REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien „Luminor“, sujungęs DNB ir „Nordea“ bankų tinklus, nedalyvauja bendrame bankomatų tinkle su Šiaulių, „Danske“ ir „Citadele“ bankais.

Nuo šiandien „Luminor“, sujungęs DNB ir „Nordea“ bankų tinklus, nedalyvauja bendrame bankomatų tinkle su Šiaulių, „Danske“ ir „Citadele“ bankais.

REKLAMA

Portalui tv3.lt tai patvirtino banko komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė.

„Nuo šiandien nedalyvaujame bankomatų tinkle, o pinigų išgryninimas „Luminor“ kortelių šiuose bankomatuose bus apmokestintas pagal mūsų įkainius, gryninant kitų bankų bankomatuose.“

Vadovės teigimu, „Luminor“ klientai toliau galės išsigryninti pinigų partnerių prekybos taškuose – „Perlo“ terminaluose, „Maxima“, „Rimi“, „Iki“ kasose.

Pinigų išsiėmimui iš SEB bankomatų galioja analogiškos sąlygos kaip išsiimant pinigų iš „Luminor“ bankomatų.

Bankas skelbia, kad jo išduotomis kortelėmis grynųjų pinigų išmokėjimas kitų bankų bankomatuose kainuoja 2 proc. išimamos sumos, bet ne mažiau nei 3 eurai.

REKLAMA
REKLAMA

Bankomatų tinklą, iš kurio pasitraukė „Luminor“, sudaro beveik 200 bankomatų.

Prieš kurį laiką bankas planavo, kad nuosavų bankomatų tinklą „Luminor“ šiais metais Lietuvoje papildys apie 20 bankomatų, iki 190.

REKLAMA

Banko atstovai yra įvardiję priežastį, kodėl priėmė tokį sprendimą: „2017 m. pabaigoje susijungus „Nordea“ ir DNB bankams, nuosavų bankomatų ir bendro tinklo bankomatų išlaikymas tapo ekonomiškai neefektyvus, todėl buvo priimtas sprendimas toliau vystyti tik nuosavą bankomatų tinklą“.

Lietuvos banko duomenys rodo, kad atsiskaitymų grynaisiais Lietuvoje nuosekliai mažėja. Naujausia statistika rodo, kad 2018 m. ketvirtąjį ketvirtį Lietuvoje buvo 241,6 mln. eurų atsiskaitymų grynaisiais, o tai yra ketvirtadaliu mažiau nei dvejais metais anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu metu daugėja atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis bei kitomis skaitmeninėmis priemonėmis.

Privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė „The Blackstone Group L.P.” 2018 m. įsigijo kontrolinį „Luminor“ banko akcijų paketą ir valdys banką kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea“ ir DNB.

„Luminor“ skelbia esąs trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 16 proc. indėlių ir 22 proc. paskolų rinkos dalis. Bankas aptarnauja apie 1 milijoną klientų ir vienija apie 2,9 tūkst. dirbančių profesionalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų