLAMA

Mat negavę vietos bendrabutyje arba nenorintys ten gyventi studentai ieško alternatyvų. Tuomet atsiveria du realūs keliai: nuomotis butą kartu su draugais arba mokėti už kambarį bute ir, kaip įprasta, gyventi su šeimininkais.

Vis dėlto, apsisprendžiant dėl gyvenimo sąlygų daug ką lemia finansinės galimybės. Nuolat pabrėžiama, kad butų nuomos kainos yra itin didelės ir, tikėtina, kuklesniam studentui sunkiai įkandamos. Tad kokie tie alternatyvūs pasiūlymai, kurie turėtų patenkinti ir kuklesnių studentų poreikius?

100 eurų riba

Nekilnojamojo turto portale aruodas.lt pasirinkus Vilniaus miestą ir nustačius nuomos sumą iki 100 eurų, pateikiama 13 pasiūlymų. Apžvelgsime būtent juos. Tiesa, jei būtų pasirinkta suma nuo 101 iki 150 eurų, tuomet galima surast net penkis kartus daugiau pasiūlymų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šįkart apie pačius pigiausius nuomos variantus Vilniuje. Pats pigiausias butas, kuris yra nuomojamas Vilniuje per mėnesį kainuoja vos 50 eurų. Jis yra Šnipiškių rajone, Kalvarijų gatvėje. Tiesa, prie šio skelbimo net nėra pridedamos nuotraukos, o iš skurdaus aprašymo galima suprasti, jog minėtas butas yra visiškai apleistas. Savininkas jį sutinka nuomoti tik statybininkams ir perspėja, kad butas neįrengtas.

REKLAMA

Antras pigiausias variantas – Karoliniškių mikrorajone nuomojamas kambarys trijų kambarių bute. Namas statytas 1976 metais. Už 14 kv. m. kambarį reikėtų sumokėti 80 eurų. Butą tektų dalintis su kituose kambariuose gyvenančia moterimi ir vaikinu. Mokesčiai būtų dalijami į tris dalis.

Sumokėjus vos 15 eurų daugiau, galite įsikurti taip pat 14 kv. m. kambaryje Pilaitėje. Šiame keturių kambarių bute dar gyvena du jauni vaikinai, todėl ir šis pasiūlymas yra skirtas vyriškos lyties atstovams.

Už 95 eurus per mėnesį siūloma apsigyventi Justiniškių mikrorajone. Ten nuomojamas 18 kv. m. kambarys (4 kambarių bute). Šiuo atveju pasiūlymas galioja tik dirbančiai merginai arba studentei. Mat jai reikės gyventi su vyresnio amžiaus buto šeimininke.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dauguma kambarių už palyginus mažą nuomos kaina atrodo prastos būklės, tačiau yra ir išimčių. Mat Jeruzalėje už 98 eurus nuomojamas visiškai sutvarkytas 1 kambario butas. Tiesa, jis tėra vos 10 kv. m. ploto ir jame gali gyventi tik vienas žmogus. Akcentuojama, kad į tą patį plotą įeina ir tualetas bei dušas.

Pigiausios nuomos variantų penketuką užbaigia dar vienas pasiūlymas Karoliniškėse. Ten už 99 eurus nuomojamas 18 kv. m. kambarys dviejų kambarių bute. Pabrėžiama, kad butas tvarkingas, o vonia ir tualetas – atskirai.

Rinka – karšta

Nekilnojamojo turto brokerė Jovita Rimašauskienė portalui tv3.lt sakė, kad šiuo metu būsto nuomos situacija yra labai intensyvi:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rugsėjo mėnuo šiuo klausimu yra išskirtinis. Tuomet dažnai baigiasi anksčiau pasirašytos sutartys ir yra sudaromos naujos. Tad išsinuomoti šiuo metu iki rugsėjo vidurio yra net labai daug šansų, mat nuo rugpjūčio vidurio prasidėjusi nuomininkų kaita. Rinka šiuo metu yra karšta, o atvėsta nuo rugsėjo vidurio.“

Anot jos, surasti itin pigų nuomos yra daugiau atsitiktinumas nei tendencija: „Visi šiais laikais nori normalios rinkos kainos. Kai kurių butų savininkai prisiklauso nuomonių, kad labai pabrango nuoma ir jei prieš metus dar prašė 300 eurų, tai dabar užsiprašo 350.“

Anot J. Rimašauskienės, šiais laikais gyventi viename bute su šeimininkais yra labai nepopuliaru: „Taip gyvena tik tokie žmonės, kuriems niekas kitas nenuomoja arba kurie nuomai gali skirti tik labai ribotą biudžetą.

Kartais taip apsigyvena iš užsienio atvykę darbininkai. Pasitaiko ir atvejų, kai studenčių mergaičių tėvai labai nori, jog dukra gyventų su vyresnio amžiaus šeimininke, kad močiutė esą ją prižiūrėtų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų