REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
133
Prezidentas dalyvauja iškilmingame priėmime (nuotr. Robertas Dačkus)

Liepos 12 d. vyko prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. Po jos prezidentūra žadėjo paskelbti šventinių renginių sąmatą, tačiau iki šiol to nepadarė. Vis dėlto jau aiškėja, kam ir kiek buvo išleista mokesčių mokėtojų pinigų.

133

Liepos 12 d. vyko prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. Po jos prezidentūra žadėjo paskelbti šventinių renginių sąmatą, tačiau iki šiol to nepadarė. Vis dėlto jau aiškėja, kam ir kiek buvo išleista mokesčių mokėtojų pinigų.

REKLAMA

Portalui tv3.lt priminus pažadą po inauguracijos paviešinti jos renginių sąmatą, prezidento komunikacijos grupė atsiuntė tokį komentarą:

„Inauguracijos iškilmių sąmatos viešai skelbti įstatymas neįpareigoja. Taigi, neįpareigoja ir nurodyti tikslaus laiko. Prezidentūros kanceliarija geranoriškai tai stengsis padaryti kuo greičiau.

Laikantis viešųjų pirkimų įstatymo, rašytinės viešųjų pirkimų sutartys turi būti paskelbtos CVPIS sistemoje per 15 dienų. Prezidentūros kanceliarija stengsis tai padaryti kuo greičiau, tikėtina, kitos savaitės pradžioje.“

Laiške iš prezidentūros taip pat nurodoma, kad šiuo metu galutiniai skaičiai dar yra tikslinami. Kanclerė Algė Budrytė, vadovavusi inauguracijos komisijai, anksčiau teigė, kad iškilmės kainuos 60 tūkst. eurų. Pasak jos, panaši suma sąmatoje ir bus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiksliai dar nesuvesta, mat iki paskutinės minutės planai šiek tiek kito – pvz., iš vakaro buvo užsakyta papildoma palapinė kieme, nes buvo tikimasi lietaus. Prezidento kanceliarija pažymi, kad visi pirkimai buvo vykdomi laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo raidės. Inauguracijos iškilmių sąmata bus pateikta viešai“, – nurodo prezidentūra.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Viešųjų pirkimų tarnybos direktorė Diana Vilytė, kuri, beje, irgi dalyvavo naujo prezidento priėmime, informavo, kad prezidentūra viešai nebuvo skelbusi pirkimų konkursų inauguracijos renginiams rengti.

Kaip ten bebūtų, Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVPIS) pradėtos skelbti sutartys, iš kurių darosi aiškiau, kiek kainavo maistas, gėrimai, techninė įranga, naudota inauguracijos renginiuose.

Tartaletės, beigeliai ir triufeliukai, paskaninti degtine

20 tūkst. eurų vertės maitinimo paslaugų sutartis buvo sudaryta su bendrove „Taurakalnis“. Pagal ją buvo tiekiamos užkandėlės (260 g vienam asmeniui), desertai, nealkoholiniai gėrimai – sultys, vanduo, kava ir arbata.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartimi patvirtintame meniu yra 17 skirtingų užkandėlių ir du užkandų rinkiniai (sūrio ir rūkytų gaminių). Taip pat numatytos papildomos aptarnavimo (padavėjų darbo) išlaidos, stalų dekoras, stalų nuoma.

Brangiausios buvo šios užkandėlės: baklažanų suktinukai su graikiniais riešutais ir granatų sirupu (1,69 euro už vienetą), tartaletės (trapios tešlos krepšeliai) su krevetėmis ir putpelių kiaušiniu (1,6 euro), beigelis su plėšyta jautiena ir marinuotomis daržovėmis (1,45 euro).

Pigiausiai iš svečiams tiekto maisto atsiėjo sluoksniuotos tešlos kepinukas su daržovėmis (0,73 euro), maži kepinukai su grybais (0,97 euro), pyragėliai su varške ir špinatais (0,97 euro).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip desertas buvo patiekiama: eklerai su lengvu grietinėlės kremu, medaus pyragaičiai ir triufeliukų asorti (karameliniai, baltojo šokolado su kokosais ir skrudintais riešutais, šokoladiniai, paskaninti degtine ir vyšnių įdaru, juodojo šokolado).

Beje, sutartyje numatyta, kad stalo serviravimas turi būti vieno stiliaus, atitikti priėmimo tipą ir paskirtį, be to, jį teko suderinti su prezidentūros atstovu ir priderinti prie prezidentūros rūmų interjero.

Gėrimai, ekranai ir scenos

Be vandens ar sulčių prezidento inauguracijos priėmime taip pat buvo tiekiami vynai. 3,99 tūkst. eurų vertės sutartis dėl šių gėrimų buvo sudaryta su bendrove „Eugesta“.

REKLAMA

Pagal šią sutartį, priėmimo svečiams turėjo būti nupirkta daugiausia 267 buteliai putojančio balto vyno iš Italijos „Valdo Cuvee Extra Dry“ (11 proc. alkoholio). Vieneto kaina – 4,8 euro.

Balto sauso čilietiško vyno „Casablanca Antares Chardonnay Central“ (12,5 proc. alkoholio) preliminarus kiekis buvo 467 buteliai po 4,07 euro už kiekvieną. Tiek pat kainavo ir raudonas sausas vynas iš „Casablanca Antares Cabernet Sauvignon Central“, kurio turėjo būti daugiausia 200 butelių.

Sutartį dėl LED ekranų nuomos ir montavimo prezidentūra sudarė su bendrove „Videoprojektai LT“. Šios sutarties vertė – beveik 6,6 tūkst. eurų. Pagal šią sutartį dviem dienoms buvo išnuomoti du ekranai (4x7 m ir 2,5x4,5 m dydžio) S. Daukanto ir Katedros aikštėse.

REKLAMA

Su bendrove „Elektpro“ prezidentūra sudarė sutartį dėl dviejų scenų, naudotų inauguracijos metu, nuomos ir montavimo. Šios paslaugos kainavo 5,3 tūkst. eurų.

Kaip pranešama viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, su viešąja įstaiga „Pirmoji kava“ prezidentūra dar birželį pratęsė 2017 m. sudarytą sutartį dėl renginių techninio aptarnavimo. Šį kartą sutarties pratęsimo dokumentuose nurodyta maksimali paslaugų vertė yra 18 tūkst. eurų per metus.

Beje, su šia viešąja įstaiga sutartis šiemet buvo pratęsta ir papildyta dar du kartus – kovą, ruošiantis minėti 15 metų Lietuvos narystės NATO sukaktį, ir vasarį.

Panašiu metu, kai pirko gėrimus ir maitinimo paslaugas, už 5,8 tūkst. eurų prezidentūra iš Ginklų fondo nusipirko dešimt reprezentacinių karininkų kardų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų