REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias šalies darbdavys, mažmeninės prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad savo darbuotojams papildomai išmokės 6,3 mln. eurų premijų.

Didžiausias šalies darbdavys, mažmeninės prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, kad savo darbuotojams papildomai išmokės 6,3 mln. eurų premijų.

REKLAMA

Kaip teigiama bendrovės pranešime, iš viso premijų fondas šiemet esą padidintas dviem trečdaliais.

Bendrovės atstovai patikino, kad skatinamuosius priedus gali gauti visi „Maxima“ parduotuvių ir maisto gamybos padalinio darbuotojai, kurie pasiekia užbrėžtus tikslus arba rodiklius.

Didžioji dalis darbuotojų esą juos pasiekia, o šiuo metu vidutiniškai kas mėnesį premijos yra išmokamos daugiau nei 9 tūkst. darbuotojų.

Jeigu 6,3 mln. eurų būtų išdalyti šiaip skaičiui darbuotojų, kiekvieno jų premija vidutiniškai būtų 700 eurų neatskaičius mokesčių arba apie 480 eurų į rankas.

Jeigu priedus prie atlyginimo gautų visi 15,2 tūkst. įmonės darbuotojų, kiekvienam vidutiniškai atitektų apie 413 eurų ant popieriaus arba maždaug 310 eurų į rankas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, bendrovė patikslino, kad parduotuvių ir maisto gamybos padalinyje iš viso dirba 13,1 tūkst. darbuotojų, tad jų premijos gali būti kiek didesnės.

REKLAMA

Šiuo metu „Maxima LT“ atlyginimų mediana yra 823 eurai neatskaičius mokesčių arba maždaug 550 eurų į rankas. Tai reiškia, kad lygiai pusė įmonės darbuotojų uždirba tokią arba mažesnę sumą, o kita – didesnę.

Bendrovė teigia fiksuojanti 4 proc. apyvartos augimą, o gamybos padalinio cechų našumas bendrai išaugo 11 proc. Taip pat pastebimi geresni klientų aptarnavimo rodikliai.

Kaip teigia „Maximos“ personalo vadovė Margarita Plešakienė, darbuotojų įsitraukimui ir motyvacijai didinti įmonėje yra taikoma kintamojo atlygio sistema. Jos apimtys nuosekliai didėja, nes didinamas ir premijos dydis, ir jas gaunančių darbuotojų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet vidutiniškai per mėnesį „Maxima“ premijoms išmoka daugiau nei 580 tūkst. Eur, praėjusiais metais ši suma siekė beveik 367 tūkst. Eur. Iš viso pernai „Maximos“ darbuotojams išmokėta skatinamųjų premijų už daugiau nei 3,8 mln. eurų.

„Motyvacinė sistema yra naudinga ir premijas gaunantiems darbuotojams, ir visam prekybos tinklui, kuris siekia užsibrėžtų tikslų ir rezultatų. Darbuotojai vertina sąžiningą premijų sistemą, kuomet už pastangas atsilyginama ne tik padėkomis, bet ir didesniu atlygiu.

Esame atsakingas darbdavys, todėl ir toliau nuosekliai dirbsime tobulindami atlygio sistemą, kuri leistų tinkamai įvertinti kiekvieno darbuotojo asmeninį indelį“, – pranešime cituojama „Maximos“ personalo vadovė M. Plešakienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų