REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinei mokesčių inspekcijai paskelbus praėjusių metų turto ir pajamų deklaracijas, aiškėja, kad vieni turtuoliai linkę pinigus laikyti sąskaitose, kiti turi bendrovių akcijų, dar kiti investuoja į transporto priemones ar nekilnojamąjį turtą.

Valstybinei mokesčių inspekcijai paskelbus praėjusių metų turto ir pajamų deklaracijas, aiškėja, kad vieni turtuoliai linkę pinigus laikyti sąskaitose, kiti turi bendrovių akcijų, dar kiti investuoja į transporto priemones ar nekilnojamąjį turtą.

REKLAMA

Daugiausia pinigų bankų ar kitų kredito įstaigų sąskaitose praėjusių metų pabaigoje laikė Ona Balžekienė (3,42 mln. eurų), Viktor Uspaskich (1,72 mln. eurų) ir Arvydas Garbaravičius (1,23 mln. eurų).

Daugiausia pinigų kitiems asmenims yra paskolinę ir paskolų nesusigrąžinę buvo Visvaldas Matijošaitis (6 mln. eurų), Vidmantas Martikonis (3,44 mln. eurų) ir Liudas Skierus (3,22 mln. eurų).

Didžiausios vertės įmonių akcijas valdė Antanas Guoga (24,9 mln. eurų), Vidmantas Martikonis (15,18 mln. eurų) ir Ramūnas Karbauskis (9,73 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Tuo metu didžiausios vertės deklaruotą turtą praėjusių metų pabaigoje valdė Gintaras Balčiūnas (3,19 mln. eurų), Rūta Rutkelytė (2,25 mln. eurų) ir Antanas Guoga (15,44 mln. eurų).

Dalis asmenų, kuriems pagal įstatymą yra privalu deklaruoti turtą ir pajamas, turėjo ir brangių transporto priemonių. Iš jų išsiskyrė Eugenijus Ščiukauskas (316,9 tūkst. eurų), Romas Karūžna (257 tūkst. eurų), Dainius Matijošaitis (253 tūkst. eurų).

Kai kurie politikai, pareigūnai arba jų sutuoktiniai turėjo ir nemažų dar negrąžintų paskolų. Pvz., Arūnas Meilė (6,5 mln. eurų), Visvaldas Matijošaitis (3,5 mln. eurų) ir Valerij Stankevič (3,2 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais turtą deklaruoti privalėjo:

  • viešųjų įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai;
  • akcinių bendrovių, kurių akcininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovai;
  • valstybės ir savivaldybės įmonių vadovai;
  • politikai ir tarnautojai, teisėjai, notarai, antstoliai, prokurorai, valstybinių aukštųjų mokyklų vadovai, Prezidento ar Seimo paskirtų valstybinių (nuolatinių) komisijų ir tarybų pirmininkai, jų pavaduotojai ir nariai;
  • viešosios informacijos rengėjo ir/ar skleidėjo tarybų ir/ar valdybų nariai, vadovai, jų pavaduotojai, vyriausieji redaktoriai, jų pavaduotojai, redaktoriai, jų pavaduotojai ir;
  • kiti įstatyme numatyti asmenys ir jų šeimos nariai.

Seimo milijonieriai: Karbauskis, Glaveckas, Landsbergis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seime dirba keturi milijonieriai: „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, liberalas Kęstutis Glaveckas ir konservatoriai Gabrielius Landsbergis bei Kazys Starkevičius, rodo antradienį paskelbtos turto deklaracijos.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, R. Karbauskis deklaravo pernai turėjęs 16 mln. eurų vertės turto.

K. Glaveckas deklaravo turto už 1,6 mln. eurų, G. Landsbergis – už 1,4 mln. eurų turto, o K. Starkevičius – už 1 mln. eurų.

Toliau turtingiausių Seimo narių dešimtuke – „valstietis“ Viktoras Rinkevičius – 809 tūkst. eurų, konservatorius Dainius Kreivys – 757 tūkst. eurų, „valstiečiai“ Kęstutis Mažeika – 621 tūkst. eurų ir Valius Ąžuolas – 610 tūkst. eurų, „tvarkiečiai“ Kęstutis Bartkevičius – 543 tūkst. eurų ir Remigijus Žemaitaitis – 522 tūkst. eurų.

REKLAMA

Politikų ir jų šeimos turto deklaracijos buvo pateiktos už 2018 metus.

Turtingiausias Ministrų kabinete – Jankevičius

Turtingiausias Ministrų kabinete yra teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, deklaravęs šeimos turto už 727 tūkst. eurų.

Ministras su žmona deklaravo 420 tūkst. eurų vertės namą bei žemės sklypų už daugiau kaip 200 tūkst. eurų, taip pat turi daugiau kaip 30 tūkst. eurų paskolą, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos skelbiamos praėjusių metų turto deklaracijos.

Naujasis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, deklaraciją teikęs dar kaip Seimo narys, deklaravo turto už 620 tūkst. eurų. Iš jų 258 tūkst. eurų siekia žemės sklypų vertė, taip pat ministras turi nekilnojamo turto už 80 tūkst. eurų, 50 tūkst. eurų santaupų.

REKLAMA

Susisiekimo ministro Roko Masiulio šeimos turtas siekia 581 tūkst. eurų, didžiąją dalį jo sudaro nekilnojamasis turtas, taip pat politikas nurodė turintis per 200 tūkst. eurų paskolą.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius su žmona deklaravo turto už 358 tūkst. eurų bei 200 tūkst. eurų paskolą. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis su šeima valdo 357 tūkst. eurų vertės turtą, turi 26 tūkst. eurų paskolą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius deklaravo turto už 321 tūkst. eurų, taip pat 231 tūkst. eurų paskolą. Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas su šeima valdo 268 tūkst. eurų turtą, taip pat turi per 100 tūkst. eurų paskolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio šeimos turtas siekia 243 tūkst. eurų, taip pat ministras yra suteikęs paskolų už 86 tūkst. eurų. Žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio šeimos turto vertė – 242 tūkst. eurų, sutuoktiniai deklaravo 100 tūkst. eurų paskolą. Finansų ministras Vilius Šapoka deklaravo turto už 241 tūkst. eurų bei 167 tūkst. eurų paskolą.

Premjeras Saulius Skvernelis su žmona nurodė turintys 233 tūkst. eurų vertės turtą bei 31 tūkst. eurų paskolą. Premjero namo vertė siekia 128 tūkst. eurų, taip pat deklaruojamos per 80 tūkst. eurų vertės santaupos, sutuoktinė turi akcijų už 9 tūkst. eurų.

Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno šeimos turtas įvertintas 184 tūkst. eurų, iš jų 100 tūkst. eurų sudaro buto vertė. Ministras turi 25 tūkst. eurų paskolą.

REKLAMA

Naujasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius deklaraciją dar teikė kaip Mykolo Romerio universiteto rektorius. Jo turto vertė – 154 tūkst. eurų, paskolos sudaro 94 tūkst. eurų.

Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko šeimos deklaracijoje nurodoma turto už 151 tūkst. eurų bei 25 tūkst. eurų paskola.

Mažiausiai turto deklaravo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su žmona – už 45 tūkst. eurų. Sutuoktinių namo vertė nurodoma per 18 tūkst. eurų, transporto priemonių – per 17 tūkst. eurų. Ministras taip pat turi 24 tūkst. eurų paskolą.

Grybauskaitės deklaruotas turtas sumažėjo 300 tūkst. eurų

Prezidentės Dalios Grybauskaitės deklaruotas turtas ir santaupos per metus sumažėjo 298 tūkst. eurų.

REKLAMA

Prezidentūra tvirtina, kad pokyčiai susiję su kadenciją baigiančios šalies vadovės statomu namu Vilniaus rajone, Bajoruose, tačiau šis nekilnojamasis turtas dar neatsispindi antradienį Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtoje jos pernai metų turto deklaracijoje.

„Vyksta prezidentės namo statybos“, – BNS nurodė Prezidentūra, paprašyta paaiškinti deklaruoto turto sumažėjimą.

Deklaracijoje nurodyta, kad bendra kadenciją baigiančios šalies vadovės turto vertė sumažėjo nuo 852 tūkst. iki 554 tūkst. eurų: santaupos per metus sumenko 38,5 tūkst. eurų (iki 251,9 tūkst. eurų), Vyriausybės vertybinių popierių vertė – dar 264,5 tūkst. (iki daugiau nei 87 tūkst. eurų).

5 tūkst. eurų išaugo juvelyrinių, meno dirbinių ir kitų deklaruotinų daiktų vertė. Žemės sklypų ir nekilnojamojo turto vertė per metus nepakito bei siekė beveik 200 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų