REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje trumpam apsistoti norintiems žmonėms butų nuomos kainos gali pasirodyti prabangios. Ieškant vietos apsistoti butų nuomos platformoje „Booking.com“ susidaro įspūdis, kad trumpalaikės nuomos kainos orientuotos į turtinguosius.

Klaipėdoje trumpam apsistoti norintiems žmonėms butų nuomos kainos gali pasirodyti prabangios. Ieškant vietos apsistoti butų nuomos platformoje „Booking.com“ susidaro įspūdis, kad trumpalaikės nuomos kainos orientuotos į turtinguosius.

REKLAMA

Pavyzdžiui, jeigu norėtųsi išsinuomoti butą mėnesiui, tam reikėtų skirti bent 1 000 eurų, už kurį, realiausia, pavyks gauti vieno kambario ankštą butuką.

„Booking.com“ duomenimis, pigiausi butai mėnesiui kainuotų 1525 eurus, 1820 eurų ir 1929 eurus. Visi jie – vieno kambario butukai. Pačiame pigiausiame net nėra lovos – tik sofa. Taigi, vasarą atvažiuoti į Klaipėdą dirbti, atlikti praktikos ar tiesiog trumpai pagyventi – neįmanoma.

Jei žmogus ruošiasi gyventi Klaipėdoje bent apie metus – situacija šiek tiek kitokia. Vidutinė tokio pat vieno kambario buto kaina vidutiniškai siekia 250 eurų, jei butukas didesnis – 300-400 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpalaikė nuoma nepigi ir Palangoje. Butą kurorte šiek tiek toliau nuo centro nuomojanti Jurgita sakė, kad nuoma kainuoja nuo 25 iki 50 eurų už parą, taigi per mėnesį – nuo 750 iki 1 500 eurų. Nuomos kaina keičiasi pagal sezoną, o butą ji nuomoja „Booking.com“ ir „Airbnb“ platformose. Butas paklausus – vasarą laisvas nebūna beveik nė dienos.

REKLAMA

Jurgita sako, kad geriausi nuomininkai – baltarusiai, mat jie butą nuomojasi gerokai iš anksto ir apsistoja ilgesniam laikui. O blogiausi nuomininkai, Jurgitos nuomone, yra lietuviai, nes būsto nuomai ieško paskutinę minutę, o jei Palangoje blogas oras, išvažiuoja anksčiau.

Į uostamiestį praktikos atlikti atvykusi Evelina pasakojo, kad pamačiusi kainas net galvojo apie galimybę nakvoti automobilyje. Ji nėra iš labai pasiturinčios šeimos, todėl mokėti daugiau nei tūkstantį eurų už butą – nerealu.

„Labai bijojau, kad dėl kainų tiesiog negalėsiu atlikti čia praktikos. Gerai, kad atsirado moteris, kuri butą išnuomoti sutiko vos už 577 eurus. Butas mažas – tik sofa ir keturios sienos, bet man užtenka“, – sakė mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Kretingiškė Justė Petrauskaitė taip pat į Klaipėdą atvyko atlikti praktikos. Ji buto ieškojo platformoje „Airbnb“.

„Norėjome apsisukti kuo pigiau, todėl buvo gan sunku“, – sakė Justė.

Galiausiai butą „per pažįstamus“ merginos išsinuomojo už 200 eurų, tačiau jos supranta, kad jei nebūtų nieko čia pažinojusios, butas būtų atsiėjęs daug brangiau. Mergina sakė, kad jeigu nebūtų pavykę rasti pigaus buto nuomai, būtų kasdien važinėjusi į Klaipėdą autobusais.

Portale aruodas.lt trumpalaikės butų nuomos skelbimuose šiuo metu kainos Klaipėdoje už parą svyruoja nuo 6 iki 95 eurų, priklausomai nuo mikrorajono, kambarių skaičiaus, patogumų, apstatymo ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgesniam laikui išsinuomoti būstą galima ir nuo 150 eurų, tačiau kelioms savaitėms nuomoti buto niekas nenori  pageidaujama sudaryti sutartį bent pusmečiui.

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-haus“ duomenimis, gegužę Klaipėdoje 1 kambario buto nuomos kaina, priklausomai nuo rajono, svyravo nuo 150 iki 350 eurų, dviejų kambarių – nuo 200 iki 500 eurų, 3 kambarių – nuo 260 iki 600, o 4 ir daugiau kambarių buto nuoma kainavo nuo 300 iki 800 eurų per mėnesį. Vasarą tradiciškai kainos ūgteli.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros „Gijoneda“ direktoriaus Edmundo Jankaus, butų kaina tik kils.

Pašnekovo teigimu, butų kainos nemenkos, nes nuomotojų yra mažai, o paklausa – didelė. Dabar, artėjant karščiams ir studentams atvažiuojant į Klaipėdą, žmonių dar daugiau, o nuomotojų vis dar trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų