REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Palanga, pajūris (A.Vanagė/fotobankas.lt)

Birželio pradžia Palangai buvo sėkminga – prie jūros vyko daugybė poilsiautojų iš skirtingų Lietuvos vietovių. Verslininkai išaugusiu žmonių antplūdžiu be galo džiaugiasi ir tikisi nuo liepos mėnesio sulaukti dar didesnio poilsiautojų srauto. Tiesa, svečiai liepą turės tenkintis didesnėmis paslaugų kainomis.

11

Birželio pradžia Palangai buvo sėkminga – prie jūros vyko daugybė poilsiautojų iš skirtingų Lietuvos vietovių. Verslininkai išaugusiu žmonių antplūdžiu be galo džiaugiasi ir tikisi nuo liepos mėnesio sulaukti dar didesnio poilsiautojų srauto. Tiesa, svečiai liepą turės tenkintis didesnėmis paslaugų kainomis.

REKLAMA

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė tv3.lt portalui teigė, kad verslininkų nuotaikos po Joninių šventės yra džiugios. Pašnekovė taip pat priduria, kad daugelis vietų restoranuose bei viešbučiuose buvo iš anksto rezervuojamos, todėl atrasti laisvų erdvių buvo beveik neįmanoma.

„Verslininkai tikrai yra patenkinti, džiaugiasi. O štai kurorto svečiai irgi turėjo galimybę viską susiplanuoti iš anksto ir viešnagę pasidaryti ilgesnę, kadangi buvo ilgasis savaitgalis. Tiek viešbučiai, tiek kavinių restoranai buvo pilni, kitaip tariant, pasiektas maksimalus užimtumas. <...> Vietos buvo rezervuojamos iš anksto, jeigu atsilaisvindavo koks vienas kambariukas, užsakymai vyko ir paskutinėmis minutėmis“, – pastebi I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad verslininkai džiaugiasi prasidėjusiu vasaros sezonu, sutinka ir Palangos smulkaus verslo asociacijos direktorius Mindaugas Nesteckis, kuris teigia, kad kurorto paslaugų teikėjai negali nesidžiaugti, kuomet yra tokie šilti orai. Pasak jo, palankus klimatas, kuris tęsiasi ilgesnį laikotarpį nei įprastai, gali pritraukti didelį poilsiautojų skaičių.

REKLAMA

„Mes visą laiką sakėme, kad tikrasis atostogų sezonas prasideda nuo Mindauginių, tačiau dabar pastebime, kad tai ateina gerokai anksčiau. <...> Palangoje viskas priklauso nuo oro – jeigu geras oras, išauga ir žmonių skaičius. Praeitais metais palankus klimatas buvo iki pat spalio mėnesio, tikriausiai, jog to nebuvo 10 metų, todėl tikimės, kad ši vasara bus tokia pat gera, kaip ir jos pradžia“, – kalba M. Nesteckis.

Prasidėjus pikui, išauga ir kainos

Birželio mėnesį Palangoje trumpalaikės būsto nuomos kainos gali gerokai skirtis, palyginus su liepos ir rugpjūčio mėnesiais, kuomet poilsiautojų skaičius būna didžiausias. Kaip pastebi pašnekovė I. Valaitienė, viskas priklauso nuo žmonių poreikių, kokį būstą jie pageidauja išsinuomoti atostogoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Birželio mėnesį nuomos kainos iki Joninių yra mažesnės negu liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Joninių savaitgalį dviejų kambarių buto keturių žvaigždučių viešbuty nuomos kainos svyravo nuo 80 iki 95 eurų už dieną, o trijų žvaigždučių – apie 75 eurus. Liepos mėnesį nuomos kainos keturių žvaigždučių viešbutyje pakyla iki 110-130, o trijų žvaigždučių – 95-110 eurų.

Žinoma, yra labai didelė pasiūla privataus verslo sektoriuose, tad kaina gali priklausyti nuo daugelio aspektų. Pavyzdžiui, nuo vietos, kurią pasirenkate, žmonių skaičiaus, vaikų amžiaus”, – pastebi viešbučių ir asociacijos vadovė.

Pasiteiravus I. Valaitienės, ar kainos kinta ir maitinimo paslaugų, ši teigė, kad kol kas tai sunku įvertinti, kadangi nustatytos kainos, prasidėjus tikrajam vasaros atostogų sezonui Palangoje, gali pasikeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paslaugų kainos (restoranuose – aut. past.) pakilo labai nedaug – tiek, kiek pasikeitė žaliavų vertė. Kol kas negalime pasakyti, koks yra pokytis, kadangi per Jonines restoranuose kai kur buvo pateikiamas ne vasaros meniu“, – sako pašnekovė.

Atostogų sezonas – liepos ir rugpjūčio mėnesiais

Išaugusį poilsiautojų skaičių pastebi ir Palangoje veikiančio viešbučio „Gabija“ direktorė Kristina Telpokaitė. Pašnekovė taip pat priduria, kad kainų pokyčiai priklauso nuo skirtingų veiksnių.

Štai liepos ir rugpjūčio mėnesiais, prasidėjus tikrajam atostogų sezonui, poilsiautojams gali tekti išleisti daugiau pinigų nei įprastai.

„Per Jonines tikrai sulaukėme labai daug žmonių, netgi buvo sunku surasti laisvą vietą viešbutyje. <...> Nuomos kainas nustatome pagal paklausą, tendencijas, konkurenciją. Kartais jos gali būti didesnės, o tam tikrai periodais – mažesnės. Pavyzdžiui, šią paskutinę birželio savaitę dar galima užsisakyti dvivietį kambarį už 80 eurų, o nuo liepos to paties kambario nuoma gali siekti 100–110 eurų už dieną. Paslaugų kainos pakyla nebūtinai dėl švenčių, tiesiog liepos ir rugpjūčio mėnesiai yra atostogų metas“, – reziumuoja K. Telpokaitė.

REKLAMA

Tiesa, nuomonių apie Palangą yra pačių įvairiausių: vieni teigia, kad šis kurortas visuomet perpildytas, todėl nė neišeina atsipalaiduoti, o štai kiti nemato jokios problemos – nei būdami prie jūros, kai tenka gulėti itin arti šalia kitų žmonių, nei eidami Basanavičiaus gatve, kurioje, paprastai, veiksmo netrūksta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų