REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje pastebėtas Kinijos prekybos milžino „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma. Nuotrauka su juo pasidalino nekilnojamojo turto advokatų kontoros „RELEGAL" advokatas Vidas Rudokas savo „LinkedIn" paskyroje.

Lietuvoje pastebėtas Kinijos prekybos milžino „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma. Nuotrauka su juo pasidalino nekilnojamojo turto advokatų kontoros „RELEGAL" advokatas Vidas Rudokas savo „LinkedIn" paskyroje.

REKLAMA

Prie nuotraukos advokatas rašė: „Neįtikėtina sutikti filantropą, verslo guru ir puikų žmogų Jacką Mą Vilniuje!" 

Su advokatu kol kas susisiekti nepavyko.

„Versli Lietuva“, besirūpinanti užsienio investicijų pritraukimų į mūsų šalį, portalą tv3.lt informavo neturinti jokių žinių apie galimą vieno turtingiausių pasaulio žmonių vizitą.

2016 metų kovą su „Alibaba“ įkūrėju buvo susitikęs tuometinis premjeras Algirdas Butkevičius, lankęsis Kinijoje.

Tuo metu Vyriausybės išplatintame pranešime teigiama, kad Kinijos kompanijos vadovas susitikime sakęs, kad jo bendrovė yra suinteresuota plėsti veiklą Rytų Europoje. Esą J. Ma laiko Lietuvą šalimi, kuri gali atverti eurozonos rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas esą taip pat sakęs, kad Lietuvos premjero pasiūlymas kurti logistikos centrą yra vertas dėmesio. Pranešime taip pat nurodoma, kad Kinijos kompanijos vadovas pažadėjęs apsvarstyti kvietimą apsilankyti Lietuvoje ir įvertinti tokią galimybę.

REKLAMA

Pasitrauks iš pareigų rugsėjį

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad „Alibaba“ valdybos pirmininkas Jackas Ma žada 2019 metais atsistatydinti.

„Alibaba“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas Jackas Ma 2019 metų rugsėjo 10 dieną pasitrauks iš Kinijos elektroninės prekybos milžinės vadovo posto, pirmadienį paskelbė bendrovė.

Siekdamas „užtikrinti sklandų perėjimą“, J. Ma dar 12 mėnesių eis vykdomojo valdybos pirmininko pareigas, kurias, pasibaigus šiam laikotarpiui, perduos generaliniam direktoriui Danieliui Zhangui.

„Nors kitus 12 mėnesių dar eisiu vykdomojo valdybos pirmininko pareigas, glaudžiai bendradarbiausiu su Danieliumi, kad užtikrinčiau sklandų ir sėkmingą perėjimą“, – pareiškė J. Ma.

REKLAMA
REKLAMA

„Po to iki mūsų metinio akcininkų susirinkimo 2020 metais dirbsiu „Alibaba“ valdyboje“, – pridūrė jis.

Prieš pasukdamas į verslą, J. Ma, kuriam pirmadienį sukako 54 metai, dirbo anglų kalbos mokytoju, tačiau 1999 metais įkūrė „Alibaba“, kuri tapo interneto prekybos milžine, o jį pavertė vienu turtingiausių pasaulio gyventojų.

„Alibaba“ kapitalizacija siekia 420 mlrd. JAV dolerių, o įmonės įplaukos paskutinį ketvirtį sudarė 11,83 mlrd. JAV dolerių ir buvo 60 proc. didesnės negu tuo pat laikotarpiu metais anksčiau.

J. Ma turto vertė, ekspertų vertinimais, sudaro beveik 40 mlrd. JAV dolerių.

„Alibaba“ pranešime tiksliai nenurodoma, ką po atsistatydinimo planuoja veikti J. Ma, tačiau jis yra sakęs, jog nori „sugrįžti į švietimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tebeturiu daug svajonių, kurias noriu įgyvendinti. Tie, kas mane pažįsta, žino, kad nemėgstu sėdėti nieko neveikdamas“, – yra sakęs „Alibaba“ įkūrėjas.

O penktadienį paskelbtame interviu „Bloomberg“ televizijai J. Ma pareiškė norįs sekti „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso (Bilo Geitso), vieno žymiausių pasaulyje filantropų, pavyzdžiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų